Baby, potrebovala by som poradiť nejaky prípravok pre dieta, ktore ma vsi. Ale taky, ktory sa potom nemusi vycesavat. Existuje vobec nieco take? Teda okrem šampónu a sprayu pre psov
Na nete som nasla, ze velmi dobry je aj kokosový olej, použili ste zo niekto? A ako sa to aplikuje?
Dakujem
kokosovy olej je na vsetko dobre, neskusala som ho sice ale vyskusaj urcite pomoze
Skúsenosti s kokosovým olejom nemám, ale dcére zabral jednoznačne Hedrin. V podstate je to tiež olej, ktorý sa aplikuje do celých vlasov večer, vlasy sa zabalia a a tak je dieťa až do rána. Ráno sa vlasy umyjú klasickým šampónom. Vlasy sa krásne rozčesávajú a ľahko hrebenčekom idú hnidy dole. Vyčesávať sa ale aj tak musí. Ako prevenciu nepoužívam spray, ale tree olej za ušká alebo raz do mesiaca dám 10 kvapiek tree oleja do klasického šampónu a tak umyje vlasy. Od vší máme pokoj 4 roky.
Za nasu rodinu tiez hedrin, bol najlepsi, ale konecne je zima tak vsi vymrznu
@stepanka274 teraz som citala, ze vsi vydržia mrazy az do - 15C, kurnik šopa
Je tomoj odpozorovany nazor za roky co deti navstevuju skoly a skolky, ze ked je v tom roku poriadna resp normalna zima, tak vyskyt tychto mrsiek takmer nie je, ale ked je teplejsia zima tak sa ich najma skoly a skolky nevedia zbavit
@stepanka274 moze byt ;(
ako uz bolo spomenute, vycesavat hnidy treba vzdy... spolu so samponom je to najefektivnejsie riesienie ako sa tej pliagy co najrychlejsie zbavit ... a hlavne po 7-10 dnoch znova skonrolovat ci nie je nova "generacia" vsi...
No my sme si to uzili pred prazdninami. Paranit je velmi dobry ale vycesavat musis. Ten pripravok je ako pletove mlieko nanesie sa na vlasy najlepsie na noc min 8hod. Vobec nesmrdi ani nestipe. K pripravku bol pribaleny aj sampon aj hrebienok. Kazdy den som vycesavala hnidy vzdy sa nieco naslo a po 10 dnoch som nasla este vyliahnute 4 male vsi takze znova som to zopakovala a uz mame pokoj. Tie hnidy su odolne a pokial ich nebudes vycesavat tak riskujes ze preziju a o par dni ich bude plna hlava. Nezabudni vyprat vsetku postelnu bielizen, ciapky, sale...chlapcov najlepsie ostrihat, vsi sa vraj neudrzia na vlasoch kratsich ako 1cm. Vela stastia a silne nervy!
vzdy treba vycesavat, bez toho by si sa toho nezbavila
Ja mam dobru skusenost s Paranitom. Raz mala dcerka vsi ako ani nie dvojrocna, viete si predstavit ako drzala ked som sa jej snazila vycesavat hnidy :( Existuje od paranitu aj taka cervena vodicka ze detekcia vsi. Tu som ouzila po tyzdni trapenia sa. Je to taka voda ktora hnidy zafarbi na cerveno a su lepsie viditelne, vtedy som vycesala posledne tri vajicka a bol pokoj. Pri vsiach treba vsetko oprat a vyzehlit. Ako rpevenciu pouzivame tea tree oil do samponu pri kazdom umyvani vlaskov a rano ked dcerku ucesem do skolky, striekam jej sprej od Paranitu ako prevenciu.
@lindulak Nikedy ten hedrin bol aplikovateľný na noc a ráno sa umyli vlasy bežným šampónom a potom vyčesať hnidy. Lenže v auguste vši dostal syn a keď sme kúpili Hedrin, tam už písali že sa necháva pôsobiť len na nejaký čas. Výsledkom bolo to, že sme sa s nimi dlhšie trápili. Takže mne sa jednoznačne osvedčilo aplikovať na celú noc. Tak ako písala zdencaaaa, aj ja kupujem tree olej a ako prevenciu dávam raz do týždňa 10 kv do bežného šampóna, nechám pôsobiť pár minút a spláchnem. Môže sa dávať aj za ušká. Ak môžem poradiť, nám odporúčali, aby sme dievčatám dávali vlásky do copu a nenechávali ľahko rozpustené.
Ďakujem za rady, aj my sa uz dlhšie trápime. Neviem ci som prehliadla nejaku hnidu alebo ich dostala opäť. Nechala som ten Parasine T15 hodinu a pol miesto 10 minut. Vycesala poriadne po pramenoch. Komplet detsku vypratala, vyprala, vystriekala Biolitom aj matrac, posteľ a vystahovala dceru do obyvky. Uz mam toho plne zuby. Teraz uz nosí cop, ale predtym stale vlasy rozpustene, 12-rocna horsie spolupracuje ako ked bola v skolke 😛
vycesavat musis vzdy ... lebo na hnidy tie pripravky povacsinou neucinkuju ja odporucam ten elektricky hreben a ako profylaxiu tee tree olej poza usi a na krk do tej jamky...