Dobrý večer,už som zúfala,tak sa chcem opytať.či neviete nejaký recept ako donútiť dieta na velkú.Pred 10 dňami syn mal velmi velku a tvrdu stlicu. A sice nič nepovedal,zadok sme osetrili a bolo. Pred 7 dňami ho prehnalo a už vtedy kričal,že nie on sa bojí to bolí.Ale bolo to silnejšie než on tak nebolo inej možnosti. Potom ostal prechladnuty mal trplotu a sople prve 3 dni moc nejedol aj malo pil...(to je nas staly problem pri teplote,nechce tekutiny) Ale vsetko postupne preslo,zacal jest a pit.davam mu vela ovocia,zeleninu moc nechce,pije cca 1l,ale tiez viac nechce.uz 3 dni beha po dome a vidim,jak zadrziava.urcite sa boji dohovaram mu,ale nechce ani pocut.stale je vo vode slubuje,ze potlaci,ale nic...dnes bol vo vani aspon 20x...uz sme mu dali aj glycerinovy cipok pred 4 hodinami a nic.nechce ani sadnut na serbel.bojim sa,ze ak sa doslovne nepo.ere tak dobrovolne to nepusti.Nikdy sme nemali tento problem a fakt neviem ako mu pomoct uz je to 7dni. Este rozmyslam,ci zajtra k doktorke,ale to zas bude robit cirkus.Probiotika mame biogaia,ale to nam nepomohlo tie som mu nasadila 7 dni dozadu.ak mate radu budem vdacna.dakujem
Skus kupit Dufalac v lekarni alebo klystir u nas to bol dlhodoby problem od dvoch rokoch zadrzovala az teraz v 6 r.sa to lepsi pred nejakym casom sme zas mali problem s pokakavanim ale zistila som ze jej to robia tie cokoladove lupienky do mlieka aj ked neviem preco lebo mlieko nesmie boli ju sneho brusko.Musis skusat pomahali aj susene hrozienka.drzim palce nech to co najskor prejde viem co je to za nervy
Syn mal rovnaky problem pred tromi mesiacmi. Tiez si natrhol ritku, ked mal tvrdu stolicu a potom mal neskutocny strach. Sedel na zachode, plakal a zadrziaval, az bol spoteny. Vzdy som pri nom sedela a drzala ho. Davala som mu jest vlakninu (z lekarne) a ovocie s vysvetlenim, ze to musi papat, aby sa mu lepsie kakalo. Vysvetlovala som mu dookola, ze vsetci kakaju a ze ho to nebude boliet,
lebo jedol jahody, vlakninovy prasok, atd.... Trvalo asi mesiac, kym to vsetko preslo.
Dakujem,zajtra kupim ten dufalac.ano tiez sa mu snazime vysvetlovat a dohovarat.ked skoda,ze mi nechce sadnut na serbel,a
ni na zachod.mozno by mu aj ta poloha trosku pomohla,uz teraz aj cikat chce len do poharika vo vani nech nemusi na serbel.Vlakninu v prasku mam,ale zatial som nenasla sposob ako mu ju dat.vsade ju objavi a povie,ze si neprosi.aj teraz este nespi a lieta po dome,ze kakat ukaze na vanu...minutku si posedi a von☹ uz som z toho nestastna...ale tak snad to nejak z neho vyjde
Este jedna otazka.nemate skusenost s glycerinovymi cipkami?je tam davkovanie 1x denne,ale v popise je,ze sa to z toho uvolnuje a preto cipok odchadza vacsinou neporuseny.nam to sice nezabralo,ale neviem ci mozem skusit dat rano dalsi.lebo intenzita pobiehania sa vyrazne zvysila aj ked bez vysledku.ale zas sa bojim nech ho nenapcham cipkami a tie mu tam budu zostavat.Tak nahodou,ci niekto nevie,ci sa moze pouzit dalsi,ked prvy vlastne nevysiel.dakujem
Tak nakoniec som kupila easylax a dali sme ho okolo siestej vecer a o siedmej to uz z neho vyletelo🙂 dufalac povedali,ze je na predpis.glycerinovy cipok nam nezabral ani druhy a cely den len behal a obcas sprtkal...Tak dufam,ze uz bude dobre.uz si aj na serbel zase sadne.Dakujem za rady
No super snad sa to uz upravi glycerinivy cipok nam tiez nepomahal
My sme si presli niecim podobnym pred 2 rokmi, ked sme skusali vsetko mozne aj nemozne. Tiez dokazala drzat aj 10 dni. Bolo to peklo, hlavne pre mna. Cipky, vlaknina, marhule, slivky, sirupy... proste kolotoc. Nakoniec mi doktorka povedala, ze je to v jej hlave a nech skusim o tom nehovorit, nevsimat si to, uplne to vypustit (teda pred nou, s manzelom sme to riesili, ked spala, potrebovala som to "vyventilovat"). Vecer som ju dala do vane, do teplej vody, nech sa pohra, hrala som sa s nou, rozptylovala ju az zrazu jej bolo treba a niekedy sa vykakala, niekedy nie. Ale nijako som to nekomentovala, ci uz bolo tak alebo tak. A u nas to zafungovalo, proste uz o tom nebola rec a zacala kakat pravidelne a uz - klopem - sa to nikdy nezopakovalo.
https://www.modrykonik.sk/group/7904/