Ahojte. Syn má už dlhšiu dobu problém sa vykakať. Kompótová voda vôbec nepomáha, už prestávajú učinkovať aj ovsené vločky. Máte niektorá s tým skúsenosti? Čo vám alebo vašim deťom pomohlo? Ďakujem.
Lanovy olej ráno na lacno potom večer pred spaním lyžička. V striekacke to vyjde 3,5ml 4ml. Ale hlavne tekutiny. Veľa. Pozri tabuľky koľko by mal vypiť v priebehu dňa a možno prídeš na to že malo pije. Takže v prvom rade zvýšiť príjem tekutín potom olej,slivky v akejkoľvek forme, tie vločky nie suché zapekaju, podávať vo vode odstate a nechať piť tu vodu alebo uvarene,popr,pozri tému Zapcha u deti
To pomohlo nám hlavne ten olej a tekutiny, my sme mali problém so zapchou po zavedení prikrmov
Slivková výživa, polievky, a skús mu trošičku natlačiť do konečníka indulóny - je to z veľkej časti vazelína, a dobre mu to premastí vnútornú stranu konečníka.
Lactecon prehanadlo.nam velmi pomohlo,nieje navykove .
V dm v bio obchodoch so zdravou výživou. Aj lanove semiacka dobre do stravy. Pozri ešte ten príjem tekutín veľa to robí. A slivky namočil cez noc do vody ráno dať vypiť tu vodu.
@aadusik Neviem kolko ma rockoc.. V DM slivkova a hruskova stava(v takych malych sklenwnych poharikoch od Hipp),kiwi su velmi dobre na zmakcenie stolice. Celkovo do stravy potrebuje zaradit viac vlakniny(jablka,hrusky,slivky,hrasok,ostat.strukoviny)Pozri kt.potraviny jej obsahuju najviac. A ten pitny rezim. Dobre je aj na lacno napit sa vlaznej vody. A niekde som citala ze vlaknina sa da kupit aj vo forme prasku v lekarni a pridavat do jedla ale s tym nemam skuswnost ja radsej prirodzene. Drzim palce
@tajka1986 ta vlaknina z lekarne zvykne zapiect este viac, ak nepije dostatok tekutin
Nam najviac pomohli vecer zaliate ovsene vlocky a druhy den pridat do jogurtu, alebo struhanych jablk.Do vsetkych polievok davam pseno uvarene je za 5 min a to vlozim do taniera.nedavat ziadne sladke dzusy a vela jablk, hrozna so supkou
Urgentne je dobry glycerinovy cipok do zadku a potom dat do stravy vlakninu ja nedam dopustit na pseno a vlocky🙂
Aj lanove semiacka a ovsene otruby, ale tie maju hnusnu chut v jogurte ich vzdy nasiel🙂)
Ahoj, s tymto bojujeme aj my. Skocili sme az na Kramaroch na detskej chirurgii, co si dcerka tuhou stolicou natrhla konecnik(((. Musíme stale davat glycerinove cipky, aby jej to zjemnilo stolicu. Tiez uz sme vyskusali skoro vsetko. Spustilo sa to v obdobi, ked sme ju odplienkovali. Musíme asi pockat, pokym nejaky ten psychicky blok prejde.