Baby potrebujem veeeľmi poradiť 🙏🙏🙏
Mám 8 ročného syna , čoskoro bude mať 9 a máme problém s predkožkou (je prilepená , možno aj trocha zúžená ) Ja som mu pipika od mala nesťahovala keďže doktorka mi povedala že sa to 5-7 rokom uvoľní samé. No na poslednej preventívnej na mňa vyskočila že prečo mu předkožka nejde stiahnuť keď už bude mať 9 rokov (ako by som bola na vine ja 🙄) Tak skonštatovala že najlepším riešením bude obriezka , veď ako inak....
Ale takéto riešenie mi príde trocha cez čiaru ,predsa len treba skúsiť aj sťahovaním nie? Doma sme teda začali sťahovať , zatiaľ dvakrát po kúpaní. Moc to ale nešlo , neviem vlastne ako na to. Preto by som sa chcela spýtať.
Je lepšie sťahovať viackrát po sebe alebo stačí menej menej ? Mám sťahovať rýchlejšie alebo pomaly ? Ako často sťahovať , pár krát do týždňa , každý deň , dvakrát denne ? Je lepšie sťahovať na sucho alebo použiť olej , resp má vôbec pri použití oleja alebo masti sťahovanie význam ?
Našla by sa tu nejaká mamička ktorá by mala čas a vedela by mi konkrétnejšie napísať ako postupovať pri sťahovaní predložky ? Môže aj do súkromnej správy.
V podstate mi pomôže akákoľvek rada či skúsenosť prosím 🙏.
aj sedaci kupel v sleze nebadanom a v nom pomaly uvolnovat predkozku a potom natierat slezovym kremom(vela zien ho tu ponuka z justu)...ja som si sama v minulosti zohnala kortikoid.krem po tom,co syn zazil otrasny zazitok u urologa a natierala aj tym...to mal 3r..len neviem,ako sa volal..skusim si spomenut
pridám sa, ja to tiež so synom riešim, bude mať 8, ale stále nestiahnutá- prví dvaja starší to mali do cca 3 rokov v pohode pretiahnuté, ale nič extra som ja s týmto nemusela riešiť. dr povedala, že už by bolo dobré to tento rok mať, tiež odporúčala rezanie. ale čo som si prečítala odborné názory doktorov- tak vraj do puberty to vôbec netreba nasilu riešiť, pokiaľ tam nie sú zápaly alebo iné komplikácie s tým spojené. takže syna nestresujem, akurát mu pripomínam pri kúpaní, aby si to skúšal sťahovať sám,
triamcinolon...je to...inak,su tu aj rozne dalsie diskusie k tejto teme
@1_kika_1 hlavne stahovat pomalicky, nie na silu - ako uviedli vyssie slezovy krem - nikdy nestahovat vo vode, vzdy po kupeli, kazdy den - davat pozor aby nevznikli trhlinky, nedaj boh - aby Vam nesla vratit spat - vtedy utekat k urologovi 🙂
hygiena iba cista voda, hlavne dokladne sa snazit vsetko pekne vycistit - najskor mate prilepenu smegmu - ak to nepojde a maly bude mat problem s cikanim, neskor mozno s erekciou a pod. urcite je vhodna obriezka, da sa robit aj len ciastocna - nie uplna 🙂
dovolím si pridať tu názor odborníka odtiaľ z mk
https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/pediate...
@1_kika_1 kúpite v zdravotníckych potrebách alebo v lekárniach, ....myslím, že pediatrička vám poradila zlé...toto sa malo riešiť už od malička...a tiež keď ste ho kúpala...zakaždým aspoň raz stiahnúť...veď aj z hygienického pohľadu...čo všetko sa usadzuje chalanom tam dole pri močení...tak ako aj my ženy....dievčatá si intímne časti umývame dôkladne...tak aj muži/chalani by si pri hygiene tú predkožku mali stiahnúť a pipík poriasne vyumývať....vodou...ak je to dieťa...je to práca matky dohliadnúť na to, aby to chalani mali tam dole čisté a umyté...mne pediatrička na otázku, prečo sa to musí robiť od malička odpovedala ...že to, že to zarastie je zanedbanie hygieny...tak ako aj pri dievčatách, ktorým zarastli vagíny...dieťa má viac hormónov, ktoré vylúčuje...samozrejme výtoky, usadený moč...a to spôdobí prilepenie tej predkožky u chalanov....🤷♀️
@1_kika_1 sťahovať je lepšie pomaly a jemne . Dôležité je to robiť denne ak je čas môžete aj viackrát do dňa
Môj syn bude mať 10 rokov a tiež nám to ešte nejde úplne. K ďalšej otázke olej určite používajte , my používame detský olejček a vždy to s ním ide lepšie niekedy kĺžu ruky , ale hlavné je že sťahovanie ide lepšie
@livi vidis a synovi jeden masiar"odbornik" v 3.rokoch nasilu stiahol predkozku...nemal ziadne zasadne problemy,len sa mu pod nou ukladala smegma do hrudiek a poslala nas tam pediatricka to pozriet...ja som musela zostat krmit malu v cakarni..dnu isiel muz a to,co som pocula z ambulancie,neprajem nikomu pocut...ten hrozny krik a plac syna..myslela som,ze tam vbehnem a tomu dr ruky dolamem 😠 ...vedela som,ze je zle...s muzom som sa pohadala,ze to dovolil a doma sme sa maleho nemohli,ani dotknut...narobili sa zrasty ,ale vedela som,ze k dr sa naspat nevratime a zacala som hladat informacie,ako mu pomoct ...ma takmer 13r a vsetko sa zda,ze je ok ,ale doteraz syn s hrozou spomina na otrasny zazitok
@jarmila2010 boože..to sa až zle číta..môj keby tam bol, tak by mu asi aj vynadal, ako ho poznám 😠😠
@livi vies co?!on sa dal obalamutit dr a povolil to stiahnutie 😒v dobrej viere..ja,keby som tam,urcite by som nesuhlasila...chvalabohu,uz su dnes urologovia,kt razia uplne inu cestu v tomto smere...len si treba pozistovat...
Aj nam nasa pediatricka povedala ked bol este babatko ze obcas,par krat do tyzdna pomaly,jemne stiahnut pokial to ide.A nas mal tu predkozku nalepenu az uplne hore...bola tam fakt iba mala dierka.Dnes ma 12 a predkozka sa uz da krasne stiahnut pod zalud.Po sprche si to stahuje sam.A cim je starsi,tym to ide lepsie.Naozaj pomaly,ziadne brutalne zasahy
Spravit vyluh zo slezovych kvetov (maursky a lesny) odporuca sa nebadany, nie vnat ale kvet a ten sa neda nikde kupit resp sa nepredava. Mozete si ho natrhat v prirode ale uz ho asi nenajdete tento rok.. Po kupeli slezovy krem a jemne stahovat. Najlepsie kazdy den
@majka12321 Takže olej by mal byť k prospechu , to rada počujem , určite sa zastavím v drogérii a kúpim aj olej keď pôjdem po pinda masť . Máš aj nejaký konkrétny detský olej ktorý vám vyhovoval alebo to je úplne jedno
My sme dnes boli u urologa s 5rocnym. Mava často zapaly,takze mu to nasilu musel natiahnut na maximum. MA ale stale zuzenu predkozku, dal nam na to rok,potom bude rezat. Musime kazdy den stiahnut na maximum a par sekund drzat.
@1_kika_1 slezovy krem, natierat a pomalinky pretahovat. Nie na silu, pretoze sa to moze roztrhnut a ublizit a bude sa bat. Ale ja syna nemam, to je len z medicinskeho hladiska.