Ahojte Maminky,
poraďte prosím, už 5 deň berieme atb amoksiklav a od kašlu ambrobene sirup... Ale stále je dosť zahlienená a kašle tak, že sa až povracká... Mám doma aj sinupret kvapky, máte s nimi skúsenosti? Aký sirup je lepší / zabral vám??? Ďakujem za rady!!! (malá má 3,5 mesiaca a je plne dojčená)
Mucosolvan junior,do nosa nasivin pre dojcata a odsavat a odsavat.a skusit naparovat.
@nat23 to prejde aj mi sme to mali dlhsie to trva nestriedaj jej vsetko mozne .. chce to cas a davaj ju lezkat tak ze ma doboka hlavicku.. mne moj raz taku fontaknu spravil ze si az do oka otvoreneho nagrckal... vyzera to hrozne treba to len prezit aj doktorka mi povedala ze vesetky tie sirupi a kvapky to je len pre dobry pocit maminky skratka sa musi vyliecit ... nam to trvalo vtedy tak 3 tyzdne... mali mal asi 4 mesiace presne nejako v tomto obdobi ...a tto odsavanie pomaha .. hlavne k tomu papaniu nas nevedel papat ked mal upchaty nostek co len trochu ale inak sa to prehanat nema moc... tak rano vecer by som maximalne tiez to nieje ktovie co pre tie sliznice...
nezvracia z toho ze ma plne brusko somplikov... to urcite nie... zvracia lebo jej z nosteka zatekaju do hrdla kedze stale len lezi a z toho ju po papkani napne... nieje to take hrozne ako to vyzera... hlieny co ma v brusku nahodou tak tie vykaka ason nas zvykne mat hlieny takto..
nasivin je pre take male babo este pilis ahresivky kup si morsku vodu alebo fiziomer do nosteka... a to naparovanie alebo ked sa ty kupes tak do tej vlhkej kupelky .. pripadne mokru handru na radiator.. a vela vetrat nech balili idu predc a ked nebude teplota hned chodit vonku na vzduchu sa jej bude lepsie dychat .. a este jej podloz modrac alebo to kde lezkava cez den aby mala vyvysenu hlavu... ale nie ako na vankusi ale cele lozko naklonene...(lebo to by zase bolo na chrbat zle)
ja by som do tak malinkeho baba nepchala kopec chemie pokial to nieje nutne... uz dost ze ma ATB... to skorej este nejako probiotika po vybrati ATB ale nie rozne druhy kvapiek...
už máme doma 4 odsávačky a malá už si nedá ani vytrieť noštek paličkou do ucha, čo sme bežne robili po kupkaní... len čo sa jej priblížim ku nošteku spustí taký rev, že sa jej nedá už odsať nič a mece sa neskutočne... Nikdy by som neverila, že také bábo má toľko sily... A samozrejme sa ju aj bojíme silno fixovať, aby sme jej neublížili... Prvé bábo a prvá choroba ☹
Moj syncek mal zapal priedusiek ako 7-mesacny a okrem ATB bral iba Sinupret - su to vyborne kvapky, zrieduju hlieny a pomahaju vykasliavat. Nam vtedy doktorka na pohotovosti povedala, ze su najlepsie pre taketo male deti na tieto problemy. Na tych kvapkach je jasne napisane davkovanie pre dojcata - 10 kvapiek 3x denne a pokial viem, dojca je dieta od 1 mesiaca do 1 roka ;) Takze kludne ich moze uzivat aj tvoje babo...lekarnikov by som nebrala vazne, ti mi uz narozpravali nezmyslov, ze by som knihu mohla vydat 😀
@seahorse27 super ze zabrali, ja som pisala ze sa neodporucaju do 1 roka, maju to zverejnene aj na ich stranke http://www.sinupret.cz/ucinky-a-davkovani/ . Neviem preco na slovenskom prib.letakuje je inak...je to na zamyslenie, nie je to nezmysel lekarnika
@lucia0309 lekar s dlhorocnou praxou hadam vie zhodnotit, ci su alebo nie su vhodne pre dojca. Ked su vhodne pre deti od 1 roka, su vhodne aj pre mladsie, ked sa znizi davka....logika nepusti....
http://www.dlcvikov.cz/index.php/lecebne-proced...
Skuste toto, su to jednoduche polohy ktore pomozu pri odhlieneni 🙂
@nat23 no mi sme odsavali dvaja vzdy cez den ked bol mm v praci sa mi to vecsinou tiez nepodarilo... tie revi boli tiez.. mali sme tu na vysavac... ta funguje aspon rychlo
inak mi sme to presne tiez takto mali prve babo prva choroba.. co ti poviem teraz mam chorich oboch a to mensi ma len mesiac... zial mu to tak vyslo ze bracek hned nakazil ako krpec dosiel s porodnice mal zrovna sopel kasel .. takze miminko mi tu fuci ako jezko a jemu sa ani kvapkat nemoze ani odsavat ale znasam tto aj tak lepsie ako vtedy .. skratka prve dieta prva choroba to je tazke ,.... mastaste nemame teploty
@nat23 prvykrat ked mal maly sopliky a stekali mu tak mu zastupujuca doktorka dala
sinupret. Na dalsej kontrole u nasej pediatricky sa zasa vyjadrila, ze sinupret moze
niekedy mat opacny efekt a dieta este viacej drazdi na kasel. A vsimla som si u mojho
syna, ze naozaj ho islo ponom "rozdrapit" od kasla. A to uz nemal co vykasliavat. Proste
ho to dost drazdilo. A este ma upozornila, ze by sa nemal davat detom s nabehom na alergiu resp.
kde je v rodine alerg.anamneza.
Ahoj, presne ako píše autumn 11, sinupret je super, ale pozor na alergickú reakciu, nám vždy pomohol, to je pravda, ale sinupret nie je určený na kašeľ, je to mukolytikum, na zriedenie soplíkov, zabráni vzniku zápalu prínosových dutín, proste na sople a nádchu. Určite raz z a deň za kávovú lyžičku kalciového sirupu. Hovoríš, že beriete sirup od kašľa asi 5 dní, vydrž s tou liečbou a uvidíš. Efekt by sa mal dostaviť. A všade do izby sme vždy rozkrájali cibuľu, hlavne tam, kde sa spí, alebo sa naši chalani hrali, pekne pustí soplíky,skús, uvidíš. Skoré uzdravenie. P.S na dráždivý kašeľ je výborný Trifed na predpis, Stoptussin, pred spaním pár kvapiek fenistilových- len neviem, od akého veku, nám to doporučila doktorka, ale naši sú už o dosť starší.
Dakujem zienky 🙂 @oskvarka to si ani neviem predstavit :/ Prajem skore uzdravenie!! @autumn11 ked ja uz ani neviem sa mi zda jeden den lepsia druhy horsia, ale skusim vysadit sirup a zajtra skocim opat k Dr... @lufusa Sinupret som dala na sopliky, nie na kasel ale moze byt, ze ju to drazdi ked sa jej to pusta... Atb brala v tom case 5 dni, dnes je to 7 den a sirup uz 9 den, pretoze kedze sme nemali teplotu najprv som len volala nasej detskej ci prist a ona kazala najprv ambrobene a nasivin... Ale po 2 dnoch sa to zhorsilo tak som isla a to uz dala atb a kazala pokracovat sirup+nasivin... Keby mala suchy ten kasel, tak viem ze mukolytikum uz nie, ale ona buble :( Inak ja som zdravotacka vystudovana, na praxi som ine stavy prezivala, no toto neviem predychat.
.. Az sa hanbim, mala zakasle a mna smrtelne poty zalievaju... Fenistil je hrozny bordel, sestre ho pisal dr pre maleho kazdu chvilu a dnes je vidiet nasledky... niekde na nete je aj clanok, ale kazdy je individualny a niekto je s nim spokojny... Davat k liecbe kasla antihistaminika je dnes trend aj u dospelych pacientov, no nazory odbornikov sa roznia... Cibulu urcite vyskusam, vraj v miestnosti aj likviduje bacile 🙂 Este raz DAKUJEM
@nat23 ja to znasam v celku dobre.. som dost streser takze o prveho som sa nastresovala uz asi dost alebo co... jednoducho ja som sa furt pri nom o nieco strachovala a bala ze nieco robim zle a tak.. teraz mam pocit ze si konecne uzivam babetko aj ked je soplave snad to nebude dlho trvat a nejako to pretrpime (teda v ramci casovich moznosti kedze sa musim aj druhemu venovat ...),.. ked mi niekto dakedy vravel ze prve dieta je 100 krat vecsi stres neverila som ale je to pravda u mna teda 100 percentna... zelam skore uzdravenie a hlavne stres zle vpliva na babetko .. mozno aj preto moj prvorodeny malo spal lebo zo mna citil ten stres.. no ja som si zial nevedela pomoct vtedy....
Ahoj ja len tolko že mam tiež 3,5 mesačnu dcerku a sme v nemocnici...ma presne to iste čo tvoje dieťatko....boli sme u detskeho lekara a ten nas poslal domov že on nič nepočuje a tak napisal nam nejake tie kvapky do nosa....no ako sme prišli domov mala nam začala strašne kašlať,vyvratila hlieny a uplne zbledla tak šup bežali sme naspať k detskemu a vypisal nas do nemocnice na rontgen a na stacionar...zistili jej jemny nabeh na zapal pluc,velmi nebezpečne u deti v tomto veku, takže dostava inhalacie ambrobene a ešte nejake antibiotika cez kanilu.....no a sme hospitalizovane....ona sa totižto tymi hlienmi može i zadusiť...ak sati niečo na nej nezda tak si radšej zabehnite n pohotovosť....radšej skor ako neskoro a pri takom veku by som moc s liekmi neexperimentovala...možno ma len nejaký virus....možno aj zapal priedušiek
@nat23 Ahoj ja len tolko že mam tiež 3,5 mesačnu dcerku a sme v nemocnici...ma presne to iste čo tvoje dieťatko....boli sme u detskeho lekara a ten nas poslal domov že on nič nepočuje a tak napisal nam nejake tie kvapky do nosa....no ako sme prišli domov mala nam začala strašne kašlať,vyvratila hlieny a uplne zbledla tak šup bežali sme naspať k detskemu a vypisal nas do nemocnice na rontgen a na stacionar...zistili jej jemny nabeh na zapal pluc,velmi nebezpečne u deti v tomto veku, takže dostava inhalacie ambrobene a ešte nejake antibiotika cez kanilu.....no a sme hospitalizovane....ona sa totižto tymi hlienmi može i zadusiť...ak sati niečo na nej nezda tak si radšej zabehnite n pohotovosť....radšej skor ako neskoro a pri takom veku by som moc s liekmi neexperimentovala...možno ma len nejaký virus....možno aj zapal priedušiek
Ma soplíky? Ak ano, treba odsávať, aby jej nezatekali, z toho zrejme zvracia, ma ich plne brusko