Dobry vecer, chcela by som si nechat poradit. Hladali by ste pricinu casteho a silneho placu u polrocneho babatka, ak place len ked nie je na rukách/v blízkosti iných? Mám dieťatko ktoré od narodenia velmi ale ze velmi silno a casto a place. akonahle vsak ked ho zoberieme na ruky je spokojny. Mala som obdobie zufalstva ze som chcela riesir neurologov, gastro alebo hocičo co by to mozno mohlo byt, ale nakoniec som to neriesila lebo ten plac bol pritomny LEN ked bol sam v lehatku, pri hrackach, v postielke. Hned ako sme ho zobrali sa začal usmievať a smiať a všetko bolo OK. Vyspať sa vie tiež len pri mne, v postieľke sa budí… Myslíte si, že napriek tomu za tým môže byť niečo váznejsie? Na poriadnach u pediatricky bolo stale vsetko v poriadku
Moja dcéra bola urevana od narodenia do cca roka. Každý deň, skoro cely deň a o noci ani nehovorím. Teraz je urevana tiež ale už o niečo menej. A nič jej nikdy nebolo. Len mala proste potrebu plakať. A myslím ze v noci mali aj susedia zrejme potrebu plakať ,keďže podľa mňa mala ako prvé vyvinuté hlasivky a zvyšok sa dovyvijal neskôr...
@tim23 Spomenula som to, nejak sme sa dohodli že ho odsledujem, na vyšetrení bol tiež úplne spokojné vysmiate dieťa, bez hocijakého náznaku podráždenosti, lebo sa mu páčilo ako sa k nemu prihovárajú a venujú sa mu..
Tak potom si asi vyžaduje viac pozornosti ako iné bábätká 🙂
Môj syn bol tiež taký, nerád bol sám. Ja som ho mala stáááale pri sebe v babyšatke, dokonca aj na vécé 😄 jednoducho nechcel ležkať sám, okolo roka sa to všetko upokojilo, a aj on bol spokojné dieťa. Ja som to brala tak, že robím správnu vec, cítila som, že ma potrebuje a chcela som mu dávať tú istotu, hoci bolo to pre mňa náročné. Po roku sa už sám celú noc vyspinkal a bol také sebavedomé dieťa, lebo vedel, že som vždy tam. No napočúvala som sa, že som si ho rozmaznala, že mám ho nechat poplakat atď.... A dcérka je zase úplne iná, ona kľudne poležká sama 🙂 takže ak ťa potrebuje cítiť, dopraj mu to, preňho je to jediná vec a potreba, čo žiada naplniť.
@muchacici Áno presne tiež počúvam že sme si to pokazili my že je rozmaznaný.. ale ja ho nedokážem nechať plakať.. miestami strácam nervy a najradšej by som z okna vyskočila keď celý deň ani na WC nestihnem ísť alebo sa 5.krát pokúšam napiť aspoň vody a neda sa ale stale sa nejak premôžem a idem k nemu.. su horšie a lepšie dni ale pri tych horšich ozaj som zúfala..
Možno ťa len potrebuje, možno je veľmi kontaktný 🙂 ale dr by som to na tvojom mieste spomenula