Príčina chrápania u dieťaťa

9. mar 2024

Ahojte maminky. Dcera od narodenia mala casto sople a prechadzalo jej to na usi. Ako rastla, videla som ze horsie pocuje a zacala v noci chrapat. Sli sme na orl, odporucili vybrat nosne mandle + vybrat nahromadenu tekutinu z usi.. na jesen bol rok od zakroku. Na jednej strane byva teraz chora minimalne, s usami uz problemy nie su, ale v noci zacala zas chrapat a mam pocit, ze cele noci dycha ustami, akoby ten nos mala upchaty.. chora teraz nie je, cez den funguje normalne.. mate s tym skusenost aka tam este moze byt pricina? Na orl samozrejme pojdeme len su neskutocne cakacky na vysetrenie..

kacena4
9. mar 2024

mohla sa zasa zvacsit nosna mandla popr. alergia

lenvam
9. mar 2024

Možno skúsiť ešte alergo? Uz začala sezóna. Alebo ešte suchý vzduch v izbe

13uzivatelka11
9. mar 2024

@kacena4 ako sa mohla zväčšiť, keď jej ju pred rokom vybrali?

letfenixa
9. mar 2024

@13uzivatelka11 mohla dorásť.

13uzivatelka11
9. mar 2024

@letfenixa ale za rok? 🤷‍♀️

kacena4
9. mar 2024

@13uzivatelka11 synovi tiez brali 2x vsak narastie

hipuska
9. mar 2024

Moze ísť aj.o zlozvyk. Spat s otvorenými ústami

zuzubb007
9. mar 2024

Teraz vyberajú mandle tak, že už nikdy nedorastu!!!

megie83
10. mar 2024

Velmi podobny problem máme. Vybraté nosné mandle. V noci ťažkosti s dýchaním, upchaty nos bez sekrétu, tym pádom otvorene ústa a chrápanie. Boli sme na alergo, vyšla mierna alergia na roztoče. Lenže aj tak sa mi to nezdalo, lebo to chrápanie bolo horšie stále, tak som volala s dr a poslala nás na ORL. Malej vyšiel z vyteru masívny zlatý stafylokok, ktorý tento problém spôsoboval, mala opuchnuté dutiny aj hrdlo. Zaujímavé je, že na bolesť hrdla ani ničoho sa nesťažovala. Cez deň ziadny problem, v noci des s dýchaním a chrapanim. Dostala antibiotiká, snáď pomôžu. Nemusí to byť samozrejme váš prípad. Držím palce, aby ste odhalili príčinu čo najskôr.

autor
10. mar 2024

@megie83 velmi pekne vam dakujem za skusenost. Ja aj syn sme mali poslednu dobu streptokoka a ja aj stafylokoka tak je mozne ze to bude aj nas pripad.. skocim s nou na vytery..

autor
14. mar 2024

@megie83 tak sme vcera boli na vytery a negativne 🤷

megie83
21. apr 2024

tak je dobre. A už ste prišli na príčinu?

autor
21. apr 2024

@megie83 nie, ale preslo to.. obcas pochrapka ale uz je to ok.

scorpionflower1
21. apr 2024

@zuzubb007 to nie je uplne pravda. Mozu dorast aj ked bolo diete v narkoze. A mozu dorast aj za pol roka po operaci.

scorpionflower1
21. apr 2024

@megie83 my mavame tiez take obdobia. ze obcas aj chvilocku chrape, ked zaspi.Akurat zajtra ideme na ORL, moja mava casto sople.

zuzubb007
21. apr 2024

@scorpionflower1 to neviem mne povedala doktorka a doktor čo operovali, že robia to tak, že nieje možné aby dakedy dorastli, že robili to dakedy tak, že mohli dorast, ale robia to teraz nejak inak aby bol pokoj, tak hádam doktori vedia lepšie

scorpionflower1
21. apr 2024

@zuzubb007 dorastaju v ovela mensom percente tie mnadle, ked je dieta v narkoze, lebo, ked to robia, dieta spi, nemyka sa a oni vidia operacne pole, tym padom vedia vyoperovat a vycistit vsetko. V minulosti to robili uplne na slepo, preto to ovela castejsie dorastalo. Ale moze to dorast aj po uplnej narkoze, pohladaj tu na MK uz zopar matiek pisalo, ze ich detom to aj tak dorastlo, aj ked boli v uplnej narkoze. Teraz to robia bud shaverom (to je studeny nastroj, taky klasicky) alebo laserovou koblaciou, kde osetria tu operacnu ranu tak (laserom zatavia cievy, aby menej krvacali) aby krvacala minimalne alebo vôbec. Lekari mozno hovoria, iste sa v tom vyznaju, ale v medicine nikdy nemas nic na 100 percent. Ja uz mam za sebou zopar zakrokov, kde mi tiez tvrdili lekari, ze sa mi urcite nieco nevrati a hľa po par rokoch je to naspäť, takze zas by som az tak na tisic percent neverila.