Zdravím, syn má 13 týždňov doteraz priberal cca 300 g za týždeň posledné 2 týždne iba 150 g za týžden. Je čisto iba na MM. Lekárka vraví dokrmovat UM. Je dôvod dokrmovat UM? Poraďte prosím ako priberajú vaše deti na materskom mlieku.
@gulicka277 150 g za týždeň je cca 600 g za mesiac
Keď dopije materske mlieko plače ze je hladný? Ono nie je dobre ani zbytočne ho prekrmovat. Ak sa ale budí a plače každú pol hodinu od hladu môže byť problém. Ale keď je interval aspoň 2 hodiny nemusí mať malo mlieka ale stačí mu to co vytiahne. Skus si raz odtiahnuť koľko máš a uvidíš.
Prvý a druhý mesiac kilo a pol, každý ďalší mesiac cca kilo, v polroku mala 9 a pól kila, cisto na MM. Prvá ak druha dcérka tak isto
A ja by som nedokrmovala ale mala dieťa nonstop na prsiach.. v nosiči a ideš.. keď nie je hladný a neplače je ok. Častejšie ho prikladaj
Mlieka mám dosť, viem si odsat cca 150 ml za cca 10 minút, keď dokojim ešte stále mlieko v prsníku je, neni ani nepokojný ani nič vydrží spať aj cca 4 hodiny najmä v noci, tak neviem prečo zrazu menej priberá
Treba ho castejsie dojcit, 4h je vela (v noci este ok..). Vybal ho z perinky, nech sa budi podla svojich potrieb a nepredlzuje sa mu umelo spanok a uvidis, ci sa to zlepsi, pripadne mu proste ponukaj skor (à 2h cca, ak sa nezobudi sam) . Nedokrmovala by som urcite hned um.
@anavixy no veď ja mu stále ponúkam a nechce odtláča sa a potom je nervózny že ho nútim
Jaaj prepáč ja že akože za dva týždne pribral 300g a že ďalšie dva 150g
Nechápem. A koľko by si chcela nech priberá? Veď to je kilo za mesiac. Náš je na umelom mlieku a priberá kg za mesiac.. Plače ti kojení od hladu?