Priberanie 13-týždňového syna na spodnej hranici

14. nov 2024

Zdravím, syn má 13 týždňov doteraz priberal cca 300 g za týždeň posledné 2 týždne iba 150 g za týžden. Je čisto iba na MM. Lekárka vraví dokrmovat UM. Je dôvod dokrmovat UM? Poraďte prosím ako priberajú vaše deti na materskom mlieku.

gulicka277
14. nov 2024

Nechápem. A koľko by si chcela nech priberá? Veď to je kilo za mesiac. Náš je na umelom mlieku a priberá kg za mesiac.. Plače ti kojení od hladu?

autor
14. nov 2024

@gulicka277 150 g za týždeň je cca 600 g za mesiac

ronie338
14. nov 2024

Keď dopije materske mlieko plače ze je hladný? Ono nie je dobre ani zbytočne ho prekrmovat. Ak sa ale budí a plače každú pol hodinu od hladu môže byť problém. Ale keď je interval aspoň 2 hodiny nemusí mať malo mlieka ale stačí mu to co vytiahne. Skus si raz odtiahnuť koľko máš a uvidíš.

gleep1
14. nov 2024

Prvý a druhý mesiac kilo a pol, každý ďalší mesiac cca kilo, v polroku mala 9 a pól kila, cisto na MM. Prvá ak druha dcérka tak isto

gleep1
14. nov 2024

A ja by som nedokrmovala ale mala dieťa nonstop na prsiach.. v nosiči a ideš.. keď nie je hladný a neplače je ok. Častejšie ho prikladaj

gleep1
14. nov 2024

@ronie338 ale veď dojčené deti sa kŕmia častejšie nez každé 2 hodiny. Dojčia sa na požiadanie a pokojne aj každú tu pól hodinu ak tak dieta žiada.

ronie338
14. nov 2024

@gleep1 len nie vždy to stačí aj keď je to každú pol hodinu. Preto je fajn si odsat a vidí koľko asi toho má. Ja som mala dosť a zrazu to šlo dole vodou malý malo priberal a ja som zistila ze mam malo mlieka až uplne odišlo. To isté moja sestra aj mama.

autor
14. nov 2024

Mlieka mám dosť, viem si odsat cca 150 ml za cca 10 minút, keď dokojim ešte stále mlieko v prsníku je, neni ani nepokojný ani nič vydrží spať aj cca 4 hodiny najmä v noci, tak neviem prečo zrazu menej priberá

anavixy
14. nov 2024

Treba ho castejsie dojcit, 4h je vela (v noci este ok..). Vybal ho z perinky, nech sa budi podla svojich potrieb a nepredlzuje sa mu umelo spanok a uvidis, ci sa to zlepsi, pripadne mu proste ponukaj skor (à 2h cca, ak sa nezobudi sam) . Nedokrmovala by som urcite hned um.

autor
14. nov 2024

@anavixy no veď ja mu stále ponúkam a nechce odtláča sa a potom je nervózny že ho nútim

gulicka277
14. nov 2024

Jaaj prepáč ja že akože za dva týždne pribral 300g a že ďalšie dva 150g