Ahojte, mate niektora skusenost s prevrtavanim usnych bubienkov u deti? Asi pred rokom po prechladnuti zacala dcerka slabsie pocut, tak sme skoncili na Orl tam tam nam robili prefukovanie, preliecili zapal prinosnych mandli, denne sme sa nahrievali, fukali sme balonik Otovent, striekali nosne kvapky... Chvilkami sa zdalo ze je lepsie, ale za par dni sme boli vzdy tam kde na zaciatku. Dnes nam doktor povedal ze jedine riesenie na tento problem bude operacia kde jej vyberu nosne mandle a prevrtaju usne bubienky. Na jednej strane sa tesim ze jej to pomoze viacmenej natrvalo, na druhej strane sa bojim. Presli ste si niektora takymto niecim?
Nelutujem tie peniaze. Na nete som googlila, ze v nemocnici je to sice hradene poistovnou, no je to na tri az styri dni hospitalizacie, dieta ide na sal bez mamicky, budi sa na sale same na jiske...vystresovane. my by sme museli do vacsej nemocnice cestovat, kupovat tam somarinky v bufete a podobne vydavky. Takto sme to mali v mieste bydliska, s domacou stravou, a hlavne pohodou. Syncek nema ziadne zle spomienky. Tie bubienky este mozu zrast....vraj. uvidime. Ale je to nemezpecne koli tlakom v lietadle, potapaniu atd, takze ten zakrok asi ozaj treba. Neboj sa, pocula som od par ludi len dobre referencie na tuto operaciu. Hlavne nech je dietatko zdrave. Drzim palceky 🙂
A pomohlo mu to trvalo? Nemal nejake komplikacie, ze by sa mu vratilo zhorsenie sluchu a pod., ani casto nebyva chory? Vsade citam ze nosne mandle nevyberat, tak preto vaham ci je to spravne. No my sme z okresu Cadca tak ideme asi do Ziliny.
Tak mojej dcere to robili v statnej nemocnici,boli sme tam jednu noc,na salu som ju ja odprevadila a cakala som pred salou na nu a na izbu som sla s nou.Ja by som zasa po narkoze v zivote nesla este v ten den s dietatom domov.Bola som max spokojna a operacia velmi pomohla.
@chrumka0203 je pol roka po operacii a pomohlo. Ani mne sa nepozdavali tie nosne mandle. Maju svoj vyznam, ale popri tejto operacii to robia. Moj ich mal aj tak zvacsene, takze som sa s tym zmierila. Chory byva asi tak ako vacsina deti ktore su prvy rok v skolke....aj vdaka rodicom, ktori tam supnu chore deti. Ale to ke uz ina tema 🙂
@mummy01 moze byt. Porovnavala som to s forami co som vygooglila. Viem, ze koli poistovni radi v statnej nemocnici hospitalizuju aspon an tri styri dni. Ale to moze zavisiet od mesta. V sukromnej klinike nas neposlali domov len tak. Dostali sme nonstop kontakt. V pripade akychkolvek tazkosti by nas brali spat aj o pol noci. Ja na domace prostredie a cistotu prostredia nedam dopustit. Statnee nemocnice su v otrasnom stave. Radsej usetrim inde. Pre mna to bola optimalna volba, lebo som nemusela cestovat 80km do blavy a mat s tym spojene naklady. Treba si zistit co ponuka ta ktora statna nemocnica.
@katka0123 dnes sa taketo vykony riesia jednodnovou chirurgiou. cize den operacie, na druhy den domov. nemusia preto ludia chodit do sukromnych centier. kvalita sluzieb samozrejme v sukromnom centre je ina, sukromnik sa musi predat, ak chce prezit. u nas v michalovciach takisto moze matka na predsalu, je mozne uspat dieta na rukach matky, po operacii moze byt s dietatom na JISke.
@katka0123 spominas peistany, ja som bola s malymi v trencine na ORL hospitalizovana, jedno rano sme rpisli na prijem, este v ten den mi oboch robili, na sal som ich viedla ja, oblbovak som im davala do ust ja, zo saly hned ako sa otvorili dvere som ich brala ja a bola som s nim na jiske, kym sa neprebrali, takze prve, koho videli, som bola opat ja... Ale ano - sestricky mi kavu neuvarili, takze je tam rozdiel v pristupe, boli vsak velmi mile a ochotne. A na druhy den rano sme sli domov. Ale rovnako ako pise
@mummy01 - nikdy v zivote by som nesla s dietatom, ktore malo anestezu, v ten den do domaceho prostredia.
@kaktusik007
@katka0123
@mummy01 a kolko trva ta operacia priblizne? A co sa tyka toho pobytu v nemocnici, nam nas doktor povedal ze jeden den prideme , urobia nas a ak nebudu ziadne komlikacie po 24 hod. prepustia. Zajtra sa ideme do nemocnice objednat tak uvidim co nam povedia tam. Urcite ale budem chciet aby sme boli pri prepustani 100% v poriadku kedze mame nemocnicu cca 40km a neviem si predstavit ten stres keby sme kvoli nejakym komlikaciam museli letiet tolke km naspat do nemocnice.
@chrumka0203 operacia trvala asi 40 minut.
@latvia potom je to super. Mne to na sukromnej klinike velmi vyhovovalo, kedze ju mam priamo pod nosom a o nonstop kontakte ma informovali. Ak by som mala cestovat do Blavy, alebo Trencina, to je uz nevyhoda. Ak sa da, nemocnici sa vyhnem. Ale je jedno kde to robia. Podstatne je, aby to robil odbornik a dietatko bolo v poriadku. Je na rodicoch, aku statostlivost si vyberie. Ja som si dovolila tu v okoli najlepsiu (pan doktor Mrazik ma vyborne referencie) a hlavne sa tesim, ze som eliminovala stres pre dieta. Nie ze by sme boli financne tak, ze neriesime vydavky. Riesim, ale vybrala som si podla mojich predstav a moznosti.
@chrumka0203 zariadenie kde budu robit ten vykon si vyber akekolvek. Drzim palceky, nech to dobre dopadne a malinka je zdrava. To je to najdolezitejsie.
@chrumka0203 a coho presne sa bojis? to nie je nijaky hrozny zakrok a ak jej to ma pomoct...
@lauricka Ja ani neviem čoho konkrétne sa bojím... je to taký strach z neznáma. Či operácia naozaj pomôže kedže všade sa píše že vyber mandlí radšej nie, aké môžu byť komplikácie, či má dieťa bolesti po zákroku a pod.
@chrumka0203 lenze tvojej malej idu riesit aj uska... to nie je iba mandle, to je o tom, ake nasledky by jej to mohlo zanechat ak by si toto odmietla.... oni jej to iba jemne prepichnu, niekedy davaju rulicku dnu, niekedy nie... vyrovna sa tlak, ak je tam maz, tak ten bude odtekat, nebude sa jej zapalovat usko....
dosledkom neurobenia toho je minimalne zapal stredneho ucha, je to casova bomba... a caste zapaly vedu k strate sluchu...
toto je otazka jednej narkozy... nemas sa coho az tak bat.
@chrumka0203 syn nemal bolesti. Trosku ruzovy soplik prvy den. Uplne bez komplikacii. Akoby mu nic nerobili. Ak by mu to nerobili, podtlak v bubienkoch by robil problemy pri lietani, potapani ked by podrastol a pod. On si uz ten stav neuvedomoval, ale urcite ho to znervoznovalo ked bol.mensi, len to nevedel pomenovat. Tvoje obavy su opodstatnene. Je to narkoza. Aj ja som sa bala. Ale vsetko slo hladko a hlavne to pomohlo. Drzim palec aj vam.
Nas caka vyber nosnej mandle a vlozenie sripuliek do usiek, nakolko ma maly problem s uskami, caste zapaly a ma dlhodobo zalahnute obe uska. My ideme do BB, rano mame prist a ak bude vsetko ok, vecer ideme domov. Po vlozeni stipuliek sa do uska nesmie dostat voda. Stipulky sa vyberaju o nejakeho cca pol, tristvrte roka, vraj zas v narkoze... ☹. No som zvedava. Uz teraz sa toho obavam
@kaktusik007 ja nerozmyslam nad tym že by som operaciu odmietla, len sa ako kazda mama bojim, a pripravujem na to čo bude,ako to bude prebiehať. Ved ked mmi doktor povedal uy len tu vetu - navrtaju jej bubienky- som onemela že vrtať uška mojej malej ☹ Aj to ked sa povie operacia s plnou narkozou, ja si hned predstavim nejaky 2-3 hodinovy zakrok, same hadičky potom a tak...a tu baby písu že 40 min a je po všetkom, ziadne bolesti...už som trochu pokojnejšia
my sme mali dat pred mesiacom dcere vybrat nosne mandle.. vraj jednovka, rano urobia,poobede pustia domov.... no zrazu do toho prislo + prepichovanie bubienka a bum! vraj tym padom uz ide o 3dnovu hospitalizaciu 😒 😒
@tatiana1985 a uz mate potom? Ako to mala preživala, nebala sa celeho toho okolo nej?
@chrumka0203 nie nemame po tom... tym ze sa to z jedneho dna zvrtlo na 3dnovku, nemala som to doma ako poriesit s druhou dcerou...cize teraz nevem ako dalej, ci ideme na to,alebo nie...cakam este za nejakymi vysledkami 😒
@chrumka0203 ahoj ja som tiež z Čadce a pred dvoma rokmi v januári sme toto všetko podstupovali. Lenže s dvoma deťmi naraz. Dcáre 3r. vyberali velikánsku nosnú mandľu pod úplnou narkózou a syn 7r. ten mal od 3 mesiacoch problém zo zápalmi uší, taktiež mu praskli bubienky, no katastrofa. Jemu tak isto vyberali nosnú mandľu a nakoľko na jedno ucho bol hluchý tak mu tam zaviedli titánovú trubičku aby sa zlepšil sluch. Boli sme v Žiline. To bolo kopa stresu s dvoma deťmi naraz. Ale dopadlo to fajn a od vtedy máme pokoj aj s chorobami a všetkým. Deti boli naposledy pred rokom a pol u lekárky inak sa ich stav zlepšil úplne.
mne primár aj sestričky hovorili, že najlepšie je vybrať nosnú mandľu pod narkózou - vtedy odstránia všetko naraz. ked sa to robí ambulantne - tento zákrok je na slepo a nevedia odstrániť všetko, čosi tam zostane aj pár buniek a tie sa znova rozrastú a bolo všetko zbytočné
@chrumka0203 u nas trvala operacia vyse hodiny.
@tatiana1985 evidentne zalezi od tej ktorej nemocnice. Ja som tiez mala doma druhe malinke dieta, preto som volila sukromnu kliniku. Tiez som chcela vediet operatera (ved zakrok je najdolezitejsi) a mala.som dobre referencie na anesteziologa. Skus inu nemocnicu ako pisali baby, vraj to uz niekde robia ako jednodnovky. Drzim palec!
@chrumka0203 Dobrý deň, aj my sme si toto podstúpili v Medicentre v Piešťanoch postup podobný ako katka0123. Dcére odstraňovali nosné mandle a prepichovali bubienok. V jednom ušku už mala glejovú zátku, slabšie počula. Tiež sme za pobyt platili, ale vôbec neľutujem, super prístup, dcéra bola bez komplikácií. Po týždni sme išli na kontrolu, samotnému operatérovi a na druhý deň hneď do školy. Nebojte sa toho, aj ja som mala obavy. Odtvedy má kľud a to chodí aj na plávanie. Po kontrole už mohla ísť do vody.
No dnes sme boli v nemocnici sa popýtať čo a ako. Tak nám doktor hovoril že rano na pol siedmu tam prídeme, ešte v ten den nas budú robiť a rano na druhý den nas prepustia, je to rozumnejšie ako by nas mali hned pustiť a v prípade nejakých komplikácií utekať 45 km naspäť. Zákrok bude trvať že do hodinky, na sál si ju odprevadím, aj ked sa bude prebudzať mala by som byť pri nej...Doktora ktorý ju bude robiť upresnia neskor, kedže nas objednali až na jul. Takže zatial asi tak...
Ahoj, ano. Mojmu trojrocnemu synovi to robili v oktobri 2014. Netympanovali mu bubienky, mal v uskach podtlak. Ked mi lekarka oznamila, ze potrebuje operaciu, bol to sok. Bubienky sa neprevrtavaju, ale jemne prepichnu a popri tom mu brali nosne mandle (zvavsene). Robili mu to v Piestanoch v sukromnom medicentre. Cena bola 100, alebo 150€?...nepamatam si. No nelutujem, ze sme nesli do statnej nemocnice. Predoperacne bolo u nasej pani doktorky pediatricky. V medicentre o osmej rano nastupil (od pol noci nalacno, bez tekutin), po po "ubytovani" dostal naladovku (oralne formou sirupu), taky zdrogovany a smiesne vtipny sa v pohode nechal mnou odviest za rucicku na sal. Tam som ho drzala za ruku kym ho uspali. Ja som cakala na izbe, sestricky neskutocne mile, kavu ponukli. Po 40 min bol uz na izbe. Hodinku pospal, potom bol trosku omameny, no uz o jedenastej som to sidlo male ledva udrzala v posteli. Operater (MUDr. Mrazik) ho bol dva krat kontrolovat a ked videl, ze je v poriadku, pouceny sme boli o pol dvanastej na obed prepusteny domov. Malinky siel po svojich. A doma uz poobede nezaspal.....ved spinkal v nemocnici 🙂