Ahojte v škôlke sa vyskytli vsi.
Overené šampóny a prevenciu?
Dcéra má dlhé vlasy
Ja som babam pri vyskyte vsi striekala HEDRIN PROTECT&GO SPRAY, vlasy mavali celorocne zapletene do vrkocov a hlavne pravidelne som im hlavy kontrolovala, takze aj ked raz dcera nieco doniesla zo skolky v prirode, podchytili sme to hned.
Kupovala som v lekarni sampon s teatree olejom. Ono vseobcne, cokolvek s nim zabera proti vsiam. Mozes pouzivat kludne aj ako prevenciu, nie len potom, ked uz sa vsi usalasia.
Ten hedrin je super a su aj take gumicky proti vsiam
Kazde rano som striekala vlasky takym sprejom z lekarne,boli tam nejake esencialne oleje, celkom mi to vonalo, ale vsickam do vraj smrdi
Všiam smrdí viacero esenciálnych olejov. Ako prevencia je fajn pridať 2kv do šampónu a dieťaťu ráno natrieť jemne za uši + na zatylok niektorý z olejov. Ako liek, keď už vsi sú je tiež spôsob ako sa ich zbaviť maskou z olejov.
Ale k tej prevencii - Tea tree (osobne by som ho dieťaťu nedávala, keďže príliš nevonia, levanduľa (to by bola u mňa prvá voľba), pelargonia, rozmarín, nad 6r mäta, starším deckám tymián.
My sme pouzivali tento levandulovy sampom + som malej gumicky a sponky do vlasov namacala v levandulovom roztoku. https://www.notino.sk/alphanova/zero-lice-levan...
Robila som zapletené vrkoče, za uši som natierala teatree olej a mali sme sprej na vlasy, neviem už ako sa volal. Vsi našťastie nedostala
Ja som do sampona pridávala teatree olej a dávala som ho aj za uši a na zátylok