Pretrvávajúci streptokok u 9-ročného

27. nov 2024

Ahojte, jedná sa o 9 ročného syna, nevieme sa zbaviť streptokoka od októbra, vybral už dvoje antibiotiká a stále ho má vo vyteri pozitívny 🫣 stretli ste sa s tým?

dzulli1980
27. nov 2024

Áno, dcére sa tak vracal "pneumonae" ... keď ho mala 4-krát, obaja s mužom sme išli na výtery, muž ho mal - no u neho nespôsoboval problémy, bol bezpríznakový, mužovi Dr. predpísala ATB, preliečil to a odvtedy má aj dcéra kľud.

taktotedanie
27. nov 2024

Ma nejake tazkosti?
Ak nezaberaju atb pravdepodobne sa uz tak prisposobil synovej mikroflore, ze dalsia liecba je zbytocna
Pri chorove treba vzdy spomenut ze tam bol streptokok nereagujuci na liecbu

autor
27. nov 2024

@taktotedanie áno , mal bolesti hrdla, po vybratí antibiotík prvých bolesť hrdla presla no streptokok stále pozitívny, tak vybral ďalšie ant a stále pozitívny .. trošku mám obavy

sella38
27. nov 2024

Syn mal opakovane streptokoka pyogenes. Bral rok s prestavkami atb, ale jemu sa to vzdy prejavilo bolestou hrdla, twplotou, bodky na podnebi. Je sledovany na kardio, kde nastali zmeny, kardiologicka to uzavrela s tym, ze ich ma na svedomi prave tento streptokok. Pomohla az liecba od imunologicky: Bronchovaxom a isoprinosine.

veronika1754
27. nov 2024

Moji chlapci ho mali trápili sme sa asi rok, potom nás doktorka zaočkovala na streptokoka odvtedy už pokoj v podstate je to 8 rokov čo ani chorý neboli.

autor
27. nov 2024

@sella38 na kardiológií je sledovaný kvôli streptokokovi alebo kvôli inému, zmeny k horšiemu? Bože teraz sa bojím

sella38
27. nov 2024

kvoli inemu a objavil sa dalsi problem, kde lekarka skonstatovala,ze to ma zrejme na svedomi ten velmi dlho lieceny streptokok.

n16
11. dec 2024

Ahoj, ako ste dopadli s malym? Atb do tretice zabrali? My mame uplne rovnaky problem s 8 rocnym synom..opakovane nalez streptokoka v hrdle po prelieceni ATB, momentalne bez akychkolvek symptomov.