Ahojte, jedná sa o 9 ročného syna, nevieme sa zbaviť streptokoka od októbra, vybral už dvoje antibiotiká a stále ho má vo vyteri pozitívny 🫣 stretli ste sa s tým?
Ma nejake tazkosti?
Ak nezaberaju atb pravdepodobne sa uz tak prisposobil synovej mikroflore, ze dalsia liecba je zbytocna
Pri chorove treba vzdy spomenut ze tam bol streptokok nereagujuci na liecbu
@taktotedanie áno , mal bolesti hrdla, po vybratí antibiotík prvých bolesť hrdla presla no streptokok stále pozitívny, tak vybral ďalšie ant a stále pozitívny .. trošku mám obavy
Syn mal opakovane streptokoka pyogenes. Bral rok s prestavkami atb, ale jemu sa to vzdy prejavilo bolestou hrdla, twplotou, bodky na podnebi. Je sledovany na kardio, kde nastali zmeny, kardiologicka to uzavrela s tym, ze ich ma na svedomi prave tento streptokok. Pomohla az liecba od imunologicky: Bronchovaxom a isoprinosine.
Moji chlapci ho mali trápili sme sa asi rok, potom nás doktorka zaočkovala na streptokoka odvtedy už pokoj v podstate je to 8 rokov čo ani chorý neboli.
@sella38 na kardiológií je sledovaný kvôli streptokokovi alebo kvôli inému, zmeny k horšiemu? Bože teraz sa bojím
kvoli inemu a objavil sa dalsi problem, kde lekarka skonstatovala,ze to ma zrejme na svedomi ten velmi dlho lieceny streptokok.
Ahoj, ako ste dopadli s malym? Atb do tretice zabrali? My mame uplne rovnaky problem s 8 rocnym synom..opakovane nalez streptokoka v hrdle po prelieceni ATB, momentalne bez akychkolvek symptomov.
Áno, dcére sa tak vracal "pneumonae" ... keď ho mala 4-krát, obaja s mužom sme išli na výtery, muž ho mal - no u neho nespôsoboval problémy, bol bezpríznakový, mužovi Dr. predpísala ATB, preliečil to a odvtedy má aj dcéra kľud.