Ahojte mamičky
Máme problèm ako mnohý iný v tomto prechodnom období.. no už sa mi zdá že je toho priveľa .. 5roč.dcèra bola chorá kašlala v októbri bola doma 3 týždne potom sme sa vrátili na 2 týždne do školy a hneď v sobotu ráno sa zobudila na bolesť hrdla .. z toho po pár dňoch zasa bol kašeľ no a k tomu sa už pridalo i prechladnutie boli sme doma vyše týždňa kým prechladnutie ustúpilo a už kašľala len pár krát za deň šla do školy ... no dnes po týzdni v škole máme dusivý kašeľ späť, občas fúka nos .. a má trošku zvýšenú teplotu ....
Bývame v zahraničí tu chodia do školy deti kašlajúce a choré ja tomu nerozumjem no je to tak ...no moja dcèra chorá nebýva ..antibiotiká brala za svoj źivot len 1x .. čize imunitu má dobrú ..
Mate i vy takú skúsenosť? Co ste podávali ..? Ja robievam stale cibulovy sirup , pijeme zazvor .caj , salviovy a iné nalievam ju vkuse vodou pitný režim 🙂 robievam i odvar z tymianu a cesnaku .... olejovy zabal má vkuse na krku ... a kacaciu mast davam na priedušky ... nerada podávam tie tlmiace lieky ako pleymolysin ....no dnes už bola taka vycerpana ze sa nedalo inak :( čo zaberá na vás ..
dákujem 🙂
niečo si o tých liekoch,ktoré nerada dávaš/ a ktorá mama rada dáva deťom chémiu?/aj prečítaj,o mechanizme ako účinkujú.......lebo takto naťahuješ čas liečenia,čajíky sú výborná vec,ale ako pomocné a nie jediné "lieky" ak je dieťa tak normálne choré a má zápal a nielen nejaký soplík z toho,že ho ofúklo...treba sliznicu dých. ciest odhlieniť a odpuchnúť a to len čajíkom nedokážeš
@janinah
@janea dakujem za odpovede .. samozrejme ja hej davam 2 x denne fenistil prave proti tomu opuchu sliznice ..
aj sirup na vykasliavanie nieco ako nas Mucosolvan ..
boli sme zas u lekara v pondelok pretoze v sobotu mala teploty ...popocuval ju dycha cisto :( tak ja uz nerozumjem... a teploty ma kazdy den k veceru ...:(
ahoj. dcerka nastupila do skoly - zisiel sa novy kolektiv - nove bacily - pocasie katastrofalne - jasne, ze v zahranici chore decka normalne chodia do skoly, supnu im paralen a idu - ak daju antibiotika,tak isto-po 24 hodinach ich lekar posle do skoly - takze to vidim len na to, vydrzat tento prvy rok do jari, potom sa to hadam utrasie ... inak mame to iste, v skolke vsetko ok, teraz nastup do skoly a ako sa pokazilo pocasie, vsetci tam kaslu ako v lazarete:( vzdy si tak s zavistou citam temy ako sa na SK mamicky zlostia, ze dieta s soplikmi je v skolke a mozu sa stazovat ucitelke, jajaaaaj!