Dobrý deň, ak tu už bola takáto téma vopred sa ospravedlňujem. Mám syna, ktorý má 10m, sopliky mu začali pred 7mimi dňami. Sopliky sú priehľadné, vodnate, vytekaju mu z nosa. Neviem co mam prv utierať, či sople, či sliny, keďže dýcha viacmenej ústami ale vie pekne aj nosom, neviem prečo to robí 🙃.. Od prvého dňa som nasadila Nasivin, libenar a sinupret. Na noc sme dávali zo začiatku fenistil, ale akonáhle sam už prespal celú noc a nemuseli sme odsavat - vyradila som ho. (fenistil sme brali kvôli ekzému a keďže sa nesmie brat dlhodobo, radšej som ho vyradila). Včera začal aj chrapotat a hlieny vykasliava., predpokladám ze to je účinok sinupret. Avšak ústup soplika vôbec nenastal. Uz som z toho vyčerpaná, ta koľko som tehu a odsávanie soplov je masaker, furt ma kope do brucha, mam pocit, že to už nedávam. Rozmýšľala som aj nad tým, či nemá alergiu na pel (keďže má alergiu na mrkvu) a tak som namiesto fenistil nasadila zodak kvapky, ktoré mi poradila pediatrická, že sa dajú užívať aj dlhodobo (aj keď ma ekzém). Pediatricke som volala pred 2 dňami a povedala, že máme zavolat až cca po 10 dnoch, vraj vydržať, poprípade mu urobí testy na alergie.. Kým prejdú ďalšie dni asi sa zblaaaznim.... Co by ste mi poradili? Myslela som si ze to je alergia, ale keď mi začal včera vykasliava hlieny, zjavne to nebude. Ako by ste postupovali v liečbe? Sople v noci vôbec nemá, začne to od rána po zobudení, stále mu tečú, musíme odsavat, pokaslieva, sem tam kychne, stále je to rovnaké už 7mi den. Ďakujem 🙏
Moj v 10 mesiacoch mal sople mesiac, lebo boli jeho prvé. Tu treba len vydržať, najst si polohu pri odsávani s bruškom. Ja svojho akože prisadnem obkročmo a len držím jeho ruky pri tele svojimi nohami. Nikde ho netlačím a tychlo odsajem. Ide o to aby nezatekali, lebo mu to spôsobí kašeľ a časom mu to môže sadnut na priedušky. Fenistil sme počas ekzemu (tiez v 10.mes) užívali dlhšie. A sinupret je mukolytikum, užívame len ráno a na obed. Vecer nieco iné sme davali. Fenistil podľa dávkovania 3x aspon niekoľko dni, stiahne sople. Plus ak mate difuzer alebo vonnu lampu, kde viete nakvapkať eukaliptovu silicu. Nie veľa… v lekárni kúpite kvalitne. Plus aby ste nemali doma suchý vzduch. A hlavne obmedziť mlieko. Mlieko zahlienuje. Nahradili sme ho čajom. Aj pred spaním… tých pár dni sme museli vydrzat, lebo aj to zaspávanie inak vyzeralo... držím palce
sedem dni je este nic, sople sa bezne tahaju dva tyzdne alebo aj dlhsie. Proste pokracuj v zavedenej liecbe a ono to postupne odoznie. V podstate este je fajn, ze sa ti dieta nedusi soplami v noci, pretoze to tak zvykne byt, niekedy deti aj vracaju zo soplov alebo sa idu zadusit od kasla v noci. Drz sa.