Ahojte milé mamičky. ...neviem kto má s stým skúsenosti...kto to robí pravidelne od narodenia a či sa dá pretiahnuť celá. ...lebo my to robíme nepravidelne. ...teda nechávam na prírodu....ale začala som kúpať v sleze nebadanom....a zatiaľ len konček pretiahla. ...nechce to nasilu robiť až mu neublížim a on už vníma a keď vie čo sa mu ide robiť ...tak mi nechce dovoliť to urobiť....keby idem k doktorke stiahne asi na silu ....pomôže ten slez alebo vyskúšať čosi iné? Dakujem
@dada281185 len dodam, ze 2,5r si to dokaze spravit sam, tak to nechaj na neho, len mu vysvetli, co ma robit. V zmysle poriadneho umytia. Urcite si neublizi, nebude si tahat predkozku viac, ako by mu bolo prijemne, resp tak, aby ho to bolelo, stipalo. Moze sa takto sam "umyvat" kazdy vecer 🙂
@ukulela no párkrát som mu ho skúsila pretiahnuť len potom jojkal a nechcel.az sa ho dotýkam....
@marzuz89 oki no skúsim mu to vysvetliť je dosť rozumny len on vo vani stvára iné veci
.
A hra sa s nie im iným...
@ukulela aký by bol problém keby sa mu robil balónik? Čo to znamená?
Ja vobec nechapem matky preco to robite?Aj ja mam syna ,co ked bol maly sa otocil chrbtom stale a "umyval" sa sam kam sa dalo.Ako to mal neskor nemam ani poñatia,ale vobec nechapem ci to na Sk kazu doktori mat to tak odsledovane ,dokonca to robit dokonca vy?
@dada281185 mozno to vyzera divne, ale patri to k zakladnej hygiene, a tak ako si sprchacom sam umyva telicko (nas) tak si umyva aj intimne miesta. S tym, ze samozrejme doumyjem ja alebo muz 🙂 ale ked to nechce dovolit tebe, hygiena mhsi byt, tak nech je velkac a umyje sa sam, urcite to bude pre neho prijatelnejsie 🙂
@tetasa my teda nasilu nestahujeme a netrhame a nepretahujeme v zmysle, ze musime uvolnit celu predkozku.. Ale hygienu teda rozhodne dodrziavame a vedieme k tomu syna od malicka, stiahnut kolko sa da a umyt cistou vodou. Neviem no, aj muz sa takto umyva uplne standardne, ini muzi nie? 😉
@marzuz89 jasné skúsim to vysvetliť...dnes sa sprchoval aj kúpal vo vani hral sa s krhlickou atď .....
@tetasa robí to väčšina matiek ako pocuvam od narodenia....viete
@marzuz89 k hygiene vedieme syna tiež od narodenia a to sťahovanie ako tak
@dada281185 aj je dr normálna, určite to nespraví nasilu, ak zhodnotí že je treba, tak v troch rokoch na preventívke vás pošle k urológovi. A ten vám možno sa mastičku na uvoľnenie. Žiaden stres, základná hygiena, pod dohľadom si spraví už aj sám bez toho aby ho to bolelo. Môj starší mal fimozu, je zoperovany a mladší v pohode zatiaľ dr nerieši že nieje úplne pretiahnuta a to už ma 5r.
@marzuz89 vsak jasne ze hygienu treba dodrziavat, som napisala ze syn sa umyval takto sam od malicka,ale ja som tu to nestahovala ani ziadna doktorka mi to nekazala robit.Normalen dr vysvetlila aby si to robil sam ,ale urcite nie my,sam vie najlepsie kam moze potiahnut aby si neublizil.Len ma prekvapuje ze vidim dost tem tu na Mk ,tak len nechapem preco to robia a takto sleduju niektori rodicia nic viac.
@dada281185 no prilepena predkozka sa casom odlepi. Ale zuzena je uzka, ma ten otvor maly a nedostane sa cezen zalud von. To sa riesi potom chirurgicky. Inac, nemusi si maly nasilu pretahovat, skus len natahovat opacnym smerom. Skratka manipulovat.
@ukulela dobre využijem znalosti mudrejsich
@tetasa ja nechcem.nic zanedbať preto sa pýtam.co robiť až mu neuškodím a neriešim niečo vo vyššom veku....
@dada281185 mladsiemu to slo v pohode. Starsiemu horsie, v 3 rokoch cca do polky. Poriadne az teraz v 6 rokoch. To uz aleriesi sam. Vie, ze musi umyt aj pindula poriadne. V tych 3 rokoch som davala slezovy krem,mam pocit, ze pomahalo. Kamoskinku operovali, lebo mal zuzenu, museli urobit ciastocnu obriezku. Jemu sa robil ten balonik, ked cikal. Ale zvladli v pohode. A radsej kym bol maly, ako neskor.
@ukulela keď som bola s ním na ročnej prehliadkr tak mu dr.stiahla a pekne to šlo a ten otvor sa mi nezdá úzky.....len teraz mi to nejde tak....budem robiť asi tie. Kúpele zo slezu...
@ukulela ale aj otec by to mal vysvetliť synovi nie? Kúpim si aj ten slezovy krém...pre istotu...
@dada281185 ten slez, je kvet aj list a neviem, ci v tom nie je rozdiel, pohladaj... a mast slezovu baby objednavaju od justu. Neviem, ci robi aj niekto iny.. doktorka by si vsimla, keby bola zuzena, tak len malyn ech natahuje.
@tetasa možno si len mala šťastie, že tvoj s tým nemal problém. Ae za mojim muzom chodia často rodičia s 5-6 ročnými deťmi, ktorých rodičia to "nechali na prírodu" a decko pod zuzenou predkozkou bordel a zápaly a furt nejaká infekcia. A museli operovať.
Autorke -
Mame dvoch synov a obom sme dokázali predkozku stiahnuť cca v roku. Pri každom jednom kúpaní sme trosku ponatahovali a do roka to šlo. Odvtedy si ju starší vie stiahnuť a umyť sa pod ňou pekne sam. Mladšiemu ešte treba asistovať lebo ešte je malý a ťahá to opačne.ale aj to funguje.
Ale inak manžel pacientom odporúča tak do dvoch rokov to dokázať úplne stiahnuť aby sa pod tým dalo umývať. Ale ak je nejaký problém zúženie zápal, dôjsť k urológovi.
#urologovazena
@ukulela ďakujem.moc za rady...mam.doma list zo slezu ale vravia že kvet je lepší
...a masť už mám objednánu...budeme natahovat
@dada281185 no ja som mojmu povedala, ze pipiky nech riesi on, ze ja tomu nerozumiem 😆😆 takze zodpovednost za pipiky ma on. Ja umyjem, jasne, ale ked sa mi nieco nezda, hned mu hlasim a nech riesi. Tiez techniku curania atd.
@ckatka super diky za info...vyskúšame co sa dá doma
@dada281185 urologov sa vôbec netreba báť.
Mam skúsenosť v 2 prípadoch.
U jedného, že treba tomu čas.
U druhého, robí sa mu balónik pri cikani a nedá sa stiahnuť, nasadil masť.
Žiadne sťahovanie na silu, len tak ,,prevetrať, opláchnite, čo ide"
Hlavne keď sa s ním hra, nech sa hrá aj natahovanie do dĺžky je vraj ôk.
Mam 5 rocnych a riešime od 3,5 roka.
Nasadená masť až teraz, dovtedy len hygiena a hranie.
Predkožku bolo treba dávať dole čo najskôr a pravidelne. Nám sa podarilo cca 4- 5 m? A pravidelne keď prebaľujem umývame pod predkožkou samozrejme. Urológ by ti vedel povedať aké zàpaly majú zo zanedbania hygieny chlapci keď mamičky neumývajú pod predkožkou.
@miminkanase super každý iný nazor
@dada281185 ak máte pochybnosti, kľudne skúste urológa. Nestiahne mu to nasilu, to žiaden neurobí, narozdiel od pediatrov, ti sú v tomto mäsiari.
Aspoň vas navedie na správny systém, dá radu.
@miminkanase mňam kamošku na urológii sestričku a tá mi povedala že stahovat stale.a.opatrne...
@dada281185 áno aspoň toľko čo vám ide a to po každom vycikaní pri hygiene.
@dada281185 vies rozlisit, ci je len prilepena, alebo zuzena? Pri prilepenej slez moze pomoct. Je aj slezovy krem od justu. Nerobi sa mu balonik, ked cika? To by bol problem.