Chcem sa spytat moje dieta nikdy nespavalo na bruchu. Ale teraz v polroku sa zacina prithovat za mantinel a otoci sa na brucho v hniezde. No problem je ze ked mu hniezdo vyberiem tak bude otoceny na bruchu furt a bude past baranky uprostred noci. Plus je kojeny a s plnym bruskom sa mi predsa povracia, ci? Uspva sa na prsniku kojenim. Nerozumiem ako moze najedene babo spat na bruchu. Poradite?
@amelie2017 no ak by zaspal super. Ale hlava hore ako kobra a kopcuje nohami a party najvacsia 🤣 hm tak nic no 😅
@bashee Tak od isteho casu zacne kazdemu fungovat prichlopka na zaludku a obsah zaludka sa uz nevrwcia. U niektorych deti to trva dlhsie, u niektorych menej. No ale moj toto tiez robil, ze otocil sa akoby automaticky, aj ked bol ospaly, a v tej polohe na brusku proste podme zit a lozit 🙂 Tak ja som ho balila do ulitky a postielku som upravila tak, aby sa nevedel v tej ulitke pretocit. No bolo to take sputavanie, ale pekne prespal noc. Ked mal 8 mesiacov, tak uz bol schopny na brusku aj zaspat.
Ja som myslela, ze zaspi. Tak to nic, len vydrzat. To bude robit stale, ked sa nauci nieco nove- postavit sa, sadnut si...
@bashee Hniezdo urcite vyber teraz ked sa uz pretaca a ak mu je dobre na brusku, kludne ho tak nechaj. Ak si aj grcne, nic hrzne sa nestane ak mu to nevadi. Daj plienku pod hlavicku aby si mola vymenit.
S tym ponocovanim, to tak zial je. Len pockaj ked zacne stvornozkovat a chodit... to nebude chciet spat vobec. Ak sa len kuka a neplace, nechaj ho tak a spi. Upravi sa to ked uz bude plne mobilny.
Zial, len vydrzat. Pravdepodobne sa to bude opakovať, keď sa naučí sediet, dvíhať 🤪 nám trosku pomohol spaci vak, ale keď sa nieco naučili, proste išli za tým vo dne, v noci 😂 ja som myslela, že ma porazí, keď už 10x sa zdalo, že spia a zrazu vzdychy a štverali sa hore 😂 a zas odznova… čo sa týka spania na bruchu, niektorym detickam sa tak spi lepsie ☺️
@bashee v polroku už asi nebude veľmi veľa grckať. A ako píšu vyššie, toto bude odteraz s každou novou zručnosťou. Pre bábätko je to obrovská vec, jasné, že nebude v noci mrhať časom na spánok, keď si spomenie, že sa vie parádne pretočiť na bruško alebo dať sa na štyri, atď. 😂 no prejde to, v ideálnom prípade je novinkou ohúrené len pár dní 🙂
Taak super to rada citam s tym vracanim ze to uz neni taka veda v polroku. Je mi jasne ze vsetky nove zrucnosti si bude teraz cvicit co mi nejak nevadi, lebo je to prirodzeny vyvoj a treba si tym prejst. Aj sa veru budi kazdu 1,5-2 hod cize mozog nestiha zjavne spracovavat uplne. Je pohyblivy za dvoch prebalit ho je boj aby som go udrzala na prebalovaku a pod. Cize prislo to co malo prist. Vzdy viem ze je na bruchu podla toho ze bucha nozkami do matraca, hah. No uvidime mozno mu skusim dat hniezdo prec, je v spacom vaku a otocit sa neni uz problem. 😂
No normalne, da sa tak, ako mu je dobre, tak, ako prave objavilo. Ak zaspi, tak ho nechaj spat. Snad ho nebudes kazdu minutu obracat a budit.