Pretáčanie na bruško s plným bruškom

bashee
29. okt 2021

Chcem sa spytat moje dieta nikdy nespavalo na bruchu. Ale teraz v polroku sa zacina prithovat za mantinel a otoci sa na brucho v hniezde. No problem je ze ked mu hniezdo vyberiem tak bude otoceny na bruchu furt a bude past baranky uprostred noci. Plus je kojeny a s plnym bruskom sa mi predsa povracia, ci? Uspva sa na prsniku kojenim. Nerozumiem ako moze najedene babo spat na bruchu. Poradite?

amelie2017
29. okt 2021

No normalne, da sa tak, ako mu je dobre, tak, ako prave objavilo. Ak zaspi, tak ho nechaj spat. Snad ho nebudes kazdu minutu obracat a budit.

bashee
autor
29. okt 2021

@amelie2017 no ak by zaspal super. Ale hlava hore ako kobra a kopcuje nohami a party najvacsia 🤣 hm tak nic no 😅

marianarem
29. okt 2021

@bashee Tak od isteho casu zacne kazdemu fungovat prichlopka na zaludku a obsah zaludka sa uz nevrwcia. U niektorych deti to trva dlhsie, u niektorych menej. No ale moj toto tiez robil, ze otocil sa akoby automaticky, aj ked bol ospaly, a v tej polohe na brusku proste podme zit a lozit 🙂 Tak ja som ho balila do ulitky a postielku som upravila tak, aby sa nevedel v tej ulitke pretocit. No bolo to take sputavanie, ale pekne prespal noc. Ked mal 8 mesiacov, tak uz bol schopny na brusku aj zaspat.

amelie2017
29. okt 2021

Ja som myslela, ze zaspi. Tak to nic, len vydrzat. To bude robit stale, ked sa nauci nieco nove- postavit sa, sadnut si...

andreatytler
30. okt 2021

@bashee Hniezdo urcite vyber teraz ked sa uz pretaca a ak mu je dobre na brusku, kludne ho tak nechaj. Ak si aj grcne, nic hrzne sa nestane ak mu to nevadi. Daj plienku pod hlavicku aby si mola vymenit.
S tym ponocovanim, to tak zial je. Len pockaj ked zacne stvornozkovat a chodit... to nebude chciet spat vobec. Ak sa len kuka a neplace, nechaj ho tak a spi. Upravi sa to ked uz bude plne mobilny.

danulicek
30. okt 2021

Zial, len vydrzat. Pravdepodobne sa to bude opakovať, keď sa naučí sediet, dvíhať 🤪 nám trosku pomohol spaci vak, ale keď sa nieco naučili, proste išli za tým vo dne, v noci 😂 ja som myslela, že ma porazí, keď už 10x sa zdalo, že spia a zrazu vzdychy a štverali sa hore 😂 a zas odznova… čo sa týka spania na bruchu, niektorym detickam sa tak spi lepsie ☺️

jarnajar
30. okt 2021

@bashee v polroku už asi nebude veľmi veľa grckať. A ako píšu vyššie, toto bude odteraz s každou novou zručnosťou. Pre bábätko je to obrovská vec, jasné, že nebude v noci mrhať časom na spánok, keď si spomenie, že sa vie parádne pretočiť na bruško alebo dať sa na štyri, atď. 😂 no prejde to, v ideálnom prípade je novinkou ohúrené len pár dní 🙂

sono2
30. okt 2021

@bashee moja prvá spala od narodenia na bruchu a áno hocikedy v noci kukala na nás
Mam obe dcéry dojčene mladšia bude mať 2,5 roka
Staršia bola dojčená do dvoch rokov. Nikdy maximálne si grgla ale nezvykla vracať

bashee
autor
1. nov 2021

Taak super to rada citam s tym vracanim ze to uz neni taka veda v polroku. Je mi jasne ze vsetky nove zrucnosti si bude teraz cvicit co mi nejak nevadi, lebo je to prirodzeny vyvoj a treba si tym prejst. Aj sa veru budi kazdu 1,5-2 hod cize mozog nestiha zjavne spracovavat uplne. Je pohyblivy za dvoch prebalit ho je boj aby som go udrzala na prebalovaku a pod. Cize prislo to co malo prist. Vzdy viem ze je na bruchu podla toho ze bucha nozkami do matraca, hah. No uvidime mozno mu skusim dat hniezdo prec, je v spacom vaku a otocit sa neni uz problem. 😂