Ahojte, mame doma skolkara, uz kašle vkuse 6 týždňov, stále sme doma. Uz vyskúšal mnoho sirupov a kvapiek od vlhkého kasla. Prestane ten kašeľ sám? Aj doktorka vravela ze mu nemáme nič dávať aj ho kontrolovala, má čisté dýchanie. Moc tomu neverím ze to samé prejde. Prosím poraďte mi, je to vecne zúfalstvo. Ďakujem moc
Nema reflux?
@deusa zápal priedušiek mal teraz naposledy, dostal ATB.
@mimi2018 aj náš mal dýchanie čiste, dokonca sme už boli na odchode, ešte som malého obliekala a dr hovorí, že spravíme pre istotu ešte CRP keď tak dlho kašle a vyskočilo mu okolo 90, už neviem presne. Tak preto hneď na RTG nás poslala. No sama povedala, že vôbec nič tomu nenaznačovalo, že je prekvapená lebo dýchanie mal čisté. Ale aj po ATB ešte kašlal, dlho sa doliečoval.
no mohla mu lekarka urobit odbery... ale vlhky kasel niekedy trva dlhsie (ja uz mam 2t po ATB a este kaslem, hlavne rano, tiez som mala dychanie ciste), len 6t uz je naozaj dost.
Skus len take babske rady na vlhky kasel, vela tekutin.. nedavala by som uz velmi sirupy na vykasliavanie, aby ho to stale nedrazdilo.
my napr. CRP neriesime, odbery berieme a vytery (hrdlo/nos)
@stanulienkat prečo reflux? Ved to mávajú skôr babatka nie?
@simca06022011 ved uz ma to nebaví dávať mu nejaké sirupy lebo efekt žiadny. Urobila som mu cibuľovy sirup ten chvíľu užíval ale tiež žiadny efekt.
Kolko ma rokov? Nejdu mu zuby? Mojmu 3rocnemu teraz ide posledny zub, ma z toho mierny sopel, obcas kasle.
Reflux maju aj dospelaci. A nemusia mat ani pocit kyseliny v zaludku. Rano je najviac zahlienene, az zachripnute. Skus pozriet dietne obmedzenia a vyskusaj. Nehovorim,ze to musi byt ono. Nejedava vela sladkosti,cokolady,mastne???
Reflux majú aj starší, z toho sa pokasliava, hlavne v noci, ale myslím, že je to skôr taký suchý kašeľ. Určite by som nenechala 6 týždňov kašľať s tým, že dr len povie, že dýchanie je čisté... Sú mykoplazmy, chlamýdie, plesne, RTG, dá sa vyšetrovať a ak by bolo všetko ok, tak potom by som možno prijala, že to musí prejsť. Nikdy nám sám od seba neprešiel kašeľ, keď čosi dopratali zo škôlky... Napríklad na jar mal syn plesne, vôbec neviem z čoho, ale dlho kaslal, až ORL mu spravila výter a už hádam po 2 dňoch cielenej liečby to bolo oveľa lepšie. Treba skúsiť pátrať, veď je to vyčerpávajúce a aj otravné
@mimi2018 odber krvi a vyter z nosa a hrdla.. uz to davno mal mat spravene
@stanulienkat jedáva a to ma aký s tým suvis? Dakujem
@alchemilkazltozelena nič také ešte veru neabsolvoval..a sranda lebo jeho doktorka ma 100 % hodnotenie..
@mimi2018 cokolada,sladkosti podporuju zvysenu produkciu zaludocnej kyseliny. V noci keď spí vo vodorovnej polohe, tak tie kyseliny mu pretekajú až do pažeráka, kde sa mu to rozleptáva a dráždi a tomu môže spôsobovať kašľanie až zachrípnutie. Ale hovorím, nemusí to byť ono.
@mimi2018 pokial dieta nema ziadne ci uz chlamydie alebo ine respiracne priblemy, tak kasel by mal postupne odozniet. Treba vsetko vysadit, aby sa tkanivo ukludnilo. Nakolko vsetky tieto preparaty tkanivo drazdia.