Dcérka má 2 a pol mesiaca a už dávnejšie som spozorovala akoby tak na 2-3 sekundy prestala dýchať potom sa zhlboka nadychne až tak zhikne a už je dobre. Stáva sa to aj počas spánku no I keď je hore. Máte s tým niektorá skúsenosť. ?
Ahoj moja mala to mala, boli sme s tym v nemocnici ked mala 3tyzdne, ze co sa to deje vlastne a tam nam zistili zuzenu nosnu prepazku. Nejako to neriesili povedali, vyvysit pod hlavou a ze z toho vyrastie. Mozno budete mat nieco podobne.
aj na našej som to spozorovala, ale nikde som s tým nešla...stávalo sa jej to niekedy v noci, nie často...nevedela som, čo to je, teraz má 15 mesiacov, už som si to dlhšie nevšimla...hmmm, hadam som nič nezanedbala, vyzerá byť zdravá a v poriadku...
aj moji chlapci mávali ...vyrástli to
áno,mám s tým skúsenosť..nám sa to stávalo od 2 mesiacov a dokonca ešte aj po 1roku..Raz mi prestal dýchať na rukách a bolo to hrozné.. ☹ potom sme kúpili monitor dychu a keď sa to stalo v noci,vždy som stihla pribehnúť...pobehali sme aj všetky možno vyšetrenia a všetko sme mali v poriadku.Vraj sa to stáva detičkám od tých 2mesiacov do 1r.Preto sa má preventívne používať monitor dychu,aby sa zabránilo syndrómu náhleho úmrtia
Áno, od 2 mesiacov do 10 mesiacov sa nám to stávalo pravidelne. Monitor dychu je skvelá vec v takýchto prípadoch. Mne doktorka vysvetlila, že to je tým, že zaspí tak hlboko, že sa "zabudne" nadýchnuť. Vrieskanie monitoru prebralo nás, Tomáško sa len nadýchol a spal ďalej 🙂
moji to maju vsetci traja.....a dokonca mi toto robi aj manzel 😠
Ahoj hovori sa tomu apnoe, nepravidelne dychanie deticky to maju bezne dokonca aj vacsie.Moj ma 3 a pol roka a stale to ma, niekto z toho vyrastie, niekto nie dokonca aj moj manzel tak dycha pocas spanku , ktovie ci aj ja nie.
K tym monitorom dychu niekde som to studovala, ze ak ide o SIDS nejde o to ze sa babetko zabudne nadychnut, ale mozog vysle signal a zastavi sa vsetko, vtedy vraj aj keby malo prvu pomoc tak sa nenastartuje. Hlavu hore a hlavne sa neboj nic sa nestane viem ze sa to lahko vravi ale my matky sa budeme bat uz navzdy.
Urcite si zabezpec monitor dychu. Baby sense ci ako sa to vola - jediny ma atest ako zdravotna pomocka.