Presný postup cvikov z Vojtovky

smesmesmejko
21. mar 2014

Ahojte, mozete mi prosim niektora poradit ako presne sa cvici Vojtova na podporu sedenia a lezenia??? Cvicila som to cca dva roky dozadu so synom, ale nepamatam si to presne, ulozenie dietata a stimulacne body??? Viem, ze na sed je dieta na boku, vrchna nozky ohnuta, ale stimulacny bod si nepamatam a na lozenie, viez, ze sme boli na podlozke tak, aby boli nozky vo vise, vo vzduchu, ja som bola zboku, jednu rucku, tusim vonkajsiu? som ohla a hlavku neviem ci vytocilo proti tej rucke...??? stimulacny bod si opat nepamatam... Dakujem krasne!

niki101988
21. mar 2014

AK potrebuješ cvičiť Vojtovu metódu je dobre aby Ti to ukázala rehabilitačná aj napriek tomu, že si to už cvičila. Treba to skontrolovať, lebo nesprávnym cvičením mu možeš aj trošku ublížiť

jul11
21. mar 2014

@smesmesmejko neradim sama od seba zacat pouzivat tuto metodu. chod na neurologiu/rehabilitaciu s dietatom a oni povedia,ci je to nutne a mozno navrhnu ide cviky ako bolo pri prvom dietati. ak bude treba,budes mat vyhodu,ze si to uz cvicila a nebudes mat z toho taky stres

shania31
21. mar 2014

@smesmesmejko
Radit takto "cez internet" sa neda. Je dobre, aby malu videla neurologicka, rehabilitacna a zhodnotili stav a co je nutne alebo nie je nutne. Pripadne priamo ist k rehabilitacnej a opytat sa na cviky.

siska53
21. mar 2014

@smesmesmejko presne,treba ist k odbornikovi. Kamoska,sice dopadla tak,ze cvicili vojtovku podla odporucenia dr. A ta ista dr.im na kontrole povedala,ze sa pomylila a musel cvicit ine cviky a boli tam,kde na zaciatku. Preto si myslim,ze uz len,kvoli tomu sa tato metoda nema,pouzivat len,tak,bez odporucenia lekara,lebo mu vobec nemusis pomoct,skor naopak. Aj ked v tomto pripade pochybila lekarka,zmylila,si hyoertonus s hypotonusom.

bibistec
22. mar 2014

urcite neskusaj takto neodborne mozes viac poskodit ako pomoct, jedine rehabilitacna sestra to moze ukazat a budes chodit na kontrolu ci to dobre cvicis