Preplachovanie nosa u 2,5-ročného dieťaťa

marfa333
4. apr 2024

Maminy odporúčate pri chorobe preplachovat nos malému dieťaťu tymto zariadením? Pripadne pre a proti?
Ďakujem🙂

zojanka
4. apr 2024

@marfa333 Tiež som rozmýšlala, ale čo som potom pár krát zahliadla, nemalo by sa pri chorobe preplachovať. Môže sa tým zaniesť infekcia hlbšie do dutín. Vhodné len vrámci prevencie.

beata_k
4. apr 2024

@marfa333 Urcite proti. Sople su nic oproti zapalu stredneho ucha.

slavomira236
4. apr 2024

@marfa333 ja preplachujem dcerke od 2rokov..a pouzivala som striekacky co su pri sirupoch.

stormie
4. apr 2024

Ano odporucam, zacala som cca v takom veku a ani odsavacka na vysavac nevytiahla to co islo von striekackou. Na jeden krat robim viac preplachov do kazdej dierky a pouzivam vybublinkovanu vincentku.
A len na okraj - mna preplachy zachranili pri zapale dutin od prepichovania takze odvtedy na konvicku/striekacku nedam dopustit

jaga18
4. apr 2024

Orl vyslovene zakázala preplachovať počas choroby- infektu HDC, pretože sa takto zanesie hlbšie do dutín.

kimina21
4. apr 2024

Ja tiez nedam dopustit na preplachy nosa.Ja pouzivam toto https://www.vasalekaren.sk/nasaline-system-na-v....
Lebo ta striekacka vyssie sa mi zdala,ze uz pri 1,5 rocnom tak dobre nepreplachla.

marfa333
autor
4. apr 2024

@stormie aj mne velmi pomaha kanvicka, preto by som takto podobne chcela pomoct synovi . Ale ako vidim su rôzne názory. Ale ja to asi vyskusam 🙂 dakujem

marfa333
autor
4. apr 2024

@kimina21 super dakujem za typ ! 🙂

stormie
4. apr 2024

@jaga18 ano aj mne vyslovene zakazala a ked som mala uz druhy krat v priebehu mesiaca zapal dutin, neviem kolkate atb, stav sa nelepsil a hrozila mi pojdem na prepichnutie dutin tak som si povedala ze horsie to byt nemoze a skusila som konvicku. Taky bordel co zo mna isiel 🙈🙈 to sa mi nedalo ani vysmrkat. Odvtedy pri kazdej nadche pouzivam, starsiu som tiez naucila na konvicku, mladsiemu striekacku

janinah
4. apr 2024

@stormie keby si nekonvickovala,tak sa pravdepodobne k zápalu dutín ani nedopracujes,ostanes pri nadche,dnes sa už prepichovanie teda punkcia robí extrémne zriedkavo,takže nebolo od čoho zachraňovať

stormie
4. apr 2024

@janinah citaj prosim s porozumenim - ja som konvickovat zacala az po 2 zapaloch dutin v priebehu mesiaca kedy sa stav ani po atb nelepsil, to som sa rozhodla vyskusat hocico len aby mi neprepichovali dutiny