Preplach nosa

Včera o 07:23

Ahojte, syn mi uz mesiac sopli. Mal zlty hlien. Mali sme pamycon, solmucol lebo aj kaslal z toho, nic nepomaha. U dr sme boli 3x, ani raz neurobila stery, leboze ona to nevidi tak ule. Ok.
Zacala som konvickovat, ten bordel co vychadza, radsej nekomentujem.... Ale uz ma zelene sople. PO MESIACI. Nasa dr na dovolenke... Zastupujuci nedviha. Dnes rano mal viac soplov a to zelenych... A aj kasle z toho, nema niekedy hlas.
Ako casto mozem za 1 den konvickovat?

enka81
Včera o 07:27

Kludne 3-4 krát

autor
Včera o 07:28

A ked rano vykasle napriklad, uz nema vlhky kasel cely den. Takisto aj sople, iba rano mu zatekaju, kasle... A potom cely den nic.

lukbe
Včera o 07:29

Mňa zarazilo, že dr. nedvíha telefón. To ako fakt sa dnes už ordinuje len cez telefón? Lebo ja som také nezažila.

biba_18
Včera o 07:35

@lukbe k mojej sa treba objednať dopredu, áno ... hoci aj na ten istý deň, ale treba volať ...

mima172
Včera o 07:37

Ja len, že zváž si ten preplach. Nedávno som videla príspevok orl lekárky, kde sa vyjadrila, že preplach je skvelý ako bežná hygiena nosa, no pri infekte sa nesmie robiť, lebo je veľké riziko roznosu infekcie do očí a uší. A postrehla som aj keď to tu písala jedna užívateľka, ktorá je očná lekárka. Skus skôr difuzer, inhalator, morskú vodu s meďou, bylinky, ktoré odhlieňuju (materina dúška, nádchovnik...)...

mimaapeto
Včera o 07:39

skončiť s konvičkovaním počas choroby... ten bordel sa zanáša do celých horných dýchacích ciest a hlavne ak je bacil je to mega problém... lekárka to neodporúča...

zara1357
Včera o 07:44

My konvickujeme( čistou vodou) 3x denne v začiatkoch choroby, potom 2x denne.
Váš dlhý priebeh choroby by chcel určite uniflox do nosa- ja by som išla na pohotovosť.

letfenixa
Včera o 07:48

@zara1357 čistou vodou?

zara1357
Včera o 07:50

@letfenixa ano nepouzivam tie slane roztoky- neskutocne sliznicu ničia.

biba_18
Včera o 07:54

@letfenixa môj syn tiež čistú vodu používa ... ja nos nepreplachujem, neviem to, mňa mama nenaučila - ale syna naučila. ten si to robil sám už ako malý ...

autor
Včera o 07:55

@lukbe a i nehovor..... Bez objednania sa nemame sancu.

autor
Včera o 07:56

@mima172 nam zas odporucila, a hlavne teraz.. Aby vysli zbytky... Ja uz fakg neviem, co mam robit...

pralinka86
Včera o 07:56

Farba soplika znamena posun choroby, nie ze treba automaticky atb do nosa... Treba zvazit celkovo stav, dlzku choroby a na to je tu dr...
Preplachy pri chorobe su otazne a opatrne s nimi. Kto spomina cistu vodu, tak dufam, ze aspon preverenú a nie rovno to, co doma tecie

lukbe
Včera o 07:58

No ved to, nechápem tento systém niektorých lekárov. Môj obvodný normálne robil a vysetroval aj počas covidu. Akurát sa telefonovalo, ak mal človek covid, ale pracoval a pracuje vzdy. Prídeš, zapíšem sa, ideš.

letfenixa
Včera o 08:01

@zara1357 len raz som si spravila preplach čistou vodou, nechcelo sa mi roztok zarábať, to tak strašne stipalo, že nikdy viac.

autor
Včera o 08:02

@pralinka86 Dakujem, si poklad. Preto som uz aj presla na gen vyplach, aby sa hlieny dostali von. Praveze na zaciatku som nemohla, ked bol este infekcny. Mam este uniflox kvapky, rozmyslam velmi, ci dat... Nedat. Objednala som aj panaviral kvapky, skusim aj tie... V piatok ak nebude lepsie, tak pojdeme k zastupujucemu lekarovi alebo na pohotovost, lebonja som uz fakf bezrafna.... :((((((((

autor
Včera o 08:02

@letfenixa my pouzivame neilmed pre deti. Nehovori, ze mu stipe

letfenixa
Včera o 08:04

@autorka čistá voda ma stipala.
Mandle má syn skontrolovane?

pralinka86
Včera o 08:08

Ja by som mozno pridala sirup na riedenie hlienov, solmucol alebo cosi podobne, nech to ide lahsie von, ci kaslom, fukanim... Vela striekat vincetku alebo inu morsku vodu, aby sa lahsie fukalo.. a ak mate inhalator, tiez inhalovat 3x denne vincentku, mozno ambrobene. Ak mate fenistil kvapky, mozno aj tie pridat, aby odpuchli dutiny a lahsie to slo von... Taketo rady sme my dostali vzdy od dr pri virózach. A na večer ze tiez neuskodi obyc klasicky kalciovy sirup

letfenixa
Včera o 08:09

@autorka ešte mi napadlo, Sinupret mu dávaš?

kapanek1
Včera o 08:40

Ja by som sla na ORL. Moj mal tiez sople sople. Preplachovala som mu stale nos. Sople nemali konca kraja a nakoniec z toho bola zvacsena nosna mandla - a jej nasledny vyber.

mimi3008
Včera o 09:05

@kapanek1 kolko ste po vybrati mandle? Pomohlo to?

autor
Včera o 09:59

@kapanek1 boli sme minuly rok, vsetko bolo v poriadku

letfenixa
Včera o 10:15

@autorka čiže prešiel viac ako rok od kontroly na ORL. Určite by som išla znova.

dzescebuly
Včera o 10:36

Ja by som pridala sinupret,a do nosa morskú vodu a nejaký nasivin,a konvickovat prestať

okm221
Včera o 11:32

Ja odporúčam bylinné Sirupy, tymianovy, cibuľovy a z nadchovnika, rovnako aj kvapky do nosa z nadchovnika sú hotový zázrak.. Moje deti boli zshlienene 2 mesiace, používali sme všetky kvapky do nosa, sirupy od kašľa solmucol, muconadsl, kalciovy, tussin, hocičo a nič nepomohlo... Ako som začala robiť preplach, a bylinkové sirupy - kvapky choroba do 3 dní odišla. A to Niesom žiadna bio matka.. + do difurea eukalyptus

letfenixa
Včera o 11:36

@autorka a ešte nahriat na soluxe, ak nemá teplotu.

taktotedanie
Včera o 11:49

NEKONVICKUJE SA V AKUTNEJ FAZE OCHORENIA

autor
Včera o 12:41

@okm221 napriklad ktore sirupy?

autor
Včera o 12:41

@dzescebuly sinupret uz mal 2 tyzdne :(