Mamicky mate skusenost s prepichovanim ocneho kanalika zajtra nas to caka a mam strasny strach
mne to minule kamoška spomínala, že na to ide s jej malou tak som si o tom čítala lebo som si predstavovala niečo strašné ale vraj to fakt trvá pár sekúnd
A vy ste boli pri tom alebo vas poslali prec
Ostanete čakať pred dverami a vezmú babo a za minútu Vám ho plackajuce podajú, robia to tak lebo vedia, že rodičia stresuju a ešte by v panike náhodou ruky chytili doktorke alebo co, nebojte robia to pravidelne fakt je to rýchlosť
No hadam to prezijem lebo maly place niekedy tak ze je az bordovy bojim sa aby sa mi tam nezasiel
@poxinka my sme objednaní o mesiac, bohužiaľ v celkovej narkóze lebo malá má už 8 mesiacov... ☹ ak by som mohla, šla by som určite čo najskôr. Mesiace trápenia s očkom sú za nami a celkom zbytočne...
Bola som s oboma dvojickami. Poslali nas von. Ale dr. Mi hovorila, ze to neboli, ale deti placu kvoli tomu, ze uch znehybnuju. Dievcatko nema problem odvtedy, ale chlapcekovi sa to teraz na jedno ocko vracia, preliecujeme a uvidime co bude.
@poxinka obom mojim detickam to robili na Kramaroch. Tiez som bola neskutocne vyplasena a pri prvom som si aj poplakala. Ale naozaj sa netreba obavat. Je to naozaj velmi rychle a deticky si nic nepamataju. Vy zostanete vonku, babo vam hned potom daju a je pokoj. Potom este budete kvapkat antibioticke kvapky do ocka a je po probleme. Drzim palce
u nas to mame tiez za sebou... mna zabudli vyhodit :D , ale je pravda, ze som sa radsej otocila uz ked sa "finisovalo", lebo ked som videla tie intrumenty tak mi nebolo jedno..... :D ale ako bolo vyssie napisane, mala plakala uz len preto, ze detickam stiahnu ruky plachtou a drzia hlavicku, aby sa nehybali... ono to znie strasne, ale naozaj bola som pri tom a musim povedat, ze velmi profesionalne a rychlo spravene a po "zakroku" asi este minutku plakala pokial sa ukludnila a potom bola uplne v pohode 🙂 nam to pomohlo a trapili sme sa od narodenia, keby to viem tak by som na tom trvala skor 🙂
no ja som to absolvovala s jednym synom 2x a neposlali ma von, este som ho aj so sestrickou drzala a samozrejme plakala snim... ale pomohlo a bolo dobre...
Mojej dcére, dnes už 19-ročnej, to robili keď bola malinká. Prišli sme už z pôrodnice s hnisajucimi očkami a nie a nie sa toho zbaviť, žiadne kvapky nepomáhali, a ani táto procedúra nie. Nakoniec pomohli bylinky, naša starká nazbierala v Tatrach bylinku - očianku a robila som malej z toho obklady, navarila som odvar, namočila doňho vatove tampóny, zľahka vyžmýkala, a prikladala malej na očká na pár minút keď spala alebo len tak jej kedykolvek očká pretrela (samozrejme zakaždým treba použiť nové čisté tampóny). A po niekoľkých dňoch pomohlo. A aj neskôr keď mala tento problém, rovno som kupovala v lekárni očianku (sypanú). A teraz robím to isté keď ma problém môj 3-ročny syn. Takže odporúčam, vyskúšajte. Ak aj náhodou nepomôže, nič za to nedáte, určite neuškodí a hlavne je to bezbolestné.
Nie všade pošlú von, ja som musela malého držať. Ale nebolo to nič hrozné, minútku poplakal a bolo vybavené. Zažili sme aj horší zákrok.. Nebol to príjemný pohľad, keď mu doktorka šla s tou dlhokánskou ihlou do oka.. ale to bábo na to hneď aj zabudne. Prípadne mu zober nejakú hračku, ktorú mu potom ukážeš a zabaví ho to. Bohužiaľ nám prepichnutie nepomohlo, teraz berieme už štvrté kvapky a možno budú musieť prepichovať druhý raz.
Boli sme na tom ked mala dcerka asi 5 mesiacov,zakrok trva kratko ale mala velmi plakala a este chvilu po zakroku a potom uz bola ok.Nam tam stacili ist len raz
dobrý večer. Nám to robili tiež ale už sú tomu viac ako 4 roky. Z pôrodnice sme si priniesli hnisajúce očká. Tri mesiace rôzne kvapky...až sme skončili na kramároch ... kde nám urobili prečistenie kanálikov. Dr. som ukecala aby som mohla byť dnu s nimi. Nechcela ale nakoniec súhlasila. Pre mňa to bolo lepšie ako počuť za dverami plakať malú.
Ešte v ambulancii dali kvapky do očiek...prešli sme do miestnosti kde to robia....malú okrem hlavičky zabalili do plachty...sestrička držala hlavičku malá revala ... veď sa nedalo hýbať...ja somm sledovala a držala ju ešte za telíčko. Zákrok bol naozaj možno minútový....pichla ihlu do jedného kanálika stlačila cez noštek to vybehlo von potom druhé očko opäť noštekom von....a išli sme s plačom preč. Ale malá sa hneď vonku ukludnila .... a odvtedy pokoj!!!! Potom sme ešte týždeň kvapkali kvapky.....
Ja to vedieť idem hneď a nemuseli sme asi 8 druhov kavpiek a mastičiek dávať tie tri mesiace.
Takže sa nebojte ... je to nepríjemné určite ale veľmi rýchle. A naozaj to malinké bábätko si nič nepamätá.
Držím palce aby bolo potom všetko OK.
niekedy pomoze inokedy nie mojej to robili 3 krat a zbytocne pretoze mala zuzene kanaliky a vekom sa to spravilo same keby ze to viem na zaciatku nedam jej to robit
Mojej malej to robili v cca v 3m...a bola som pri nej musrla som ju drzst..trvslo to ozaj 10sekund
Tak dnes o dvanastej ideme na ocne dufam ze to zvladnem
@andrejka1974 keby jej to nerobili,tak sa jej tie zužené kanáliky mohli celkom zlepiť a to by už potom bolo "iné kafé"...napríklad sondáž v celkovej anestézii
Nakoniec nam povedali ze sme este malicky aa nemame to take zle tak nam dali kvapky zobrali vyter az ze sa uvidi
@poxinka a kde ste boli? My sme boli prvý krát keď mala malá asi mesiac, povedali nech jej odsávam noštek. Potom sme boli keď mala 3 mesiace, dali nám len antibiotiká, už asi štvrté a keď sme šli keď mala pol roka konečne jej poriadne pozreli do očka a zistili že ani nemá slzný bod. Buď je zrasteny, alebo vôbec nemá jeden slzný kanálik a keďže je veľká musia to riešiť v narkóze. Tak keď môžete riešte to intenzívne čo najskôr. Malej od narodenia slzí jedno očko a má ho opakovane zapálené hnisavé ☹
@poxinka teda už doktorom neverím vôbec... ☹ keby som mohla vrátiť čas nástojila by som na preplachu čo najskôr.
@janinah jej to robili aj v celkovej aj napriek tomu jej ocko pravidelne slzilo ono jej nehnisalo len slzilo časom sa to upravilo samo občas jej slzi ale fakt malo mala obdobia keď slúžilo aj po zákrokoch vkuse niekoľko týždňov opäť prepichovanie a opäť to isté až naša ociarka mi povedala ze jej to občas slzit bude a vekom sa to zlepšilo tak ze jej prestalo slzit a teraz jej nešli love aj 2 a pol roka takže moja skúsenosť takáto aj ociarka moja mi povedala ze to bolo pri nej zbytocne
@lavender21 boli sme po znamosti va nemocnici tak hadam vedia co robia
Skúste tie obklady, možno fakt pomôžu 😉
Mne doktor povedal, že v žiadnom prípade neprepichovat. Že preliačiny len bylinkami ;).
@katrinka34 preliačiny len bylinkami - to povedal pán doktor? OK, keď tak povedal pán doktor... ale asi aj my máme vlastnú hlavu, všakže? 😉 Ja osobne, keď majú moje deti nejaký problém, tak sa to snažím riešiť všetkými možnými spôsobmi. Hlavne keď ich tým uchránim pred nejakým bolestivým zákrokom a trápením. Samozrejme tak, aby som im tým neublížila, a bylinky určite neublížia. A keď raz nepomáhajú kvapky, tak prečo to neskúsiť ? To napr. aj brusnice že pomáhajú na močové cesty, alebo echinacea na imunitu, a mohla by som menovať ďalej - to sú všetko tiež len bludy podľa pána doktora? Okrem toho, v lekárni sú na predaj aj kvapky s extraktom z očianky, takže keď ju využívajú farmaceutické firmy, tak to asi bude mať nejaký dôvod. A na záver, ja sa tu nesnažím nikomu vnucovať svoj názor a skúsenosti, len som chcela pomôcť
Nám to robili pri obidvoch detičkami a tiež som bola vyplasena, ale je to fakt rychlovka za 10 sekúnd spravené a po prvom raze bolo po probléme. Robili to obom detičkam vo veku 2-4 týždne potom sa kvapkaju týždeň kvapky na predpis do ocka