Prepichnutý ušný bubienok

19. okt 2023

Ahojte, poprosím o radu.
Bohužiaľ včera s 2,5r synčekom skončili na orl A prepichli mu ušné bubienko 😢 bolo to niečo strašne aj pre neho aj pre mňa.
Otázka znie: je to v úplnom poriadku že má takéto Uško?
Zajtra máme kontrolu, ale neviem že či to má v poriadku že to vyzerá takto alebo nie. Snažím sa to utrieť ale nejak to nedovolí. Neviem si to predstaviť že zajtra čo bude robiť na Orl ked budu pozerat do ucha 😢
Dostala aj kvapky do Uška.
Mali ste takýto problém? Približne koľko trvalo kým to zahojilo? Lebo keď mu kvapkám do ucha, potom mu vytečie zase nieco.

anjelicek26
19. okt 2023

Vyteka mu hnis, co bol za bubienkom. Zober si trochu gazy a tepla voda na to a jemne to vytieraj, to vytieranie neboli, len sa po vcerajsku boji, treba opatrnne resp, nech si skusi sam ako prvy a potom ty len dokonci... nasmu dali rovno rurky do usi potom operacne, nepomohlo jednorazove prepichnutie bohuzial, vracalo sa to. Antibiotika este beriete?

mata_2012
19. okt 2023

Je to normálne, preto mu ho prepichli, aby vytekal hnis a uvolnil sa tlak v uchu..presli sme si tym viac krát..

izabela333
19. okt 2023

áno, je to normálne.

babulkomale
19. okt 2023

To cervenkaste je pravdepodobne Betadine, nie?
Zvyknu davat aj antibioticky prasok do ucha ale ten nema takuto farbu.
Drzte sa, poznam to velmi dobre ✊✊

snehulak77
19. okt 2023

Áno, ako mala som to zažívala často. Je to hrozne, ak má zápal, tak ho môže bolieť aj dotyk na uško.

autor
19. okt 2023

@anjelicek26 preboha, toho sa bojím že mu to ešte raz prepichnú. 😢
Antibiotiká už neberie, začalo sa to pred dvoma týždňami, vtedy mu Dali antibiotiká, dva týždne trvalo kým bolo dobre a teraz začal zase ukázať Uško A preto sme skončili na orl.
Nechce to utrieť ani on, nedovolí ani mne 😬 Ale asi budem musieť.

autor
19. okt 2023

@babulkomale podľa mňa nie, lebo dostal nejaké kvapky co su aj antibiotika. To bude asi hnis čo Vyteká

anjelicek26
19. okt 2023

Ak mu tecie hnis, potrebuje paralelne antibiotika na doliecenie zapalu a lieky na bolest... prosim spomen lekarovi na ORL, ze vam lekarka nedala, podla mna ho to ani nenapadne, ze nemate... alebo si to neviem ani predstavit, ze nedaju...

autor
19. okt 2023

@anjelicek26 ako som písala vyššie, dostal také kvapky do ucha v čom sú antibiotiká. Podľa teba to stačí? Ale určite mu spomeniem
Keď malý ukazuje na ucho že mu boli tak mu zvyknem dávať Nurofen. Potom je oveľa lepšie. Ale zatiaľ len raz ukázal

anjelicek26
19. okt 2023

Moj syn mal oboje...aj kvapky, aj vnutorne, ked mal zapal...

martinka13
19. okt 2023

Náš tam mal asi 2 dni tampón, ktorý som mu vymieňala. Vyteká hnis

alissa1222
19. okt 2023

Dobrý,robím na orl,volá sa to paracenteza to čo mu robili a bolo to indikované že kvôli otitide sa mu hnis zan nahromadil. Treba to vytierat, čistiť, ATB+ pasaúne dávať niečo od bolesti-Panadol,Nurofen.

luccija
19. okt 2023

Áno, tiež sme to absolvovali bude to dobre.Nech je v teple

amelie2017
19. okt 2023

Syn mal rok a pol ked mu takto praskli same oba bubienky 😢 rano som s nim bola na pohotovosti, vraj nema ziadny zapal. Okolo 17. praskol jeden, o par hodin neskor druhy. Tiez mal takto uska. Vytiekol hnis a malemu sa od bolesti velmi ulavilo. Na druhy den sme sli k dr., dostal antibiotika.

lija22
19. okt 2023

nove hracky sladkosti..vsetko mozne by som uz mala pripravene,ze dostane za odmenu ak si necha usko utret.Odmena je velka motivacia

mirkaknm
23. dec 2023

Ahoj, prosim ta, ako prebieha to prepichovanie? Ked sme s dcerkou naposledy skoncili na pohotovosti, tuez jej to chceli robit. Ju vtedy vsak tak bolelo usko, ze sa jej nemohla ani doktorka chytit. Dali potom atb. Neviem ci predstavit ako pri takejto bolesti to robia. Daju nieco od bolesti? Prepichuju to ihlou? To nejalo tu ihlu pretlacia nasilu cez bubienok? Boze chudacik maly.

autor
23. dec 2023

@mirkaknm ahoj.
Jeziiis dufam ze nebude treba prepichovat ☹️ kolko ma mala? A ake antibiotika dostala?
Minuly tyzden v sobotu zase sme skoncili na pohotovosti kvoli uskam, zase tam mal zapal, zatial dostal antibiotika, kvypky do uska. takze strasne sa bojim ze zase mu to budu prepichovat a antibiotika nebudu pomahat ☹️
A ako to prebiehalo? Njrpv ho vysetrili, pozreli usko ( musela som ho drzat celou silou, aj dve sestricky pomahalo ho drzat ( strasne bolo 😢 ))
Potom mu tam dali nejaku vaticku uplne donutra, zevraj stym mu to nebude az tak boliet.
Potom sme museli cakat 20min, zavolali nas donutra zas, a potom to uz islo, zase som ho musela drzat, plus sestricky pomahali, vybral tu vaticku, dezinfikoval, a nebol to taky jak ty myslis ze s nozom, to bolo len take nieco jak palicka, a dalej uz ani neviem lebo som tam ani nepozrela, aj som plakala s malym, ale strasne plakal. 😢 ale rychlo to bolo, ani minuta to netrvalo a hnis uz tieklo von.

mirkaknm
5. jan 2024

Ahoj, no nakoniec nebolo treba, atb nam pomohli.
No prezivam to ako to pises, musela to byt neskutocna trauma.

kika7786
15. máj 2024

@alissa1222 prosím vás, my dve boli so synom 9r. vcera, po prepichnuti dok.povedala, že ak do dvoch dni neprestane tiecť hnis, musí ísť do nemocnice, je to tak?

alissa1222
16. máj 2024

@kika7786 dobrý deň,záleží aký je otoskopicky nález, nebude to čisto iba kvôli hnisu… záleží aj ake mal crp či bral nejaké lieky…

kika7786
19. máj 2024

@alissa1222 áno ma ATB, už je to 7 deň, včera som volala na pohotovosť, že mu stále tečie, dle že je ti v poriadku, v stredu na kontrolu ideme k doc ktorá mu to robila, nie príjemná lekarka, ale nevyberiem si.

jesenzima
Autor odpoveď zmazal
Zobraz