Prepichla.som usi svagine ihlou a dala som jej nausnice male bodky ktore boli v liehu cely den takisto aj ihla vsetko sterilne ..ale po troch dnoch si vybrala nausnice.lebo mala bolest ucha a troska sa jej zapalili ale uz ich nema zapalne len ma bolest ucha pouziva usne kvapky neviete preco?kto ma podobnu skusenost nausnice vybrala neviem ci si ich ma dat naspet alebo nie.svagrina ma 16 rokov.
@fairyprincess ano cistila.kazdy den ale ked.vybrala náušnicu tak jej isiel troska hnis
V prvom rade ich nemala vyberať, ale čistiť napr solnym roztokom (1dcl teplej vody príjemnej na dotyk, nie horúca, 1 kávová lyžička soli). 1* namočiť tyčinku do uší do tohto roztoku a čistiť vpredu náušnicu. Potom druhú stranu tyčinky namočiť do roztoku a vyčistiť zozadu ucha. Tyčinka, ktorá sa už dotýkala ucha nesmie ísť znovu do roztoku. Takto vyčistiť aj druhu dierku novou tyčinkou. Takto by mala čistiť 2-3* za deň každú dierku. Z hojacej sa dierky pôjde taká tekutina. Ale pokiaľ nezapacha alebo nemá nezvyčajnú farbu, je to ok. To sa ranka hojí... nemyslím si, že by to mala zapálené, ak si pravidelne čistila. Dierky sa hoja a ešte dlho budú bolieť (mám 4 pierc). Pokiaľ to divne zapácha alebo jej odtiaľ ide hnis (pozor na rozlíšenie hnisu a tej tekutiny, tekutina je ok), tak by možno mala navštíviť lekára. Keď náušnice vyberie, dierky sa môžu uzatvoriť, ale hnis vnútri ostáva uväznený. Ak sa jej dá, nech si náušnice dá naspäť.
Tie náušnice sú z chirurgickej ocele?
@evaangelo tak to mi príde ako 2 odlišné, navzájom nesúvisiace problémy. Unica ju boli, lebo sa jej zapálili dierky po prepichnuti a ucho ju boli, lebo má nejaký ORL problém. Na bolesť ucha treba dobrať ATB a tiež aj kvapky a na bolesť ušnice treba dezinfikacny roztok a poztivo čistiť každý deň. Snáď sa jej rýchlo polepší 🙂