Prepadnutý hrudník 17 mesačnej dcérky

simona966
9. mar 2021

Dobry vecer , mam 17 mesacnu dceru , ktora ma prepadnuty hrudnicek , nasa pediatricka nas s tym nikde neposlala ale ja s malou chodim fyzioterapeutke cvicit s tym ... mala velmi nespolupracuje len place nechape tomu ... chcela by som sa opytat ak ste si s tym niekto presli a ako to vase deti znasali a ci nemali nejake nasledky kvoli tomu ... chcem poradit ci mam vyhladat aj ortopeda aby to videl ? Budem rada za kazdu spravu lebo uz som zufala ... odporucili mi plavanie ale teraz za tuto coronu su vsetky plavarne zavrete

deti95060810
9. mar 2021

syn mal pri narodení...bol pozerať aj pľúcny lekár a aj chirurg a zhodli sa, že počkajú kým dieťa troška podrastie.... Všetko bolo Ok, nikto sa tým viac nezaoberal....syn je už dospelý muž.

monkasponka
9. mar 2021

@simona966 tiez tak ako piše mamička vyššie... plavať pláva, robili sme dychove cvičenia _ baloniky a podobne, teraz chodime na ortopediu raz za cas.. ale nejak extra sme to neriešili. Myslim si že robiš dosť, hlavne ale nestresuj dieta a seba, možno iba hravymi metodami cvičila hrudnik.
Teraz ma syn 13 a v pohode...

ijopijo
9. mar 2021

@simona966 ja som si tým presla, po narodení doktor zahlásil že to treba operovať našťastie rodičia odmietli, chodila som na plávanie, cvicila som, nosila som špeciálny korzet, nič z toho nepomohlo, mám 26 rokov a v živote mi to nesposobovalo ziadne problémy, je pravda že s vystrihom sa necítim príjemne, ale to je jediné nepodstatné obmedzenie