Dobry vecer , mam 17 mesacnu dceru , ktora ma prepadnuty hrudnicek , nasa pediatricka nas s tym nikde neposlala ale ja s malou chodim fyzioterapeutke cvicit s tym ... mala velmi nespolupracuje len place nechape tomu ... chcela by som sa opytat ak ste si s tym niekto presli a ako to vase deti znasali a ci nemali nejake nasledky kvoli tomu ... chcem poradit ci mam vyhladat aj ortopeda aby to videl ? Budem rada za kazdu spravu lebo uz som zufala ... odporucili mi plavanie ale teraz za tuto coronu su vsetky plavarne zavrete
@simona966 tiez tak ako piše mamička vyššie... plavať pláva, robili sme dychove cvičenia _ baloniky a podobne, teraz chodime na ortopediu raz za cas.. ale nejak extra sme to neriešili. Myslim si že robiš dosť, hlavne ale nestresuj dieta a seba, možno iba hravymi metodami cvičila hrudnik.
Teraz ma syn 13 a v pohode...
@simona966 ja som si tým presla, po narodení doktor zahlásil že to treba operovať našťastie rodičia odmietli, chodila som na plávanie, cvicila som, nosila som špeciálny korzet, nič z toho nepomohlo, mám 26 rokov a v živote mi to nesposobovalo ziadne problémy, je pravda že s vystrihom sa necítim príjemne, ale to je jediné nepodstatné obmedzenie
syn mal pri narodení...bol pozerať aj pľúcny lekár a aj chirurg a zhodli sa, že počkajú kým dieťa troška podrastie.... Všetko bolo Ok, nikto sa tým viac nezaoberal....syn je už dospelý muž.