Prenos ovčích kiahni dieťaťom

terry87
15. feb 2016

Dobry den, mamicky 🙂
Zaujimalo by ma,ci moze ovcie kiahne preniest na moje dieta ine dieta,ktore bolo v kontakte s nakazenym dietatom a ono este kiahne nemalo... ake je tam riziko? ma ich v rodine synovec a chcu,aby ich dostala aj neter,no ona sa chce hrat aj s nasou dcerkou, ktora ma iba 10 mes. a bojim sa,aby ich este tak skoro nechytila... Dakujem Vam za odpovede.

takatakasom
15. feb 2016

Dieta je 2 dni pred vypuknutím vírusu ovcích kiahní (výsypom) infekčné - teda môže vírusom nakaziť okolie. Od nakazenia do vypuknutia vírusu môže prejsť 14-21dní.

sense
15. feb 2016

Sanca je 50na50... Dcera mali v skolke kiahne a nedostala ich...ked som bola mala ja a mal ich brat ,je rok rozdiel medzi nami som ich nedostala a to sme spavali v jednej izbe....dostala som ich o 10rokiv neskor od mladsieho brata len priebeh bol omnoho zlizitejsi ako u brata kedze som uz bila takmer dospela

qidko
15. feb 2016

Moj nazor cim skor tym lepsie neter minuleho roku skoncila na 9dni na infekcnom dostala kiahne(15r.)vysoke teploty bolesti hlavy po dvoch dnoch vysypana este aj usta oci a v usiach strasne ☹

terry87
autor
15. feb 2016

@qidko viem,ze cim skor je lepsie,ale myslim,ze az po roku... teraz by to s nou bolo asi hrozne...

qidko
15. feb 2016

@terry87 u nas mali postupne syn doniesol zo skolky mal3r. Najlepsie natom bolo ze mal cca 9-10pupienky a dcera po 5tyzdnoch dostala ta ich mala vacsinou na chrbatiku ale je pravda ze boli starsi

laretta
15. feb 2016

@terry87

Moj starsi syn mal kiahne ked mal 2 roky a 10 mesiacov a moj malinky to vtedy od neho chytil ked mal iba 10 mesiacov ako tvoje dieta. Ale znasal to celkom fajn, lepsie ako moj starsi.

evittam
15. feb 2016

@terry87 Vek dieťaťa nemá nič spoločné s priebehom kiahní - všetko je len o imunite. Dcéra mojej sesternice ich dostala ako 9 ročná - katastrofálny priebeh - strašne veľa vyrážok, teploty,.....dostala ich od nej jej 3-mesačná sestra - skoro žiadne vyrážky, ani teploty.
Môj syn ich doniesol min.rok zo školy (7 ročný) - výborný priebeh, cca okolo 200 vyrážok-nie moc hnisavých, žiadne teploty, keby nebol vyhádzaný ani neviem, že mu niečo je, dcérka ich dostala od neho - 1,5 roka - cca 20 vyrážok-možno ešte menej, tiež žiadne teploty - tiež výborný priebeh. Synova spolužiačka - tá čistá katastrofa - mala ich hádam úplne všade-oči,ústa,.......

terry87
autor
15. feb 2016

@evittam no mozno by bolo lepsie,ak by ich mala teraz,ale ona ma dost citlivu pokozku a stale sa skrabka...takze teraz by som pri nej musela byt stale aby sa neskrabkala... chcem este chvilu pocket ak sa bude dat...

evittam
16. feb 2016

@terry87 Veď to je už len na tebe..A vôbec nemáš zaručené, že by ich dostala - napríklad môj syn ich mali veľakrát v škôlke a doniesol ich až zo školy......Čo sa týka škrabania - na to som dávala fenistil kvapky-synovi viac - ten viac "pišťal" že ho to svrbí, dcérka vôbec 🙂