Premastenie suchej pokožky (ekzém)

9gabi9
22. nov 2022

Ahojte maminy
Tie čo máte detičky s ekzémom, čo používate na premastenie pokožky? Myslím teraz obdobie, kedy je ekzém na ústupe a dieťa má suchú pokožku, príp. len také suche miesta. Dcérke veľmi pomohol krém skincap (+ úprava stravy a ovsene kúpele), ekzém nám krásne ustúpil, ale pokožku na veľmi suchú.
Za tipy vopred ďakujem

chadkroeger
22. nov 2022

@9gabi9 excipial ste skusali?

9gabi9
autor
22. nov 2022

@chadkroeger
Áno, ten máme. Ale rada by som nie o na dlhodobé používanie

lalaboo
22. nov 2022

@9gabi9 my používame toto, príliš hutné krémy dcéra zle znášala, toto je príjemný balzam.

lalaboo
22. nov 2022

@9gabi9 a prestriedavam s týmto

hranolka22
22. nov 2022

@9gabi9 Ja pouzivam imunoglukan a je skvely,lahko sa rozotiera,nie je mastny a dlho posobi.Striedam s excipialom

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vikusjk
22. nov 2022

@9gabi9 nemame ekzem dlhodobo, ale ked mala dcera raz taku zlu reakciu na mydlo v skole, velmi jej pomohla taka masticka v zltej tube, Lipobase

petamich
22. nov 2022

my La Roche Lipikar, po ekzeme nam kazal kozny pouzivat toto

9gabi9
autor
22. nov 2022

Ďakujem za odpoveď a tipy.

Lipobase jej občas dávam, to mám aj na môj ekzém. Ale dosť dlho sa vstrebáva, tak preto hľadám aj niečo ine

matabb73
22. nov 2022

@9gabi9 Bioderma atoderm. Majú aj neparfémované mlieka. Veľmi dobre hydratuje pokožku.

matabb73
22. nov 2022

Excipial moju dcéru dráždil a po Lipobase bola dlho mastná. Dobrú skúsenosť máme aj s telovým mliekom Dexeril.

barbora237
22. nov 2022

@9gabi9 Aderma exomegu pouzivame my,krem, balzam podla rocneho obdobia,plus k tomu umyvaci olejcek a niekedy kombinujeme s Avene xeracalm,ale to je rada uplne bez parfumacie. Mame pri oboch len skvele vysledky a ked mam obcas problem aj ja, pouzivam aj ja. 🤗 🙏🍀

maminkadeticiek
22. nov 2022

Kozna ti predpise na premastovanie robenu mast.Inak z kupovanych je vynikajuca lipobaza,je najjemnejsia.

ivanaa346
13. jan 2024

@9gabi9 Prosím ako ste upravili stravu malej pri exemy ,čo všetko ste jej vyradili ? Ja mám polročnú kojenu a ja som vynechala veľa veci v jedle a stále ho má .Začíname prikrmy a mám pocit že sa vyhadzuje z každého nového prikrmu.Uz neviem čo robiť .

9gabi9
autor
15. jan 2024

@ivanaa346
Keď som ešte dojčila, nejedla som tie najsilnejšie alergény - jahody, paradajky, čokoláda (pre mňa najväčší trest), zeler,.... Keď sa ekzém ustálil, po troške som skúšala a už jej to nevadilo.
Keď dcérka rástla tak som samozrejme skúšala nové veci alebo opatrne jej stále dávam hlavne paradajky a všetko z nich. Teraz viem, že keď idem robiť paradajkovú omáčku na špagety, tak jej mám dať omáčky len trochu, čiže má cestoviny také suchšie. Ale jej to našťastie chutí 🙂 Na ranajky jej okrem inej zeleniny dám 1 cherry paradajku. Viac neriskujem.

Posledné leto sme mali veľmi náročné čo sa ekzému týka. Ja mám skôr podozrenie, že je to reakcia na nejaké pele. Ale to budeme riešiť teraz na jar.

Ináč v najhoršom období naj trošku pomohli probiotiká probio-fix imun. Skúste, nič tým nemôžete pokaziť