Preložené prsty u batoľaťa

selene12
19. feb 2019

Prosím vás stretli ste sa s týmto problémom? Akt. Stav že druhý prstek je trocha vyššie a. Preložený cez tretí. Treba ísť k ortopedovi alebo existujú nejaké vhodné zdravotnícke pomôcky pre oddelenie prsteka u batolata? Vďaka. Za info.

jessicai
19. feb 2019

Dcera to ma a ortoped to neresil. Chodila ako male dieta s plochou nohou na ortopediu a prsty na nohach tam neriesili. Je uz dospela a velmi jej to neprekaza . Len trosku...ked si kupi sandale. Radsej to vsak neriesime, aby nemala po pripadnej operacii nejake velke problemy kvoli rieseniu nieco s cim sa da zit.

darina746
19. feb 2019

Tak ono to je podla mna skor taky esteticky problem. Pri chodeni by to prekazat nemalo. Moja starka to mala uz na starobu lebo mala dost siroke nohy a tym padom jej to tak topanky cely zivot tlacili

alexa21
19. feb 2019

@selene12 o ake velke dietatko ide?
moja dcerka sa tak narodila a ortoped nam poradil lepit 2 prsteky k sebe.
na ten prstek pomohlo,ale dalsi vedla neho je krivy.

ja_bb
19. feb 2019

Ano, aj ja viem,ze ortoped radil pridrzat/prilepit o seba, ale nepamatam veru aku dobu,skus vygooglit.

beatik3
19. feb 2019

presne to ma napadlo. ak by mu to moc nevadilo, tak by som mu prsteky lepila o seba, aby sa navzajom neprekryvali. mozno by to pomohlo

lubina
19. feb 2019

@selene12 dcerka to mala a ortoped kazal lepit prsteky dokopy, aby ten co je akoby pod druhym prstekom sa vyrovnaval. Toto sme robili asi rok a prstek sa naozaj vyrovnal. Inak s tym nerobia nic ine..

hadecka39
19. feb 2019

@lubina a nevadilo jej to, že ich tak mala prelepené? Ono keď sa nad tým tak zamyslím, tak asi ani iná možnosť nie je ako sa toho prekríženia zbaviť

lubina
19. feb 2019

@hadecka39 no ja som kupila v lekarni taku tenku papierovu pasku, je to pre ludi, co maju alergiu na leukoplast, takze som jej to obtocila len 2x, tak jej to vobec nevadilo. Ked sme zacali s tym lepenim, tak trosku "pohundrala", ale o par dni, to uz bol zvyk. Ja som zacala s lepenim, ked mala asi tri roky, zacala chodit do skolky akurat, tak nemala cas na to mysliet, vecer som jej to lepila vzdy, lebo rano by asi boli nervy, ale vecer sme mali klud a cas to urobit dobre 😉. Drzim palce

selene12
autor
19. feb 2019

Žienky ďakujem vám... Ešte by ma. Zaujímal tip s. Čím to teda. Lepiť... Malý ma 16mesiacov.... Lenže. My mame aj také. Halabala. Nechtiky a teraz už. Aj bolo vidno. Proste ten druhy ma vyššie... Ale mne sa zdá z eto ma. Od narodenia. Teraz som. Pozerala. Fotky... Ale ten nechtík. Na treťom. Prsteku je zostrany prikryty tým. Druhým. Prstekom.. Skúsim. Vám. To cvaknut.... Takže už. Len ako lepiť... Nasla. Aj nejakú bandáž ale. Nevem ci by mu to nebolo veľké.. Skúsime... Alebo teda. Nejakú pásku? Ako bolo. Písané...

selene12
autor
19. feb 2019

@lubina vďaka...

selene12
autor
19. feb 2019

@alexa21 skoto16mesiacov ma. A teda jedna sa o jeho druhý prstek ktorý je vyššie ako ten tretí.. S čím ste to. Lepili prosím vás? Dajte mi tip aj vy. Ja momentálne asi ani jasne nerozmýšľam. Pekný deň

alexa21
19. feb 2019

@selene12 papierovym leukoplastom..v lekarni som povedala na co to chcem a pytala som najjemnejsi.ked dcerka vstane cvaknem vam ako to ma ona teraz.
2.prstek ok ale ten 3ti je krivy hrozne.a trapi ma to lebo raz z nej bude slecna,bude chciet sandalky,lodicky a bojim sa ze ju to bude trapit.

alexa21
19. feb 2019

@selene12 1.fotka je ako by sa mali lepit.nie moc silno ale aby bolo pevne.urcite si najdete system.
a na 2 foto je ako to ma teraz.predtym to mala ako vas drobec

selene12
autor
19. feb 2019

@alexa21 no môj malý ma presne ako vy na druhej fotke prsteky

selene12
autor
19. feb 2019

@selene12 manžel zohnal nejaký jemný leukoplast... Ďakujem. Za rady.... Ale ja by asi lepilá druhý a tretí aby boli vedľa. Seba.. Aby ten druhy nebol na tom treťom ci to sa. Nedá? Lebo tak. Som. Nasla. Aj v nejakých ortopedických pomôckach že tak nejak... Neviem teraz ach

alexa21
19. feb 2019

@selene12 ano urcite druhy a treti ak to ma tak ako nasa Eliska.
ja som vam vlastne chcela ukazat ze sa nemusite bat a napravi sa to.nas problem bol 2.prstek ktory siel cez velky palec.a lepenim 2 o 3 som ho narovnala.
preco sa tak nakoniec vykrivil ten 3 neviem.
len ona mi uz bude mat v juni 3,lepku uz dava dole

selene12
autor
20. feb 2019
alexa21
20. feb 2019

@selene12 tak Eliska mala ten prstek na opacnu stranu ale povedala by som ze este viac ako vas drobcek a lepenie pomohlo.
a lepila by som 2 ku 3..lebo keby ste ho lepili o palec tak hrozi ze sa skrivi ten a to uz nie je len estet."vada".
teda aspon ja si myslim,neviem.

selene12
autor
20. feb 2019

@alexa21 supnem druhý a tretí a uvidíme.... Vďaka za. Radya tipy...