Preliačená hrudná kosť u trojročného syna

daduskach
17. jan 2015

ahojte. so synom (3 roky) chodím na polročné kontroly ku kardiológovi. naposledy ma len tak mimochodom upozornil, že sa mu začína preliačovať hrudná kosť. spýtala som sa, čo s tým mám robiť. vraj sa mám spýtať svojho pediatra. ten len mávol rukou, vraj to nič nie je... to naozaj nemám riešiť? netreba s malým cvičiť, zmeniť vankúš alebo matrac, začať plávať...? ďakujem

fanta3
17. jan 2015

moj syn ma od narodenia trochu vpadnuty hrudnik (neviem ci to je to iste), nas pediaricka posielala ortopedovi aj kvoly tomu aj kvoly plochym nozkam. Na nozky predpisal a s hrudnikom zatial nic nerobime. Neskor budeme musiet asi cvicit (ak sa to neupravi) ale teraz vraj je este maly na tie cviky. Syn bude mat teraz 4roky.
Pre pokoj v dusi by som isla ortopedovi, nech on posudi, pripadne vas aspon odkaze na dalsiu kontrolu a budete aspon sledovani ohladom toho, aby sa to dalo cim skor podchytit a nieco s tym robit.
Inak moj brat to ma tiez a odporucali plavanie a potom rozne cviky aj s cinkami (1kg) ale to uz bol skolak.
Drzim palce.

bonaqa2013
17. jan 2015

moj syn keď sa narodil ,tak tento istý problém riešili aj v porodnici. Bol ho pozrieť lekár z pľúcneho, aj chirurg. mne to povedali len dodatočne, najskor som sa zľakla, ale potom keď mi to lekárka ukázala, tak som jej ukázala moj hrudník, ktorý je tak isto troška vpadnutý. a tento istý problém som si všimla aj u mojho staršieho brata. Lekárka povedala, že je to najskor dedičná záležitosť a viac to nik neriešil. v súčasnosti má syn 20 rokov.

magimary
17. jan 2015

na viacerých miestach sa odporúča cvičenie, takže minimálne ten otropéd by bol na mieste,
nech on zváži (a sleduje), či treba cvičiť, alebo stačí len pozorovať
viac napr. tu:
http://www.stefajir.cz/?q=vpaceny-hrudnik

koby
18. jan 2015

ja by som odporucala plavanie + hlavne dychove cvicenia. Vela ludi dycha nespravne a plytko. Su urcite nejake seminare, kurzy...treba pohladat. Teraz je hrud. kos este stale vo vyvoji, tak to spravne dychanie by malo podporovat hrudny kos k spravnemu rastu.
drzim palceky

lopta55
6. mar 2015

Mojmu synovi sa dobre neroztahovalo srdiecko pri srdcovom rytme.pri behu sa zadychaval a pichalo ho pri srdci.v nasom pripade neslo iba o kozmeticku vadu.v 15 rokoch sa podrobil operacii MIRPE.v hrudniku mal preliacinu tenisovej lopticky.uz je to ok.prosim nezanedbat s tvrdenim ze ide iba o kozmeticku radu.