Ahojte dcera ma 2 mesiace boli sme v nemocnici kde mala v hlavičke kanylu a teda som ju na fu sranu neukladala. A prelezala sa jej z jednej strany hlávka poraďte mi ako to napraviť lebo na helmicke skončiť nechceme
Polohovacie polohujeme ale ma 2 mesiace hlavou točí ako diva ako kolvek ju podlozim otočí ju. Mame vankúšik ten s tou dierkou. Sém tam jej ho vieme dat
2 mesiace je este drobcek, staci ak ho budete polohovat a do 2 mesiacov by sa to malo upravit, ak nie az potom treba riesit helmicku (ak vobec, neviem aky je stav) ak sa otaca polohovat dieta na bok a obkolesit ho napr. dekami aby bolo na spravnej strane otocena hlavicka zlepsi sa to drzim palceky
@tatiana234 polohovanie by malo v tomto veku ešte pomôcť, ak si nie si istá kontaktuj kliniku kde vedia spraviť scan, ale neviem či ho robia už tak malým babatkam… moja malá nosí helmičku keďže sme sa zležaniu nevyhli a nie je to také hrozne ako to na prvý pohľad znie a vyzerá
Polohovať čo najviac ako sa len dá a v poradni riešiť ak by sa to nezlepšovalo. Pri takom malom určite bude stačiť poctivo polohovať teraz kým sa dá a nie je až tak pohyblivé.
@tatiana234 dva mesiace nie je priskoro na riešenie helmičky, čím skôr, tým lepšie - nosila by ju kratšie. Takisto aj polohovanie jej to ľahšie upraví, ako keby si to začala riešiť neskôr, ale závisí to od závažnosti deformity. Pozri si prípadne na fb skupinu Kraniálna remodelačná ortéza, či tam nenájdeš niekoho s podobným stavom, dávajú tam ľudia aj scany , Plagia, uvidíš, ako na tom ste.
@tatiana234 ahoj, treba si žiadať ísť na antropometriu alebo sa objednaj do centra, kde vyrábajú helmičky a oni ti urobia merania a odporučia, čo máš robiť (či stačí polohovať alebo dať helmičku). Ak budeš mať odporúčanie od doktora na helmičku, meranie tam bude zadarmo. Inak pojdeš ako samoplatca, voľakedy to stálo asi 30€. Ak ti odporučia helmičku a dáš si ju u nich spraviť, nebudeš platiť. Naša malá tiež, na meraní sme boli 3 krát, nakoniec sme to zvládli iba polohovanim. Davala som ju takmer na bok, aj v kočíku, mala na jedenj strane deku a tak som ju oprela, v postieľke sa mi osvedčilo polohovať v hniezde.