Ahojte chcem sa opytat ci mate s tym skusenost mam 5rocnu dcerku a malu dvojmesacnu ta starsia silno vykrykla a mala sa zlakla neplakala vobec iba sa triasla.Predtym uz drzala pekne hlavicku a stavala na nozicky a nechcela spat teraz spi stale a nestava tak na nozky co to moze byt fakt len to ze sa zlakla
2mesacna sa stavala na nozicky?
do tretice: 2 mesacna na nozky? niekde robis asi chybu ... bud v pisani, alebo v pristupe k dietatu. okremtoho nazov temy nekoresponduje s obsahom.
... ale ak mas pocit, ze dieta zastalo/nenapreduje, porad sa s lekaro na poradni.
do tretice:2mesačná sa stavala na nožičky? 🙂
a kto je vlastne preľaknutý? podľa názvu témy to vyzerá že preľahknuté je to 5 ročné dieťa, alé z textu vyplýva že tá mala dvojmesačná supermanka.
😀 😀 😀
Tak ak sa zlaklo babo a furt spi tak cakaj este ono to prejde.
.za par dni zacne aj behat
Zienky mozno sa zle vyjadrila,moj ma 2a pol mesiaca a ked ho mam na hrudi tak sa nohami odraza..tiez akoby sa dvihal..
Mala sa zlakla a preto je 5 rocne dieta prelaknute, zatial co dvojmesacna sa stavala na nozicky, ale uz sa nestavia, pretoze 5 rocna je prelaknuta.
V tom ti poradit neviem, mozno len chvilkova kognitivna indispozicia. Z tvojej strany.
myslim, ze zuzanka1610 mala pravdepodobne na mysli
Chôdzový automatizmus
co znamena, ze
ak novorodenca chytíme pod pazuchami tak, aby sa nôžkami dotýkalo pevnej podložky, začne napodobňovať chôdzu. Tento reflex do cca 4 mesiaca vymizne.
osobne silne pochybujem,ze by jeden silny vykrik surodenca mohol sposobit nejaku brzdu psychomotorickeho vyvoja.
mam uz nemale skusenosti s jacanim starsich surodencov v pritomnosti novorodencov, a urcite to nebude z toho.
😉
asi jej len ustupuje ten spominany reflex a taktiez sa meni spankovy rezim, len Ty v tom chces vidiet pricinnu suvislost.
A co je to vobec za sprosty napad chytat novorodenca.pod pazuchy aby chodil? ..no..myslim, ze to nebude take hrozne..ja mam trojrocneho a od zajtra trojmesacneho..starsi vrieska tak, ze zi.pomaly zapchavame usi..malemu to nevadi..
ten chodzovy reflex maju babatka. a u zdravych deti ma tento reflex vymiznut. kym nevymizne, tak sa ale nema nijak podporovat, skusat a pod. co sa tyka spanku, u babatiek sa obdobia menia kazdu chvilu, do 1 roka sa tie spankove navyky zmenia niekolkokrat.
dvojmesacna sa stavala na nozky?