Ahojte chcem sa opýtať mamin ktoré majú babatka nie uz staršie detičky ako im pomohol a ci vôbec pomohol tento sirup na kakanie. Mala ma 3 mesiace vôbec nekaka sama 1x do dna cez rúrku. Dr nám dala tento sirup no zatiaľ nič. Aké ste mali s nim skúseností pripadne vaše príbehy. Prosím ozaj len maminky malých babatiek
@cookie29 dobrý deň sme na UM ktoré nám poradila a teda dala dr. stolicu ma zelenú ale úplne mäkkú len teda sa nevie sama vykakat a treba na to rurku stolicu ma 1x denne s tým že sa extrémne netrápi pritom je úplne mäkká ako som už vravela. Mne nevadí keby nemala stolicu aj 20 dni ide o to ze cely deň len place a nespi kľudne aj 6 hodín pretože ju to ťaží a boli ju z toho bruško
Neviem, my sme rurku nikdy nepouzivali, moja lekarka zastavala nazor, ze je navykova a ze teda pokial sa pouziva kazdodenne, tak sa nevypracuje vyprazdnovaci reflex. Tebe lekarka suhlasi s kazdodennym pouzivanim? A si si ista, ze problem je prave kakanie? Verim, ze ste vyskusali vsetko mozne aj nemozne, ale teda takze male babatka mavaju hodne nepravidelnu stolicu, moze byt aj 10krat za den ako moze byt aj raz za cas a brusko zvykne bolievat, tam sa hovori o prvych 100 dnoch a ja som mala problem u oboch deti, ale mne teda lekarka vzdy tvrdila, ze neprvaidelne vyprazdnovanie je bezny fyziologicky jav, podobne ako koliky a bolave brusko... Lactulose stolicu zmakcuje, ako som pisala, takze nie som si ista, ze vo vasom pripade to pomoze, kedze sama pises, ze mala ma stolicu makku...
To nie je prehanadlo... aspon nie v klasickom slova zmysle. Prehanadlo podpori pohyb criev, ktore urychluju pohyb stolice (to je napriklad znamy Guttalax, glycerinove cipky a pod), proste do 15-30min svihas na zachod.
Lactulosa je osmoticke laxativum. Funguje tak, ze zadrziava vodu v crevach, dokonca by sa dalo povedat ze "vtahuje vodu" do creva a teda stolica je makka a objemnejsia a prechod je lahsi. Pri tomto prehanadle sa crevo nevyprazdni okamzite, ale podporuje to pravidelne vyprazdnovanie. A aj vyprazdnovaci reflex. Na rozdiel od klasickych prehanadiel, ktore stimuluju vystelku creva a letis na wc a teda crievko moze casom zleniviet, toto prave naopak podporuje vyprazdnovaci reflex, nauci crievko vyprazdnovat sa pravidelne a samo, len je to dlhodoby proces a berie sa to niekedy aj dlhodobejsie...
Ale tvoje dietatko ma LEN 3 mesiace. Ak je dojcene, tak je normalne vyprazdnovanie az raz za 10 dni... obe deti dojcene, kakali raz za 10-14 dni. Ani nemali nejake problemy. Ak ste na komercnom preparate, tak zvazit vhodnost preparatu. K zapekaniu moze dojst pri niektorych pripravkoch najma HA alebo aBKM. My sme Lactulose/Duphalac mali, pretoze mala mala tvrdsiu stolicu a teda obcas zakrvacala a nechceli sme aby ju bolelo... a aby si podvedome nespajala kakanie = bolest.