Predzvesť kiahní

anya796
11. feb 2024

Ahojte
Pred dvomi týždňami dostali moje dcéry -dvojicky kiahne...starší ich ešte nemal...potom on po cca 10 dňoch dostal zimnicu...potom na ďalší deň teploty a zvracanie...no ráno sa mu na zápästiach ..brade aj okolo očí objavili takéto krvné fliačiky... Viem že teplota...zimnica..nevoľnosti súvisia s kiahnami...ale aj takýto výsyp??? Či to môže byť aj niečo iné?

majamat
11. feb 2024

to su petechie, mozu sa objavovat z roznych dovodov, kedy su oslabene,ci poskodene cievy.

kludne sa to moze stat aj pri silnom osuchnuti, ci pritlaceni koze.

priamy suvis s kiahnami to mat nebude, ale nepriamo moze byt organizmus vycerpany - oslabeny, tak je citlivejsi po vsetkych smerocha reaguje inak. cievy mozu byt krehkejsie aj pri nedostatku vit C.
smaozrejme aj pri roznych chorobnych procesoch, ale teda ak sa nic take redtym nevyskytovalo,t ak to bude skor to oslabenie z ochorenia aprilisny tlak na kozu, mozno terza pocas choroby aj ten vit C moze chybat.

ankare
11. feb 2024

@anya796 toto nie sú kiahne.
Nápis do skupiny Zdravotníci na MK.

mufka1
11. feb 2024

Toto nemáš kiahne kiahne sú ako stipance ....

liv1
11. feb 2024

S petechiami treba ist vzdy k dr. Ja mam aspon take info, ze hned. Ja som mala minuly rok pri viroze.

anya796
autor
11. feb 2024

@majamat ďakujem.. ozaj to vyzerá ako petechie ..pre mňa úplne nový pojem
On je teraz chorý..takže dosť je možné že je to aj z vyčerpania ..

anya796
autor
11. feb 2024

@ankare
@mufka1 kiahne to nie sú..to viem..teraz sme si nimi prešli pri mladších súrodencoch...takže viem ako vyzerajú... Len očakávam..že ich teraz už syn dostane tiež ..len ten nečakaný výsyp ma prekvapil

mufka1
11. feb 2024

@anya796 viete čo nemusí mne mala kiahne dcéra keď mala 4 r staršia a mladšia mala 1 r a rátali sme ,že bo budú mať spolu .Lekárka mi povedala,ze budete to mat 2 v 1 a veru nemám sme 😂😂 mladšia to dostala v skole v 7r.Lekarka mi povedala ,zea dobrú imunitu preto to nedostala ale ci je to pravda ťažko povedať 😊 mne toto príde ako nejaký vysyp alebo popraskané žilky, že by ? No snáď sa toho zbavite čím skôr, držím palce 😊