ahojky
neviem či táto téma už existuje ( ja som nič nenašla ) tak ak áno tak sa ospravedlňujem.
zajtra idem s malým na predoperačné vyšetrenie. viem že sa tam bude natáčať ekg ale ako to zvládne taký drobec? myslím že bude dosť plakať a tak a dajú sa potom tieto vyšetrenia vôbec spraviť keď dieťa nechce spolupracovať? Janko má problém s lekármi vždy plače tak som dosť neistá ako to bude. má niekto skúsenosť?
Nam robili uz dvakrat predoperacne vysetr. a ekg nam nikdy nerobili.Zobrali malemu krv,dr. ho prehliadla a to bolo vsetko.Neboj sa zvladnete to. 😉
ďakujem vám veľmi pekne. som zvedavá ako to teda dopadne. viem že na kardiu sme boli 2x a to z dôvodu šelestu keď mal malý cca 3 mesiace. a viem že vtedy ho pozeral doktor sonom. teraz nás doktorka poslala kvôli operácií čaká nás totiž obriezka 😒 . fakt keby mu robili ekg to si ani neviem predstaviť. ináč krv mu bude brať obvodná normálne tam nás poslala vyslovene kvôli ekg.
janka - možno kardiológ ani ekg robiť nebude, rozhodne sa podľa výsledkov toho sona-echa, neboj sa, bude to ok.
ilijanka díki moc. som zvedavá ako to teda bude.
janka, nase male chodili na kontrolu na kardio, boli nedonosene /35tt/...boli sme 3x a vzdy nam robili ekg...je to uplne ine ako u nas, je to vlastne taky opasok okolo hrudnicka...lekarka im vzdy dala cumel namoceny do glukozy, aby boli kludne a dudlali.
tak baby robili mu len sono a nič iné. aj tak plakal ako o dušu takže ekg si neviem predstaviť keby robili. ale zvládli sme to
janka, som rada, že máte za tým a držím palce pri operácii 😉
ilijanka ďakujeme. akurát neviem či vôbec operácia bude lebo ma nechcú nechať v nemocnici pri malom kvôli tomu že sa šíri chrípka. že majú nárok zostať pri deťoch iba kojace ženy alebo tie ženy čo majú detičky s veľmi ťažkým ochorením. a ja malého odmietam nechať v noci samého takže asi sa to bude odkladať 😒
ani ja by som si dieťa nenechala v nemocnici samé, a už vôbec nie takéto maličké, úplne Ťa chápem, veď to nie je operácia, ktorá by sa nedala odložiť, tak sa držkajte
predoperačné vyšetrenie absolvovali obe moje deti, ale išlo len o celkový krvný obraz, kontrolu moču, počúvanie oziev, prehmatanie brušnej dutiny, meranie tlaku a tepu, váha, výška a prehliadka hrdla
No nám robili aj ekg - kôli šelestu aj RTG hrudníka. Pali to zvládol na jednotku 😎
zdravim mamicky som tu prvy krat a chcela by som sa dozvediet neake info ohladom operacie moja mala ma 14 mesiacov a za tri tyzdne jej budu operovat palcek ma zhrubnutu slachu a nemoze nim hybat sme sa rozhodli jej to dat spravit opravit lebo to ani nevyzera pekne a hlavne je to na pravej rucke ukazovak cize ho do zivota myslim bude potrebovat..dobre ale prejdem k tomu co som chcela ci nahodou tu nejie mamicka co uz mala take male dieta operovane a ako to prebiehalo po narkoze a pred narkozou a hlavne som z presova a bude v detskej nemocnici som pocula ze to tam nieje nic extra prosim piste ak ste boli v takej situacii aka ma caka som uz teraz z toho vystresovana ze ako to dopadne a hlavne ze ci sa mala zobudi z tej narkozi
ahoj, Janka! Ja som anestéziológ a videla som už dosť veľa predoperačných vyšetrení a ekg sa deťom natáča naozaj iba výnimočne- musí byť nejaký dôvod- napríklad problémy so srdiečkom alebo by muselo ísť zrejme o rozsiahly operačný výkon-deti sa bežne predop.ani nerentgenujú, stačí odobrať krvičku a lekárka ho popočúva, pozrie do hrdielka, či nie je prechladnutý a to by malo byť všetko. Držím palčeky 😉