Prednison tabletka na záchvaty kašľa

mirka731
5. jan 2023

Dobrý deň. Dnes nám doktorka predpísala prednison tabletky na zachvaty kašľa u syna (3r). Podala som mu hneď tri tabletky ako kázala ale už prešla hodina a nejak sa ten kašeľ nezlepšuje. Za ako dlho zaberajú tabletky? Lebo čo viem tak čipka zaberá hneď.

kacena4
5. jan 2023

ja ich beriem dlhodobo 10 dni pri chorobe takze nezaberi hned kedze to nie ie cipka ktora sa hned vstreba

lypka
5. jan 2023

@mirka731 Môjmu tiež zaberali dlhšie, treba chladnejší a vlhký vzduch, aby bol kašeľa aspoň troška miernejší, skoré uzdravenie.

aurelia2000
5. jan 2023

Už dlhšie tu sledujem, ako rozsafne sa malým deťom predpisuje Prednison na kasliky a sopliky. Veď je to kortikoid! Ja som to mala ako súčasť chemoterapie a viem, že to berú napr. na reumatoidnu artritídu, čo je autoimunitné ochorenie.

mirka731
autor
5. jan 2023

@aurelia2000 môj syn je astmatik a z toho máva časté záchvaty kašľa a celú noc a celý deň keď kašle tak myslím ,že prednison je dobrá voľba 🤷🏽‍♀️ neviem čo iné by pomohlo

poleva
5. jan 2023

@mirka731 dali ste 15 mg ano ? Polepsi sa isto tak do 2 hod...plus dalej podla lekarky...zaberie isto...nebojte sa...viem co zazivate..mam syna s rovnakou diagnozou

mirka731
autor
5. jan 2023

@poleva áno áno dala som 15mg ako kazala. Ach tak dúfam lebo chudacik nevie sa ani najest ani rozprávať čo vkuse kašle 🙈

poleva
5. jan 2023

@mirka731 a dalsia davka kedy? Nebojte sa...zaberie...syn ma 12, riesime od narodenia...casom bude lepsie...mate aj spreje?

mirka731
autor
5. jan 2023

@poleva ďalšiu dávku mi kázala dať ráno dve tabletky a do toho mu predpísala dythiaden pol tablety 3x do dňa...áno spreje od roka užíva prv sme mali flixotide a potom nam zmenili na seretide

poleva
5. jan 2023

@mirka731 tak 2- 3 dni a polepsi sa...ten seretide mate teraz davat? Aj manzel ho berie...je to dobry sprej

aurelia2000
5. jan 2023

@mirka731 V tvojom pôvodnom príspevku nie je zmienka o astme...to je potom iné.

mirka731
autor
5. jan 2023

@poleva už dlhodobo dávame seretide ráno a večer jeden vstrek. Len škoda že na kašeľ nezabera

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
poleva
5. jan 2023

@mirka731 zmiernil sa trosku kasel?

mirka731
autor
5. jan 2023

@poleva napísala som vám správu🙂

amelie2017
5. jan 2023

Prednison nie je proti kaslu, on kasel netlmi. Prednison otvori zuzene priedusky, znizi ich opuch a tym sa do pluc dostava viac vzduchu.