Prednison pre 2-ročnú

17. mar 2023

Ahojte, chcem sa poradiť nakoľko dcérka (2 r 2 m) dostala angínu, dnes sme dostali antibiotiká a v chladničke máme prednison čipky. Z rozprávania kus stresujem a bojim sa laryngitidy a vlastne som taká vystresovana aj z horúčky. Počas dňa mala horúčky 38,7 ktora potom klesla, no obávam sa noci. Dávali ste čipky pri vysokej teplote (nad koľko stupňov C)? A hneď alebo ste najskôr zrazali napr. zabalmi?

Minulý rok sme všetci prekonali covid ale cipok sme nakoniec nepoužili no opäť ma začína desit, že jej v noci vyskočí horúčka a neviem či dať rovno cipok alebo nie. Navyše o 21 užila atb zinnat.

Viem, že pravdepodobne zniem ako neschopná matka ale pri predstave že by som jej nedbanlivostou sama uskodila mam v sebe hroznu uzkost a nejak tieto choroby zle znasam. A k sa este mozem opytat, ako rozoznam febrilne krce od nejakej zimnice.

Ďakujem

hobrlovakatka
17. mar 2023

Prednison čipok mal syn na laryngitídu. Mal štekavý kašeľ a ťažko dýchal. Pri teplote nad 38,5 som dávala len čipky proti teplote. Ak teplota neklesla po podaní čipky, dala som zábal.
A teraz febrilné kŕče. Môj syn mal raz keď mal skoro dva roky. Spal a po prebudení mal teplotu 40. Chcela som mu dať čipok ale keď som ho zobrala na ruky, tak ho len prehlo do takého luku. Nereagoval. Bol prehnutý.
Môžeš dať pri teplote nad 38,5 diazepam. Mala by si predísť febrilným kŕčom.
Skoré uzdravenie prajem