Prosim vas ,za aku dlhu dobu vase dietatko lepsie zacalo v noci spat ak bralo prednison pri laryngitide?dakujem
Ulavilo sa mu hned po prvej davke?
@palicka zle som polozila otazku,ci stacila jedna davka ,alebo trebalo viac
Potom uz dieta by nemalo mat dalsiu noc zachvaty?
Dáva sa jeden, max 2 dni . Pýtaj sa svojej lekárky. Sú to kortikoidy, žiadna sranda. Ak máte záchvaty kašeľ, nám pomáhalo naobliekat sa, čiapka na hlavu, a spali sme pri otvorenom okne. Vždy to zabralo
Do 15 minút by mal byť kľud.. mojim deťom to zaberalo. Ale max 3 dni po sebe.. je to kortikoid
Mojej som dala pri záchvate laryngitídy po tele-konzultácii s pediatričkou len jeden. Pomohlo, o pár hodín sa to ale zasa zhoršilo, letela som s malou 2,5r na pohotovosť, bol z toho začínajúci zápal pľúc.
@palicka ved to nam predpisali na pohotovosti,dala sok nedavno tak dufam ze sa to zlepsi
@top_manazerka dakujem a na dalsi den bolo lepsie?
@jazula a co jej dali?
A nepoučili vás o používaní?
Na ten zápal pľúc? Na základe RTG ho diagnostikovali, dostala ATB.
@jazula moja zlata ,ja dufam ze sa u nas polepsi
Odkedy má problémy a aké staré máš dieťatko? Ak ho dusí, ja by som šla na pohotovosť, čím skôr dostane príslušné lieky, tým lepšie. Našej tie ATB zabrali skoro okamžite, už na druhý deň bola bez teploty a aj kašeľ prešiel oveľa rýchlejšie, ako predpokladala pedi…
@jazula boli sme ATB nedostal,len capiky
Tak držím palce, nech je už lepšie 🙏
S laryngitidou u detí mám bohaté skúsenosti, aj keď je to už veľmi dávno. Keď pediatricka predpísala prednison, vždy nám dala schému dávkovania na cca 5 dní, pričom dávka postupne klesala, to si pamätám doteraz. V prípade záchvatu deti dostali zvyčajne jednorázovo hydrokortison, na pár dní prednison a antihistaminiká.
U nas uz po jednom capiku to bol brutalny rozdiel a viac sme ani nemuseli dat.
@surama verim ze aj u nas tak bude,dufam
My sme davali hned, ako sme poculi dunivy kasel, takze fakt to rychlo zabralo. A na noc sme davali nejake antihistaminikum, bud Fenistil kvapky alebo Dithiaden. Drzim prsty nech ste skoro fit 🙂
@surama dakujem
Prednison sa neberie pravidelnejšie. Je to “liek záchrany”. Teda nie na bežný kašeľ, ale na záchvat laryngitidy, opuch pri alergií… nástup je okamžitý. Je to niečo ako injekcia hydrokortizonu ale v čapíku