Prednison a jeho užitie väčšej dávky dieťaťom

arama
30. jan 2015

Ahojte, ak sa tu nájde mamička lekárka, vie mi prosím poradiť, čo sa stane ak som synovi dala na noc 1 celú tabletu prednisonu 20 mg....tak ako mi napísali na krabičku v lekárni....a teraz čítam v karte syna a lekárka tam dala dávkovanie iba 1/2 tablety pri laryngitickom záchvate...Syn má 7 rokov a 22 kg.....Ďakujem za odpovede....

ajka30
30. jan 2015

zavolaj do lekarne alebo na pohotovost. Osobne si myslim ze nic vazne sa nestane, ale urcite by som zavolala. vsetko dobre prajem!

yukki
30. jan 2015

@arama nebude mu nič... ale tak zavolaj prípadne, abo aj na pohotovosť, tam povie doktor...

kiki68
30. jan 2015

nic sa nestane, mozno bude chvilku pit viac vody,ale inak nic. Prednison je iba nadpodobnenina hormonu nadobliciek,ale po jednom uziti sa nic nestane. To by to musel par dni ladovat,aby to uz malo naozaj efekt.

liebling98
30. jan 2015

@arama hlavne kľud, nič sa nedeje. Pre porovnanie, Rectodelt, ktorý sa dáva aj dojčatám obsahuje 100mg prednisonu.
Synovi skoré uzdravenie

arama
autor
30. jan 2015

Ďakujeeem....ukľudnili ste ma...v pondelok to však spomeniem lekárke.... 🙂

petabela
30. jan 2015

Neboj, urcite sa nic nestane! Mojmu drobcovi nim liecili leukemiu a ako 3,5 rocny mal ine mega davky a nic sa mu nestalo...

lucus83
31. jan 2015

@arama drž sa ďalej schémy čo Ti dala lekárka- Prednison sa má vysadzovať postupne