Ahoojte prosim Vas ma niekto skúsenosť s liekom Prednison 5mg u malých deti? Dcerka 4 rocna ma laryngitidu a dnes jej to predpisal doktor a ze 2x krat denne rano aj vecer po dobu 3 dni…ale citala som o tom ake to je zlo ze kortikoid a tak …chcem sa Vas spytat ci sa nemusím bat a tak lebo čítam všeličo…alebo jej to dat len na vecer 🤷🏼♀️neviem …ci ste to aj vy pohode dávali a vse ok ? Dakujem
@miriam7979 no je to svinstvo, to je pravda, ale pokiaľ to bude užívať ozaj len 3 dní, tak snáď to bude ok. Pri dlhodobom užívaní to má obrovské nežiaduce účinky. Dala by som len večer asi.
@miriam7979 no je to poriadne svinstvo, my nevieme ako vážne je na tom tvoja dcéra ale predpokladám že to až také vážne nebude keďže nie ste v nemocnici, musíš sa rozhodnúť sama 🤔
@miriam7979 ja užívam prednison už roky, samozrejme ona je dieťatko. Ja myslím, že ten liek je na to určený a laryngitída je potencionálne väčšie riziko. Krátkodobé a cielené užívanie jej nič neurobí. Sú vážnejšie diagnózy a deti musia brať ťažké lieky aj dlhšie. To je ako s RTG. Dolámeš sa a absolvuješ fotenie veľa veľa krát.
báť sa môžeš, ale toho že tvoje dieťa sa udusí, ak nedostane tento liek pri záchvate
to zlo mnohym ludom zachranilo zivot. bezne sa podava pri tazkych alergickych reakciacha infekciach.
nie je dobre to s kortikoidmi prehanat, ale skor ked sa uzivaju dlhodobo. aj napriek tomu, vie sa o rizikach a su ludia, ktori to dlhodobo uzivat musia.
@miriam7979 ked sa ti bude dieta dusit a lapat po dychu a studeny vzduch nepomoze,tak co potom?10 mes.syn mal tyzden dozadu taky nocny zachvat,ze keby nemam cipok v zasobe tak sa zadusi.dostali sme aj inhalator s nastavcom pre deti a Ventolin sprej a ten velmi dobre zabral,doktorka vravela mat vzdy aspon 1 cipok a tento sprej v zasobe pri laryngitidovom zachvate
Moj syn 6rocny uziva prednison uz 5r. pri horuckovom ataku a omnoho vyssie davky...takze 3dni a 5mg je pohoda..
@miriam7979 nam tiez párkrát predpisala lekwrka mala sok v zasobe keby bolo zle ale našťastie nam vzdy zabral studeny vzduch a dithiaden 😇