Predĺžený rodičovský príspevok - kontrola z úradu práce

didush27
9. mar 2017

ahojte maminy,
hľadám niekoho, komu schválili predĺžený rodičák z dôvodu nepriaznivého zdravotného stavu dieťaťa. Ja mám syna, teraz bude mať v apríli 5 rokov a poberám tento príspevok. Teraz mi volali z UPSVR, že mi posielajú list na zdokladovanie stavu.
Pani mi povedala, že to trvá nejakú dobu, kým mi to doručia a že mi odporúča už teraz vybavovať papiere..
Mňa by zaujímalo, že aké papiere /či treba nejaké špec. vyšetrenia?/...
Prosím Vás, máte niekto skúsenosť? Ďakujem za každú pomoc, pekný deň.

3009
9. mar 2017

@didush27 veď zavolaj na UPSVR tej pani a spýtaj sa konkrétne čo od teba budú požadovať, alebo počkaj na tie papiere a možno tam budeš mať napísané čo všetko musíš predložiť - aké vyšetrenia a pod.

gajdosovci
9. mar 2017

Pokial ti schvalili prispevok do synovych 5 rokov, tak budu opat prehodnocovat jeho zdravotny stav... Pred 2 rokmi to ziadali aj odomna, a pamatam si, ze potrebovali vypis chorob od pediatricky za posledny polrok a este nove vysetrenie od odborneho lekara, na zaklade ktoreho ti uznali predlzeny RP. Cize ja som mala od imunologicky a ta mi opat syna vysetrila a potvrdila, ze nie je sposobily ist do kolektivu....

didush27
autor
9. mar 2017

@gajdosovci

ahoj, ďakujem za odpoveď... tak uvidíme, čo odo mňa budú chcieť 🙂

sylvya
27. máj 2017

@gajdosovci ahoj prosim ta chcela by som sa ta spytat kedze ti to predlzili tvoje dieta vobec nechodi do skolky?dakujem

solinkarka
27. máj 2017

Mojmu tiez po jeho 5r poslal UP list ze treba znova prehodnotit zdr. stav...tak nam este schvalili na rok...od 6r by som chcela ziadat o opatrovak

gajdosovci
27. máj 2017

@sylvya dieta moze do skolky riadne chodit, na pol dna alebo na cely den...

sylvya
28. máj 2017

@gajdosovci dakujem lebo aj ja si žiadam o predlžený rodičovsky lebo mame 6 diagnoz len som sa nikde nevedela dopatrať k tomu že či môže navštevovať školku na jednom urade že nemôže na druhom že len na 4 hodiny telefonicky som sa informovala na infolinke tak tam ano :D

zuzanka560
29. jún 2017

Ahojte, chcem sa poradiť, dcérka bude mať 22.7. tri roky. Včera som bola na UPSVaR podať žiadosť o posúdenie zdravotného stavu dieťaťa. Pracovníčka UPSVaR mi povedala, že rozhodnutie bude vydané až za 2 mesiace z dôvodu dovoleniek, atď. Skôr nech nečakám. Chcem sa opýtať treba počkať na schválenie rodičovského príspevku a vydanie rozhodnutia, alebo po dovŕšení troch rokov t.j. 22.7. požiadať o neplatenú rodičovskú?

natalienka12
29. jún 2017

@sylvya Záleží čo bude v rozhodnutí ak ti napíšu že neodporúčaju zaradiť do kolektívu tak nemôže. V zmysle zákona môže ale ak posudkový lekár neodporúča kolektív a ty to porušis tak ti môžu príspevok odobrať. Záleží od diagnózy.

natalienka12
29. jún 2017

@zuzanka560 pracovný pomer nemáš?

zuzanka560
29. jún 2017

PP nemám, ale mám živnosť.

natalienka12
29. jún 2017

@zuzanka560 aha takže ak ju máš pozastavenu tak by som odporučila sa evidovať ako osoba starajuca sa o dieťa do 6rokov. A potom ak ti priznajú rodičovský tak ti ho doplatia spätne. Ak sa mýlim @evittam oprav ma.

evittam
29. jún 2017

@natalienka12 Suhlasim.

zuzanka560
29. jún 2017

Živnosť som nepozastavila, plynie mi stále.

diablik192
12. okt 2017

Dobrý večer.. Ja sa chcem spýtať za akých okolností vám dali po dvoch rokoch znovu absolvovať vyšetrenia?
Chodili ste s dieťaťom na pravidelné kontroly?.. Keďže posudzovali aj pol roka staré vyšetrenia.. Zaujímam sa.. Pretože jedna známa má vybavený tiež predĺžený Rodičovský príspevok... Ale s dieťaťom nechodí na kontroly.. Bola len raz keď vybavovala papier na PRP.. Ďakujem. ☺

kitchi1
16. sep 2022

@sylvya nám ho schválili hneď na 3roky teda do 6rokov dieťaťa s tým že do škôlky len na 4 hodiny môže