Syn má 3 roky a je strašne šteklivý na pipiku.
Problém je v tom že nemôžem mu ani poriadne tu predkosku stiahnuť
Čítala som na nete že môžem ho kúpať v dobovej kore tá pomáha ale ešte by som chcela skúsiť aj nejakú masticku
Máte niekto skúsenosť ?
@mamamasama tak kedy sa ma sťahovať / naťahovať? Ja som počula ze sa to robí 🧐
@mamamasama lekárka mi povedala že od malička mám po trosku sťahovať aby potom z tým nemal problém
Viem že je veľa dostupných masticiek a preto sa pýtam či nemá niekto z takým dacim skúsenosť
@mamamasama ale somarina má sa sťahovať kvôli hygiene a zdraviu bo čo v dospelosti pôjde na operáciu ak sa nebude dať stiahnuť. ...fuuj veď to treba skrátka umývať aby sa dáke baktérie nezniesli.
autorka: ja som od mala stiahla ..staršiemu postupne lebo mu ťažšie išla ...nemajú žiadne problémy teraz... od narodenia im sťahujem a umývame normálne vždy keď sa sprchuju.Dr.pri mladšom ostala tak jemne prekvapená ale vravela že dobre dobre .
@alexka89 prave naopak nema sa stahovat a je prilepena prave preto, aby sa tam nedostala infekcia a nasilnym stahovanim este len vznikaju problemy v neskorsom veku, umyvat jasne, stahovat idealne dieta samo, kedze jedine vie, co je v poriadku a co uz boli a to sa tym padom bavime o detoch tak 4+ 🙂 toto je zasa rada nasej pediatricky
Kazdopadne je tu x tem nazory sa roznia, niekto robi tak a iny tak, ja osobne som si co to prestudovala, poradila sa s lekarkou a nestahujeme. Ty si stahovala a je to evidentne tiez okej 🙂.
@alexka89 sťahovať sa nemá. Dobré ráno.
Autorka. Mám 3 synov a ani u jedného som to nerobila. Moja pediatrička nám to vyslovene zakázala. Všetci sú ok. Moji chalani sa s tými svojimi údmi hrajú takmer každý večer. Oni si to stiahnu sami, keď to povolí. To, že sa má sťahovať je už dávno vyvrátené mnohými štúdiami. Koľko rokov má pediatrička? Niektoré staršie to ešte praktikujú.
@mamamasama no vidíš a moja mama to robila. A aj ja. A aj synova lekárka, matka 3synov. Čo človek to názor
@tetapetra vravím, že to bola za socializmu bežná prax. Máme však nové vedomosti. Je fajn ich aplikovať. 👌🏻
@mamamasama lekárka nie nie socializmus.🤦🏻♀️ Keď si si nevšimla,už je 35rokov po.
@mamamasama dokonca ani za socializmu to nebola bežná prax. ja som to musela riešiť len kvôli staršiemu, keď mal 2 roky, dostal zápal. Tak som si ohľadne toho niečo čítala. A moja mama mi vtedy spomenula, že pri mojom bratovi (45r má teraz), to absolútne neriešila, ani nevedela, že to má riešiť, ani dr.jej k tomu nič nehovorila. Proste si to uvoľnil sám, keď bol väčší.
Ale teda pri staršom som používala predpísanú masť - triamcinolon (už je miesto nej asi niečo iné). A mladšieho som nechala, nech si to sťahuje sám, nemal žiadne problémy., keď mal cca4-5 ,tak sa mu to uvoľnilo.
U každého je to individuálne. Poznám takých co nasťahovali a nikdy nemali problém a takých co neskôr mali veľké problémy. Môj najstarší to mal od mala velmi zlepené a tvoril sa mu pod tým maz, ktorý sa zmenil na infekciu, urobil sa typický prstenec a opuchlo to. Čiže je somarina tvrdiť, že keď sa to nestahuje, neukladá sa tam hnis. Pomohol nám kúpeľ v sleze nebadanom, uvoľnilo sa to a potom to už bolo ok. Mladšiemu to išlo krasne, mal to úplne volne, nič netrebalo sťahovať a v 10 rokoch zrazu taka fimoza ze az, skončilo to čiastočnou operáciou. Za mňa jednoznačne to treba sledovať a netreba veriť ze keď sa to nedá stiahnuť ze sa pod tým neudeje niečo zlé.
ja som to nechala na muža 🙂
Treba mu povedat, nech si to sam skusa natahovat, co to pojde, pripadne tatino nech mu pomoze. Ja uz svojho trojrocaka nechytam za pindura, len kontrolujem, ako sa umyva
Odporúčania odborníkov, čo nie sú zaseknutí v minulom storočí, sú jasné - nijako násilne nesťahovať. Trojročný chlapec už je naozaj dosť veľký, aby sa začal učiť, ako sa umývať. Ukáž mu, ako sa má umyť, on má cit, kedy to ide ľahko a kedy už to začína byť nepríjemné. Pre zdravého chlapca je to všetko, čo je potrebné.
mojemu sa to odlepilo az ako 9 rocnemu
je to individualne kamoska nestahovala vobec malemu a ma to v pohode .. ale ja po pravde som nestahovala lebo pedi zakazala … a olutovala som lebo zarastlo sa mu to a neskor ked mal 3 roky sme museli dat oddelit kovovou sondou … a bolo to utrpenie a presiel si strasnou bolestou ale po tyzdni sa mu to dalo do poriadku .
No a ja som zastanca jemneho stahovania, lebo nam povedali nechat tak, tak sme respektovali, lenze syn nebol prave dieta co skuma svoje telo a pri kontrole zoperovanej hydrokely vo veku 12 rokov, som poprosila nech mu to pozru, lekarka mlada sikovna a vydesena, len len, ze to synovi uvolnila a vyhli sme sa operacii, tak za mna doveruj ale preveruj a hlavne sleduj a kontroluj, mier a stastie kazdej mamine, ktorej synom sa to same…nam nie…
Kto ti odporúčal, aby si mu ju sťahovala? Ak je to na popud lekára, tak sa poraď s ním. V opačnom prípade ju stačí umývať. Nemá sa sťahovať. Môžeš mu viac ublížiť ako pomôcť.