Maminy predcasniatok ak ste tu tak sa ozvite 🙏 mám 3 mesačnú dcerku ktorá pije len a len z fľašky, priložím a krik a rev je na svete. Zvykla si na fľašu a za nič n svete nechce prsnik. V nemocnici sme ležali pár dni a naučili ma tam odsavat 7x denne každé 3 hodiny. Dnes ráno som pri odsavani takmer odpadla, začala som sa triasť a dostala som zimnicu. Viete mi poradiť ako mám zmeniť počet odsavani na polovicu aby som nestratila mlieko? Trvala som na tom aby pila výlučne moje ale už mi z toho sibe. Nič nerobím len 3 mesiace odsavam 🙄 Dakujem za rady
Ja som sa vytrapila neskutocne aj u dietata v beznom termine aj u predcasnika, tam som uz bola mudrejsia a hned presla na UM. Neporodila som dieta na to aby som ho trapila hladom a matkou tiez nie som z masochizmu.
Ja som zo začiatku odsávala az v 2,3 m jedla z prsníka.Ja som stlačila prso a mlieko jej striekalo do pusy a potom sa chytila.Skus ju priložiť v noci v polospánku a len skúšať cez deň, ale nie zase, aby malo dieťa hysaky.Skusaj ju prikladať nech podudluje a potom dokrmit fľašou, ale nerob nič násilne.Niekto skúša cievky a iné veci, keď ja som mala dieťa ešte sa tak nekrmilo
Z fľaše to ide lepšie, ale ešte by ste to mohli rozkojit, keď to nejde daj umelé.Aspon sa pokúša sať, alebo hneď plače?
Snáď ti niekto pomôže, ale ak nie...
Nechoď silou mocou do kojokultu, ktorý sa tak popularizuje. Ak to nejde, tak to nejde a nepresvedčí ma nikto, že každá žena môže bez problému kojiť (s pomocou), ako to prezentujú. Ja som sa strašne trápila, plakala pri každom kojení, malý tiež zničený. Celé tehu som si vravela, ak to nepôjde, svet sa nezrúti, veľa detí je na umelom. Jasné, že som to skúšala, vravela si aspoň týždeň dva ešte, ešte pár dní,... pomoc z nemocnice, doktorka, laktačná, rodina, kamošky,... No nešlo.
Po ani mesiaci sme prešli na umelé a šťastnejšie dieťa a mamu by si v okolí asi nenašla 😂 teraz má polroka a výborný jedák, s ničím nemá problém.
Ahoj,
maly mal nejaky virus, atb 6 dni po porode dovzoly, bol slaby malo vytiahol. Po 11 tyzdnoch bolo uz take teplo, ze som nemohlaat nachystane materske mlieko vo flaskach v spalni.
Zacala som ho prikladat v noci v polospanku po leziacky. Spal pri mne v posteli vzdy. A to zafungovalo.
Zacal pekne pit z prsa a pomerne rychlo som presla aj na denne kojenie, vzdy podla jeho potreby.
Vecer som odsavala okolo 23:00 a potom o 5-6 rano az.
Cez den to bolo narocne, maly mal koliky, tak som niekedy odsavala az za 4-5 hodin. Mlieka som mala dost.
Ale ako pisem, nam pomohlo prikladat v noci ked pol este v polospanku.
Dovtedy to bol masaker, mm prisielvz prace a terilizoval flase, varil.
Maly uplakany, vacsinu dna som ho teda mala v nosici, medzi to odsavala mlieko, uspavala. Ked som mala chvilku cas, rozmyslala som si sa najest, osprchovat, varit alebo spat.
Teraz uz pri 3rocnom byvsom ozaj na to nemala cas a zmierila sa s UM.
Pokial si vycerpana, kludne to nechaj. Pumpuj kazdych 5-6 hodin a popripade das UM medzi tym.
Nebudes o nic horsia mama, len pokojnejsia. Hlavne nepocuvaj premotivovane mamilačky a podobne.
Ja som uplne za kojenie, je to dobre, vyzivne a hlavne POHODLNE a mas jedlo so sebou vzdy a vsade! Kojola som cez 2 roky, tak viem co pisem.
Ale keby to neslo, nechala by som toho. Tiez uz som padala dole hubou.
Drzim ti palce a kazde tvoje rozhodnutie bude pre vas spravne ❤️ Hlavne aby si ty bola s tym rozhodnutim vnutorne vydporiadana.
Ja som na tom rovnako, odsavam 8krat denne kazde tri hodiny lebo mala nechce sat, trosku oblize bradavku a hned plac…unavena som neskutocne, je to fakt makacka aj sa starat o dieta aj odsavat a do toho este stihat sa aj starat o seba a najest sa. Mala ma tri tyzdne a ja som pred tyzdnom mala operaciu zlcnika. Zeny zvladaju vela, ale tiez som uz na pokraji toho ze zacnem davat UM. Aj ked ma to mrzi, lebo mlieka mam fakt vela, cize chcem skusit vydrzat kym sa bude dat
Mojej malej dávali UM už v nemocnici lebo moje jej nestačilo keďže som ho nemala veľa a ona bola malilinka a museli sme jej dávať papať nasilu
Prešla som si tým a nikdy viac. Moja rada je vysporiadať si to v sebe a dať UM. Keď budeš menej odsávať, budeš mat menej mlieka, tomu sa nevyhneš.