Porodila som cisárskym 32-33tt. Zaujíma ma keď mám syna inkubatore. Kedy a ako dlho bude nemocnici a koľko musí vážiť aby mohol ísť domov. Ďakujem
@nikaromankova2017 trošku nechápem prečo sa toto nespýtaš priamo na novorodeneckom a pýtaš sa to na koniku. Ja som síce nerodila predčasne ale napr. môjho malého pustili domov s váhou 2092g.. Určite je to veľmi individuálne
pridaj sa do skupiny predcasniatka
@nikaromankova2017 okrem váhy rátaj aj s tým, že synček musí byť minimálne 36 - 37.týždeň, ak chceš aby ho prepustili. Ale tu na MK je naozaj zbytočné sa pýtať, komunikuj s lekármi, ktorí sa o tvojho synčeka starajú.
@nikaromankova2017 ahoj,gratulujem 🎊. Náš malý musel mať 2kg,aby ho pustili domov.bol zhruba mesiac ..a ostal iba na pribratie?ostatne je v poriadku?
@nikaromankova2017 mne sa moje dvojky narodili v 31/32tt Na začiatku mi povedali že keď bude všetko ok púšťajú deti domov keď sa dostanú nad 2 kg. Pri problemovejsich deťoch okolo termínu pôrodu. Avšak každé dieťa je iné, moje potrebovali čas konkretne 8 týždňov kým sa pozbierali. Boli 4 týždne na jiske v inkubatore a 4 týždne v postieľke na jiske - cely c as som mohla byt na izbe pre mamky a chodit za nimi, odsávať mlieko a neskôr kojit. Domov sme išli presne na deň na termín pôrodu vahovo 2,5 kg a plne kojene. Držím vám palce nech maly rýchlo napreduje ❤️
Moj syn je narodeny v 33tt poznam mamicky ktorym narodene deticky v 34tt isli po tyzdni domov moj bol v nemocnici 25 dni ono nezalezi az tak na vahe ale celkovom atave dietatka. Moj maly mal problem s jedenim nevladal pit cez flasu tak bol dlhsie na sonde a potom presiel rovno na prsnik 😊 ked sa narodil mal 1810g a pri prepusteni 2065g
@nikaromankova2017 moj bol 34.tt. Bol velky, mal 3450g, ale problemy s dychanim, srdcom atd. Bol v inkubatore 2 tyzdne. Tak silna zltacka, zapal. Dalsie 2 tyzdne. Tak nas pustali mesiac po porode s vahou 3100g
nie len hmotnost je dolezita, aj ostatne evci musia byt v poriadku a odsledovane, kamoska odrodila tiez 33t a dievcatko bolo v nemocnici mesiac urcite. Dokonca mama len dochadzala k nej denne na urcitu dobu a nosila zasobu mm pre sestricky. Presne ti podla stavu babatka povie lekar. Vidis, ze skusenosti su rozne
Pytat sa treba detskeho doktora tam...Ale ja som bola 2t a musel mat 2kg.
@marion30 všetko je poriadku v pondelok ráno už sám ráno zácal dýchať že už je poriadku len mu dávajú výživu ale dokedy tam musí byt som sa nepýtala. Opýtam sa keď budem pri ňom. Ďakujem
@gionella Tak to ma teší. Lenže mňa keď budú prepúšťať ja domov musím ísť. Mám doma ešte 2 synov. Čiže mlieko nemajú problém mu dávať. Veď však uvidíme
@zuzap33 Neuveriteľne dobrá váha až ta choroba ho chytila dúfam že ste teraz silný a zdravý ďakujem a držím vám palce
@simca06022011 Áno vidím ďakujem
@nikaromankova2017, dakujeme, syn je v poriadku. Nema nasledky. Ma 13 rokov. Aj moj starsi mal pri narodeni cez 4kg, mladsi by ho predbehol.
@nikaromankova2017 Ahoj, myslím, že nikto ti nebude vedieť povedať, ako dlho bude synček musieť byť v inkubátore, zrejme ani lekári nie. Mne povedali, že kým nebude mať aspoň 2 kg. Keď ich dosiahol, bola som za lekárkou, opýtať sa, či je malý OK a či môžeme ísť domov, tak nás prepustili. Ale keby som sa nepýtala, tak by nás tam ešte určite aspoň deň nechala, možno dlhšie. (Môj syn má už 11 rokov, je zdravý a v poriadku.)
@nikaromankova2017 opýtaj,ak nebude problém a bude mať 2kg určite babo prepustia,držím palce
Gratulujem k babatku. Dolezitych (aspon u nasej dcerky) bolo nielen vaha, ale aj pitie (minimalne 35ml na jeden sup), drzanie teploty, samostatne dychanie, ziadna silna zltacka ci infekcia... nas prepustali s porodnice s 2320g po nieco vyse dvoch tyzdnoch...mala aj silnu zltacku, aj zapal, takze antibiotika od prveho dna (jej prve a zatial posledne). Ja sama som bola na JIS, potom ked mna prepustili, hospitalizovali ma k malej, aby som ju mohla kojit...