Ahojte máme zistenu predčasnú pubertu endokrinologicka povedala že musí nasadiť liečbu bohužiaľ iba injekciami iná možnosť neje, moja mama čítala že sú to vraj bolestivé injekcie a bojím sa hlavne toho lebo sa pichaju do nôžky aby mi mala úplne neprestala chodiť dosť málo chodí aj teraz máme epilepsiu autizmus hypotoniu....😣😣😣neje tu niekto kto to zažil u dieťatka? Či sú nežiaduce účinky 😣😣
@dominikuska331991 ahojky, neboj sa, endokrinológ stanovil najlepšiu možnú liečbu, niektoré injekcie sa pichaju raz za 28 dní do svalu,preto to nemusí byť príjemné, ale nie sú známe nežiaduce Účinky. Po zahájení liečby sa môže prechodne objaviť výraznejšie znaky puberty ako rast prsníkov, akné ale to potom pominie. Ak by sa neliečila, tak by to malo vážne Následky. Drzim palce, nech to pekne zvládnete.
@pseudomonas87 ahoj juj ukludnila si ma áno raz za 28dni budeme brať
@ice8 no príčiny môžu byť buď vychádzajúce z podmozgovej žľazy, alebo z pohlavných orgánov, najčastejšie z podmozgovej žľazy, ak by sa s tym nič nerobilo, si predstav ze máš 3 ročne dieťa, čo na začiatok začne prudšie rast, nárastu mu prsia, začne menstruovat a potom sa jej uzatvoria rastove štrbiny a bude malinka. Nežiaduce Účinky, ako píšem po začatí liečby, kým nastúpi účinok sa prejavia znaky puberty, potom to ale pominie.
@pseudomonas87 a máš s tým skúsenosti?