ahojte môjmu synovi zistili, ze ma predčasnu pubertu, ma 4 roky a 119cm, velmi rychlo rastie. Zatial sme boli len na rontgene zapestiai, čaka nas vysetrenie,mozgu a u endokrinologičky. Budu mu podavat infuziu s nejakou latkou a budu zistovat, ktorych hormonov ma viac. Su tu nejake mamičky, ktore maju so svojimi detmi taketo skusenosti?
nedavat detom kurcata, to mi poradila lekarka, ale domace mozu
To o tych kurencoch som pocula aj ja. Jedno dievcatko malo stale bolesti noziciek tak zistili ze z toho chemickeho humusu co predavaju ako kura papa vela hormoniv, ked presli na domace bolesti prestalu. A zajac je uplne super mesko na toto
Bude to nejaký endokrinologický problém, fyziologické to určite nie je, ale podľa mňa sa to bude dať hormonálne nejako znormalizovať.
@googlinqa Ano. Toto dievca byva pri polskych hraniciach. Povodne som to tu nechcela takto napisat, ale osobne si myslim, ze dopovana hydina a spol. v tom zohrava svoju rolu. (Takiez fungujeme na co mozno najprirodzenejsom mase a vajciach. Ale pokial niekto nebyva na dedine, matka ma 3 deti, asi moc nemoze vyskakovat.)
@janinka25 Ahoj aj nam robili tento test na detskej endokrinologii v Ba,vola sa Catapresanový test,ale nam ho robili koli spomalenému rastu ,a co sa tyka kureniec obmedzit detom lebo su krmene zmeskou obsahujúcou antibiotika a hormony, ktoré im urychlujú rast,aby kurca rychlejsie dorastlo na konzum.
Ahoj, napisala by si prosim ta viac o tom ake mal tvoj symtomy - co bol popud na vysetrenie okrem toho, ze bol vysoky? Moje dieta ma 119, ma 4,5 roka, tiez vyzera velmi vyspele na svoj vek, nielen vyska, ale aj vaha a vyraz tvare
Nemame nikoho v rodine vysokeho, takze to zacinam velmi sledovat
No podla vysky iba asi nie, ci? Moj syn ma 7,5 roka a ma 140 cm.A to nie je v triede najvyssi.
@janasim
@pribinak ahojte ano podla vysky, kazdy mesiac narastol 1cm alebo 1,5cm . a ked kazdy hovoril, ze ma byt po kom vysoky my sme vysoky, ale aj tak sa mi to nezdalo proste citila som to, ze niečo nie je v poriadku. Vahovo ma 22kg ale vypada chudy kedze je taky vysoky. Ved aj ostatne deti maju vysokych rodičov a deti rastu normalne. tak sme sa konečne dostali k dr. a ta mu pozerala pipika potom gulky, ze tie ma zvačšene proste velke na svoj vek. na pohlad to nevidno ale ked mu ich chytala a porovnavala tak tam zistila, ze niečo nie je ok. a maso vôbec nie je natahuje ho z toho, mozno ked mal 1-2r. tak jedaval viacej, ale určite to nemala taky učinok vačšinou sme mali domace maso. Ak sme zoparkrat kupili kuracie. Teraz tiez ked kupujeme mozno zje 2kusky aj to je vela, ked mu to skrijem aby to nevidel 🙂 Sestrička u dr. sa len smiala, ze s čim to ideme za dr. radsej ist zbytočne ako niečo zanedbat. Len sa bojim, ze ked ho budu liečit hormonalne, aby sa mu potom ta puberta neskôr nezastavila uplne.
@e5 jasne a este dalsie veci skodia od hormonov z antikoncepcie az po dusicnany a pod. no su veci, ktore sa daju ako tak ovplyvnit a nieco sa neda ovplyvnit takze aspon to masko, ak je moznost kupujem len kralovske kura no co moja masko priam miluje, najnovsie jej davam lososa aj toho zboznuje
@janinka25 v rodine mame dievcatko, ktore zacalo vo 8 rokoch predcasne dospievat, riesili to na endokrinologii, uspesne. Drzim palce.