Dievcata som zmätena. Moje 8rocna dcerka ma uz druhy den teploty, dnes jej vyskocila az na 39,6.
Davala som predtym iba paralen, no ked uz jej po 4 hodinach vysla na tych 39,6 musela som dat nurofen. Dala som jej vsak az 10ml, stale som bola v tom ze to davkovanie ma byt dvojnasobne, no mam ten nurofen pre deti od 6 rokov a tam som zistila ze je to uvedene dobre, teda mala mat 5ml.
Teplota jej po hodine klesla na 37,2.. teraz uz spi, ale uz 2 krat bola hore, co sa velmi poti a musela sa prezliekat.
Bojim sa ci sa mohla predavkovat a preto sa tak poti, alebo co este sa moze stat? Mate nejaku skusenost?
Nič sa nestane, nepredavkuje sa. Ďalšie lieky daj najskôr o 8 hodín a ponúkaj veľa tekutín. Ak, tak zavolaj na pohotovosť, alebo niekde do nemocnice, ak nájdeš číslo, zdravotná sestra Ti poradí. Resp tu je tiež skupina zdravotníci, skus aj tam napísať.
nerozumiem tomu - ,stale som bola v tom ze to davkovanie ma byt dvojnasobne, - veď vždy čítam letáčik
môj syn má 5 rokov, z Nurofenu mu dávam 5ml
píše tam deti 8-12 rokov: 5-10 ml
to, že sa potí pri takej teplote, je len super
Áno, ak neprekročíš max.dennu dávku, tak si telo s tým poradí. A 8r už môžeš dať aj tbl ibalgin/nurofen. Tie sirupy sú zbytočne drahé, ak už dieťa vie prehĺtať tablety.
Vôbec sa neboj, nič sa jej nestane. Pre dcérku Ti odporúčam žuvaci nurofen a detský Paralen, to sú malé tabletky. Tak veľa sladkého sirupu zbytočne zaťaží zaludok.
Skoré uzdravenie!
@nikaeli Pre deti nad 20 kg
https://www.nurofen.sk/produkty/deti/nurofen-ju...
Nabudúce kúp klasické tabletky Nurofen 200 a nebude problem
autorka, buď v kľude, nemalo by sa nič stať. pre budúcnosť, ak budeš mať strach, skús zavolať priamo na toxikológiu https://www.unb.sk/narodne-toxikologicke-inform...
kde keď presne opíšeš, čo sa dialo a z čoho máš obavy, ti budú vedieť poradiť. prípadne ti zavolajú o pár minút späť s radou od odborníka, ak ho nebudú mať "poruke". viem to, lebo som si tiež raz dala omylom 2-násobnú dávku lieku na črevá a veru som dostala strach, čo to môže spôsobiť 🙂 ale boli veľmi milí a ústretoví a asi o 10 minút mi volali nazad s odpoveďou a odporúčaniami.
Nic sa nestane a veru kup uz tbl.
Nic sa jej nestane, keď dostane znovu teplotu,kludne si sprav kupel s teplou vodou a postupne od nohy púštaj studenu vodu.Ako vychladne voda tak jej stiahne aj teplotu, ked ma take vysoke teploty, kludne aj kazde 4hod.mozeš podavat lieky
@autorka normalne si zavolaj na 112, je tam lekar, poradí ti co a ako.