Prečo škôlkar stále kašle?

30. sep 2024

Môj syn chodí tretí rok do škôlky a je to stále rovnako zle. Cez leto mu nič nebolo a ako začala škôlka, hneď prvý deň ochorel, potom po vyliečení tam bol 5 dní a teraz je už zase druhý týždeň doma. Problém je, že stále kašle. Na začiatku septembra začal a nevie sa toho zbaviť. Vytery mal v poriadku,bral všetky možné dostupné veci z lekárne, ambrobene na vykasliavanie, teraz je aktuálne po dobrati antibiotík a stále má hlienovy vlhký kašeľ a od včera aj husté biele sople. Ja uz neviem, čo s ním. Do škôlky nechodí. Čo mu môže byť? Doktorka si myslí, že sezónna alergická nádcha, ale to by predsa nemal taký hrozný kašeľ a sople.
Ja zatiaľ nepracujem lebo som na rodicaku, ktorý však čoskoro končí a nastupujem do práce. Neviem si predstaviť, ako to budeme riešiť.

katarinaba
30. sep 2024

Moj najmensi je alergik na plesne a vzdy ked pride obdobie vlhka, dazdov striedajucich sa s teplom kasle. Ja by som urcite vyskusala alergo imuno vysetrenie. Navyse zacalo obdobie Ambrozie - vraj je jej velmi vela.
Ak by aj nebol alergicky, mozno ma znizenu imunitu a to sa da krasne liecit. Prvy syn tak bol. Po case to bolo sto a jedno.

lianka123
30. sep 2024

Daj mu predpisat antibiotika

ina2405
30. sep 2024

@lianka123 výtery má v poriadku a atb sa "nedávajú predpisovať" len tak na požiadanie rodiča

thereisabear
30. sep 2024

Môj tak kašľal pred alergo, odkedy berie lieky nebýva takmer vôbec chorý.

katarinaba
30. sep 2024

@lianka123 za prve - antibiotika sa maju brat v nutnych pripadoch, nie len tak, ze ma kasel a sopel. Za druhe - citala si cely prispevok - dieta je prave po dobrati antibiotik.

patka06
30. sep 2024

Boli ste na alergololgii a ORL vyšetrení?

katarinaba
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
30. sep 2024

@lianka123 veď píšem, že antibiotiká teraz dobral a kašeľ má stále a k tomu sa pridali sople

deti95060810
30. sep 2024

mal syn - skončili sme na alergol.
dostal sprey na dýchanie - ráno ,večer...

autor
30. sep 2024

@katarinaba chodíme na alergo imuno. Robili mu testy na alergie, nič mu nevyšlo. Doktorka mu predpísala postupne broncho waxom a následne niekoľko kúr imunorom. Ale nevidím zmenu, chorý býva stále rovnako.

liv1
30. sep 2024

Na alergologiu treba ist. My sme sa takto furt trapili a nakoniec alergia aj astma. Od kedy ma lieky je to milion a jedno

autor
30. sep 2024

@patka06 boli, orl sme intenzívne riešili prvý rok škôlky, lebo z každej choroby mal zápal stredného ucha. Vybrali mu nosné mandle a odvtedy sa zmenilo to, že už nemá problém s ušami, ale chorý býva stále rovnako.

katarinaba
30. sep 2024

Tak potom skus dat zobrat krv na chlamidie a mikoplazmy. Teraz bol syn tri tyzdne doma, konecna diagnoza zapal pluc sposobeny mikoplazmami a vybral dvoje antibiotika.

autor
30. sep 2024

@katarinaba a ako ste to liečili? Čo vám na to dala alergologicka?

autor
30. sep 2024

@katarinaba napadlo mi to. A mal aj teploty pri chlamydiach a mykoplazmach? Náš teploty nemá, len ten kašeľ a hlieny

linola1
30. sep 2024

@katarinaba krv na chlamýdie môže zobrať aj obvodný lekár,neviete náhodu, či len plúcny ?

katarinaba
30. sep 2024

Ochorel, sopel snad ani nemal, ale opat kaslal ako stary chlap s tuberkulozou. Dostal Sumamed na tyzden. Po dobrati na kontrole pediatricka pocula na plucach, ze nie su OK. Poslala ho rovno na RTG (nastastie v poriadku) a tiez mu hned zobrala krv na chlamidie a mikoplazmy. Predpisala Klacid na 10 dni. Po par dnoch prisli vysledky - potvrdene mikoplazmy. Normal je nejakych 20 (neviem coho) a maly mal 75. Alergologicke som to zatial nespominala, lebo do dnes ma dovolenku. Ale uz mi v juni avizovala, ze ak by bol casto chory, tak mu nieco predpise na imunitu. Uvidim ako to bude riesit, zajtra jej budem pisat.

sono2
30. sep 2024

Tak. Je opäť chorý. Kľudne môže byť.
Ono nepíšeš co a ako. Akú má imunitu, možno si aj ty chorľavy typ, to sa žiaľ detí. Či chodíte vonku ako obliekaš.

katarinaba
30. sep 2024

@linola1 ano, nasa pediatricka mu brala krv.

ajsha123
30. sep 2024

V prvom rade vylúčte tie chlamýdie a mykoplazmy, teraz sú dosť rozšírené a nie, nemusia byť pri nich teploty. Len kašeľ, preto sú tak zradné.
Ak sa nepotvrdia, tak ešte ma napadlo, či nemá alergiu (skrytu) na roztoče - máte doma koberce? Ak nie, a v škôlke sú, tak z roztočov sa dá kašľať tiež. Ale to by kašlal len v škôlke.
Alebo, ak má potvrdenú HiT , tak aj z HIT dokáže človek veľmi kašľať, teraz na jeseň je HIT veľmi zhoršená.
U nás máme aj alergie na pele, ambróziu, roztoče, HIT, tak kašeľ býva zo všeličoho, ale v minulosti sa mi deti dusili, hlavne v noci a pomohla sušička prádla... Vo vašom prípade by som v prvom rade vylúčila tie chlamýdie a mykoplazmy

autor
30. sep 2024

@ajsha123 porozprávam sa s doktorkou. A tie chlamýdie a mykoplazmy nie sú nákazlivé? Lebo nám nič nie je, mám aj mladšieho syna a on je ok, tiež chodí do škôlky.

liv1
30. sep 2024

@ajsha123 ale kdeze, kaslat by mohol doma aj ked by koberce nemali. Ak ma alergiu na prach/roztoce, potom vadi aj postel, prach na stole, prach v knihach, obleceni, na zemi, kdekolvek. Tiez zavesy aj zaclony.. Kazdemu inak, podla frekvencie upratovania a prania a podla intenzity alergie

lianka123
30. sep 2024

@ina2405 zial nedaju ale povacsine pomahaju

nina004
30. sep 2024

Naša doktorka to pripísala alergií a odoslala nás na alergologiu a krčné

lesankavh
30. sep 2024

Ahoj moje obe dcérky (3 roky a 5 rokov)neustále kašľali niekoľko mesiacov .
Pediater predpisoval stále sirupy aj spreje do nosa ale nič nepomáhalo .
Alergologické vyšetrenie OK
Staršia začala mať záchvaty kašľa -v noci,potom už aj v škôlke ☺️
Muž sa nahneval a objednal ich do Dolného Smokovca-Národný ústav detskej tuberkulozy a respiračných chorôb a teraz sme tu hospitalizovaný
Chytené dutiny,priedušky mladšia zlý krvný obraz,kašeľ,sople +nejaký vírus
Tu nás naučili preplachovať kanvičkou - vidím,že to veľmi pomáha,menej soplov majú 🤔
Vidím celkové zlepšenie u oboch ,museli sme to už nejako riešiť ,lebo ten kašeľ bol už hrozný a nekonečný .
Takže treba skúsiť ho objednať niekde na špecializované pracovisko 😀

deedol
30. sep 2024

Okrem alego imuno odporucam aj orl