neviete prečo sa mi moj 6.mesačný synček škrabka za ušká?Citlivé na pohmat ich nemá.
Ahoj. U nas je to jednoznacne znak ze su unaveny. Plus obcas si tru aj ocka. A ak su uz moc unaveny, tak si doslova tie uska skrucaju - sa smejeme ze šteluju novu frekvenciu 😀
moj syn,ked bol v tomto veku a bol unaveny a nervozny,skrabal sa vzadu za hlavickou.... Robi to aj Tvoj,ked je nervozny,unaveny??
aj moj syn to robí ked je unaveny 😉
ja som citala, ze deti sa chytaju za uska ked im idu zubky, robila to aj moja mala, myslela som ze ju bolia uska ale neboleli 🙂
môj to robil istý čas, bála som sa, že ho bolia, no neboleli, ja som presvedčená, že to robil, lebo ich "našiel" 😉
moj to tiez robi, az ich trha niekedy, ked je nervozny alebo unaveny, si to vybija na uskach🙂
Aj moj to robil,ked bol unavený,ale aj vtedy,ked mu išli zubky...nemá opuchnuté dasienka?
Videla som jedno CD ohladom neverbalnej komunikacie deti a tam popisovali tento znak za prejav nesuhlasu alebo nespokojnosti 😒
aj nas to robi, ked je unaveny a este si taha vlasky za uskami vtedy 😉
Ja som citala, ze sa tak ukludnuju. Ze treba sledovat, v akej situacii to robia. Ak je to napr. vecer, ze su unaveni a nervozni, je to v poriadku, je to kvoli unave. Ak by to bolo ale napriklad pri hre a nie su unaveni, treba za tym hladat nejaku nenaplnenu psychicku potrebu.
moja sa veľmi často škrabe na uškách,dokonca mala na oboch aj chrastičky, a robí to,keď je unavená a nevie zaspať. aj oči si vtedy pretiera úplne brutálne, a trhá vlasy vzadu na hlave.
casto krat to robia babatka aj ked su velmi unavene