Prečo sa mi synček dusí?

zuzanakinderko
29. apr 2014

Prosím, poraďte mi,
mám 6týždňového synčeka a často sa mi dusí. pred 2týždňami až doteraz mal soplíky. neviem, či mu tie spôsobujú dusenie, keď mu stekajú dole hrdielkom. ale dusil sa mi aj predtým, než dostal soplíky. čo môže byť príčinou? je to reflux? grcanie ale vo veľkom množstve nemá.

mata128
29. apr 2014

To si este neriesila s lekarom????moze to byt od nevinnych soplikov az po srdcove chyby...ja ta nechcem strasit,sama mam synceka,ktory bol po narodeni operovany na srdiecko,ale s tak malym dietatkom to nie su srandy...

sonazitnanova
29. apr 2014

urcite to je nebezpecne hlavne u takych malych deti moze sa v spanku udusit ,nechcem strasit ale urcite zajdite svoje dr nech sa nieco nezanedba ,drzim palceky

adrika72
29. apr 2014

Presne tento problém trápil aj nás až malý skončil na detskej JIS, kde podstúpil rôzne vyšetrenia a diagnoza znela reflux a pritom on vôbec negrckal.Doktorka mi to vysvetlila,že dieťa s refluxom vôbec nemusí vracať...obsah žalúdka sa mu vlastne vráti do pažeráka a on tým že sa práve v tej chvíli keď sa mu to vrátilo išiel nadýchnuť vdýchol to do dýchacích ciest a prestal dýchať.Ak Vám môžem poradiť určite zájdite k detskej doktorke a povedzte jej,že máte podozrenie že Váš synček má reflux nech Vás pošle na vyšetrenie.Nie je to žiadne strašné vyšetrenie obyčajné sono a tam, ak ho má tak to na 100% zistia,nášmu malému ho robili keď mal tiež 6 týždňov.Oni to tam vidia či sa tá potrava vracia náš Šimonko mal vo výsledku napísané že počas 10min.sona mal 3krát refluxnú epizodu.Ono nie je to sranda ten reflux,ale poučili nás ako sa o neho starať,aké opatrenia máme spraviť,papá zahusťované mlieko a zvládame to....Takže toľko moja rada

inull5
3. máj 2014

Dusi sa pi jedle ci pri jedle?často za to môže i stenoza pazeraka..