Prečo nám 7 mesačná dcérka nepriberá?

atka70
28. okt 2012

Mame 7 mesačnu bambulku a nepribera nam,ale zato nam rastie,ma už 70 cm,viem že ak rastie nemože priberať.A ešte jedna otazka, v poslednych dňoch mava naša bambulka zelenu stolicu,čo to može byť. 🙂

lienkan
28. okt 2012

Zelena stolica - hladná stolica .. Maminka a papka vam? Ja davam UM 2 krat za den - pomedzi rôznorodu stravu - vhodnu na jej vek ... nieje sice az taka dlha ...no mala by mat uz pevnu stolicu pokial dobre papka ..

kristiii
28. okt 2012

moj malý mal medzi 5 a 9 mesiacom také obdobie že rástol ale nie a nie sa preniesť cez 7 kg /moja mama bola z toho chorá a furt riešila že mu čosi musí byť 😝 /. Pamätám si že ked som bola v 10mesiacoch na prehliadke u doktorky tak nám vravela že budeme radi ked bude mať v roku 8-8,5kg/on bol taký náš dlhý slížik ale inak bol zdravý/ a nevieš si predstaviť ako čumela keď sme došli na ročnú prehliadku a malý mal zrazu 75 cm-taký normál a 9,6 kg. Proste potom prestal na nejakú dobu rásť a pekne si behom dvoch mesiacov dobehol váhu. Inak on bol odmalička hodne živý, od pol roka sa staval, chodil okolo nábytku a tak, takže mal aj väčší výdaj energie ako detičky ktoré v tomto veku ešte celý deň preležia. Ak je ale inak zdravá, tak si myslím že je to v poriadku. K predchádzajúcej odpovedi, moj malý začal mávať pevnú stolicu až dobre po roku ale akej bola farby na to si nepamätám 😅

sachmetttt
28. okt 2012

Ja si myslím že to nejak nevadí že nepriberá myslím že to ešte dobehne..ak neplače od hladu ,je zdravučká nie je podráždená tak čo 🙂 ..Ja viem každá maminka by nad tým rozmýšlala...Ináč my dávame 3x umelé mlieko medzitým čaj voda,zelenina mäsko,piškoty,presnidavky,chrubky,atd... 🙂

Niečo som našla

Máte pocit, že je stolička miminka zelená a kamarádka vám řekla, že má určitě hlad?

Kdepak, zelená stolička není „hladová“ stolička, jak se říká. Renus, neboli zelená stolička, může mít několik příčin:
dítě má novorozeneckou žloutenku
dítě pije příliš předního mléka a mléčný cukr, který ve střevech kvasí a způsobuje zelené zabarvení (zvláště v létě je to časté, kdy děti pijí na žízeň hlavně přední mléko)
konzumujete příliš mléka a mléčných výrobků nebo jste jedla nějakou zelenou potravinu obsahující hodně železa
začala jste dokrmovat (umělé mléko obsahuje železo, takže stolice uměle živeného dítěte bývá často zelenožlutá)
nebo je prostě stolice v plence delší dobu a na vzduchu zezelená.

Prostě zelená stolička vás nemusí znepokojovat – pokud by dítě mělo skutečně hlad, stolice by byla spíše nahnědlá, velice sporadická a hodně by zapáchala (obsahovala by hlen). Pokud váháte, zda je stolička vašeho miminka v pořádku, není nic snazšího, než zajít k dětskému lékaři, který vám vše vysvětlí.

Pokud delší dobu miminko nekaká a máte pocit, že ho trápí zácpa, zkuste jemnou masáž bříška, nebo mu podejte několik kapek fenyklového a heřmánkového čaje mezi kojením. Rozhodně sami neaplikujte čípky nebo projímadla! Jestliže dítě pláče, je nevrlé a neklidné, odmítá prs, navštivte lékaře ihned. V každém případě v době kojení dbejte na zdravý a vyvážený jídelníček a dostatečný příjem tekutin a vitamínů.

myya
28. okt 2012

ahoj môj malí tiež nepriberal a začala som ho krmiť často a málo. Vždy yjedol len 5 lyžíc tuhej stravy a vypil 60ml mlieka a takto som mu dávala každé dve hodky a postupne som zvyšovala dávku a za prvý mesiac pribral takmer pol kilo. Nám takéto problémi začali až ked mal rok. A čo ja mám skúsenosť zo zelenou stolicou. Moji synovia ju mali zelenú ked ich bolelo bruško.

bodka70
28. okt 2012

moja dcérka, ked mala 7 mesiacov, nielenže nepriberala, ale dokonca schudla 😝 😉 . v tomto veku sa to stáva mnohým deťom - jednak je to čas prvých príkrmov, kedy si mnohé deti na ne ťažšie privykajú a mlieko na priberanie už im nestačí. Jednak v tomto čase mnohé deti začínajú byť aktívnejšie v pohybe, začínajú loziť . veľa energie spália tam a plus "nemajú čas" sa venovať takým nepodstatným veciam, ako je jedlo 😉 😀 . nie každé dieťa je dobrý jedák.
potom okolo 9-10 mesiaca už znovu začala proberať, zjedla viac príkrmov... ale nikdy nepribrala už nejako enormne, vždy bola a je chudučká, mmch vôbec to nemalo vplyv na jej zdravie, je veľmi zriedkavo chorá, v škôlke nevynechala takmer deň.

skoricaxx
28. okt 2012

ako dlho nepribral ,???? koľko váži?? bo nemusi priberať rýchlo

henrietag
28. okt 2012

viem len tolko ze keby je v moci alebo v stolici hlien vtedy je dieta hladne - dehydrovane .. zelenu stolicu sme mali ked jej isli ocne zuby

simca06022011
28. okt 2012

mne je mala na tom rovnako, vzdy je to tak ze trochu priberie a hned ju vytiahne a chudne a dookola. mame cca 90cm a max14kg. nie vsetkz deti su buclate aj ked sa snazime🙂

ktore
29. okt 2012

moja mala 8 kil ked mala rok.ale zacala mat zelenu hnackovitu stolicu a zistili jej alergiu na mliecko.musis zacat od mlieka.papate UM?