Prečo majú moje deti ako keby krupičku na líčkach?

saxana15
15. jún 2020

Ma takuto pokozku aj vase dieta? Co to moze byt,maju to moje obe deti,taka krupicka po líckach,rukach a nohach. Vysetrenia krvi aj koze vysli negativne na alergie.

emiliamilka
15. jún 2020

@saxana15 to na ruke vyzerá presne ako to moje ..síce netuším čo to je.. nikdy som to neriešila ale pomáha mi na to prírodné mydlo tuhé (osobne mi na to najviac pomáha mydlo od greenpharmacy, po pár umytiach mi zostali ruky hladké bez tých "vyrážok") žiadne gély alebo niečo také to vôbec nepomáhalo a niekedy to zostalo z nich úplne červené a svrbelo .. určite odporúčam skúsiť zmeniť kozmetiku pri umývaní prípadne aj prach/gél na pranie

kittykat22
15. jún 2020

Ja mam to iste na rukach a imunologicka povedala ze je to prejav atopie. Syn ma to iste. Co pomaha je natierat po kupani La Roche-Posay - velke mlieko s pumpickou.

jana65l
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bavlnka92
15. jún 2020

ja mám to isté, teda krupicu/jačmeň. neriešila som to kým to nebol problém - pri očiach. buď kozmetička alebo očný to vyberal..

ivik111
15. jún 2020

Mam to aj ja(ruky) a dlhodobo 2,5 rocny syn(licka,predlaktia,stehna)-je atopik od narodenia...hlavne hypoalergennu kozmetiku...pise sa ,ze je to aj mozna reakcia na lepok...inak sa nazyva keratoza pilaris...

katkahs
15. jún 2020

@saxana15 mame to iste, na tvaricke aj jemne zacervenanie, krupicku na ramenach tiez, pri krvnych testoch mal zvysene hodnoty ige, pri koznych testoch sa mu nic nepotvrdilo. Nam teda ani natieranie nejako velmi nepomohlo. Neviem na co syn konkretne reaguje.

ciernysokol
15. jún 2020

Moze to ozaj byt lepok. Skuste vyradit aspon na dva tyzdne. Ak nepomoze, este mlieko moze byt. Testy nemusia vzdy ukazat

firmentova
18. apr 2021

@saxana15 prajem pekny vecer môžem sa opytat našli ste nejake riešenie na tie lička dá sa to nějakou liecit?

saxana15
autor
18. apr 2021

@firmentova nie.nic.ma to aj mladsia dcerka. Neviem si rady.krupica na tvari.ramenach.stehnach.dupe.tak som si na to zvykla,ze mi bolo povedane od dr.,ze js to typ pokozky.

1katus1
18. apr 2021

@saxana15 mok syn mal toto iste aspoň podľa tých fotiek. Mal vtedy 9 mesiacov. Prestal som používať olejček na pokožku a prešla som na telové mlieko. Pouzivam z dmky detské telové mlieko s kamilkami. Zbavilo sme sa toho. Ale keď fúka alebo v zime keď bolo chladno musela som mu tváričku natrieť aj cez deň

ivik111
19. apr 2021

@saxana15 prispejem po dlhšom čase do diskusie-u nás v 3.rokoch pozitivne testy na-mlieko,sóju,bielok,mandle...po upravenú stravy zlepšenie.niekedy testy neukážu nič,alebo až v neskoršom veku a môže sa jednať o potrav.intolerancie

firmentova
19. apr 2021

@1katus1 Prajem pekny večer môžem sa opýtať aké telove mlieko s kamilkami vám pomohlo ? myslím značku ak môžte a po akom čase?

1katus1
23. apr 2021

@firmentova Priamo babylove to je značka vyrábaná pre dmku

firmentova
23. apr 2021

@1katus1 ďakujem 🙂

veronikaa208
12. nov 2022

Dobrý deň, vidím že príspevok je už starší ale skúsim....zistili ste príčinu tých vyrážok my máme 11 mesiacov a mame presne to iste a nie a nie sa toho zbaviť...prosím o radu dakujem